Din fredags briefing


Vi dækker USA, der forbereder sig på covid -boosterskud og en amerikansk diplomats fratræden over deportation af haitiske migranter.

BilledeIndtil videre er det kun amerikanere, der modtog Pfizer -vaccinen, der er berettigede til boostere.
Kredit…Matt Rourke/Associated Press

En dag efter, at lægemiddelregulatorer godkendte det tredje skud af Pfizer -vaccinen for nogle amerikanere, specificerede et panel fra Centers for Disease Control and Prevention, hvem der skulle kvalificere sig.

CDC videnskab rådgivere støttede enstemmigt boosterskuddet for voksne ældre end 65 år og for beboere på langtidspleje. De godkendte også skud for mennesker i alderen 18 til 64 år med underliggende forhold. Folk kunne begynde at modtage skuddene så snart som i slutningen af ​​ugen.

Amerikanske lægemiddelregulatorer havde onsdag godkendt boosterskuddene for ældre og højrisikovoksne og personer med job med høj eksponering.

Vores videnskabs- og globale sundhedsreporter Apoorva Mandavilli brød debatten om boostere ned.

Hvorfor er boosterskud nødvendige for disse sårbare befolkninger?

Der er meget lidt uenighed om, hvorvidt ældre voksne – for eksempel over 80 – skal få boosterskuddet. Beviserne er ret klare: De er i højrisiko, og deres immunitet er ikke god til at begynde med og falder hurtigt af.

Men det spørgsmål, mange eksperter stiller, er: “Hvad er målet her?” Vi ønsker ikke at risikere infektion hos ældre voksne, men for alle andre er det måske ikke det rigtige mål at undgå alle infektioner, for disse vacciner kommer aldrig til at levere det.

Hvad de siger er, at målet i stedet for disse vacciner i stedet burde være at forhindre alvorlig sygdom og hospitalsindlæggelse. Og dér viser dataene endnu ikke et drop-off hos yngre mennesker.

Hvad med modargumenterne fra WHO -embedsmænd og nationer med langt lavere vaccinationsrater om, at USA skulle sprede rigdom?

I praksis har Covax haft mange problemer med at få vaccinevirksomheder og lande til at følge op på deres løfter. De vil være omkring 25 procent mindre end deres mål ved udgangen af ​​dette år. Det er klart, at det ikke er så enkelt som at lave doser til rige lande og lave doser til fattige lande på samme tid.

Virkeligheden er, at milliarder af mennesker stadig er uvaccinerede, og der er en grænse for, hvor mange vacciner der kan laves. Mange folkesundhedseksperter, jeg har talt med, har sagt, at hvis vi fortsætter med at give boostere til rige mennesker, mens størstedelen af ​​verdens befolkning ikke har haft en dosis, risikerer vi faktisk fremkomsten af ​​nye varianter, der kan være mere farlige end Delta.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.


Billede

Kredit…John Macdougall/Agence France-Presse-Getty Images

Da tyskerne forberedte sig på at stemme søndag om hendes efterfølger, rejste forbundskansler Angela Merkel landet og var uventet involveret i kampagne – et tegn på, at hendes konservative stadig var i en farlig position.

Undersøgelser har i ugevis vist, at det socialdemokratiske parti er i spidsen foran Merkels konservative kristendemokratiske union. Men i den sidste uge har de konservative indsnævret kløften til cirka tre procentpoint.

For Tyskland og for Merkels arv, der er meget på spil. Merkel har siddet ved magten siden 2005, og mange unge i landet har kun nogensinde kendt hende som deres leder.

Sammenhæng: I årevis var Socialdemokraterne den glemte juniorpartner i regeringen. Nu kører de en af ​​deres stærkeste kampagner i årevis, præget af klare beskeder om spørgsmål fra at øge mindstelønnen til at skabe mere overkommelige boliger. Deres kandidat, Olaf Scholz, har kaldt sig selv bedst egnet til at efterfølge Merkel.


