I Bidens udenrigspolitik hævder venner og fjender ekkoer af Trump


NEW YORK-Ved FN’s årlige samling af verdens ledere i denne uge talte præsident Biden og udenrigsminister Antony J. Blinken ambitiøst om internationalt samarbejde og en ny diplomatisk tilgang til et post-Trump Amerika.

Men næsten alle deres diplomatiske bestræbelser på en afklippet FN-generalforsamling blev skygget-og kompliceret-af arven efter præsident Donald J. Trump.

Biden beroligede anstrengte forbindelser med Frankrig i et opkald med præsident Emmanuel Macron onsdag. Mr. Blinken mødtes i New York med sin franske pendant torsdag. Men franske embedsmænd sammenlignede åbent Biden -administrationen med hr. Trumps i sin manglende advarelse om en strategisk aftale med Storbritannien og Australien at de sagde muskulerede dem ud af en ubådskontrakt.

I en flammende tale til det globale organ onsdag foreslog Irans præsident Ebrahim Raisi, at der var ringe forskel mellem Biden og hans forgænger og påberåbte deres respektive udenrigspolitiske slagord: ”Verden er ligeglad med’