Billede

Kredit…Federico Rios for The New York Times

Daniel Foote, den højtstående amerikanske diplomat, der fører tilsyn med Haitis politik, sendte et brev til udenrigsministeriet, der kritiserede hårdt Biden -administrationens “umenneskelige, kontraproduktive beslutning” at sende haitianske migranter tilbage til et land, der er blevet ødelagt af et større jordskælv og politisk uro.

Omkring 1.400 haitiske migranter, der var rejst til grænsen til Texas fra Mexico og Mellemamerika, er blevet deporteret siden søndag, selvom haitiske embedsmænd bad USA om at give et “humanitært moratorium”.

Foote blev udnævnt til særlig udsending til Haiti i juli, få uger efter, at præsident Jovenel Moïse blev dræbt i sit soveværelse under et raid om natten på hans bopæl. I sit brev sprængte Foote en “cyklus af internationale politiske interventioner i Haiti”, der “konsekvent har givet katastrofale resultater.”

Detaljer: Foote siges at have presset på for større tilsyn og ansvar i sit job som udsending til Haiti, indsats, der blev afvist af højtstående embedsmænd i udenrigsministeriet.

Nyheder fra Asien og Australien

Billede

Kredit…Jim Huylebroek for The New York Times

Jorden rundt

Billede

Kredit…Tom Saater for The New York Times

En morgenlæsning

Billede

Kredit…Matthew Abbott for The New York Times

Der er nu to australier: en med Covid og en der har formået at holde den ude. I Perth er kontorer, pubber og stadioner proppede og så normale som nogensinde. I Sydney nærmer beboerne deres 14. uge med lockdown. Tilliden til 2020, da lockdowns bragte udbrud i hælen, er blevet erstattet af tvivl, træthed og en kamp om, hvor meget frihed eller risiko der bør tillades i en Delta-defineret fremtid.

Udstillingen “Close-Up”, der åbnede søndag i Beyeler i Basel, Schweiz, beder besøgende om at overveje, hvordan kvindelige kunstnere ser på deres portrætemner, rapporterer Nina Siegal til The Times.

Billede

Kredit…2021 Christie’s Images, London/Scala, Firenze

Udstillingen af ​​omkring 100 kunstværker er kurateret af Theodora Vischer og viser portrætter fra 1870 til i dag af ni kvinder, heriblandt Mary Cassatt, Frida Kahlo, Cindy Sherman og Marlene Dumas. Den spørger: Er der noget, der hedder det ”kvindelige blik”? Hvis det “mandlige blik” vedrører den måde, hvorpå mænd betragter kvinders kroppe som genstand, hvad sker der, når kvinder skaber portrætter? Ser de anderledes på deres emner?

“Showet giver dig mulighed for at deltage i en alternativ form for kunsthistorie,” sagde Donatien Grau, en fransk kunstkritiker og kurator. Det er, sagde han, kunsthistorie set med kvindelige kunstneres øjne.

Læs mere om udstillingen her.

Hvad skal man lave

Billede

Kredit…David Malosh for The New York Times. Mad Stylist: Simon Andrews.

Lave krydret tomat-kokos bisque. Og her er 24 lav-ståhej, høj belønning middagsopskrifter.

Profiler

Michael Gandolfini, søn af James, skridt ind i den rolle, hans far gjorde berømt: Tony Sopran.

Hvad skal man se

Filmen “I Balanchines klasseværelse” om koreografen George Balanchine, er “både spændende og hjerteskærende”, skriver vores anmelder.

Nu er det tid til at spille

Her er dagens Mini Krydsord, og et fingerpeg: Sproggruppe, der giver os “gumbo”, “marimba” og “chimpanse” (fem bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Vi ses næste gang. – Melina

PS Den seneste episode i vores virtuelle event -serie om klimaændringer, Netting Zero, vil se på international fragt og løsninger til at reducere branchens emissioner. Du kan tilmeld dig her.

Det seneste afsnit af “The Daily”Er på gerrymandering i New York State.

Natasha Frost skrev afsnittet Kunst og idéer. Du kan nå Melina og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *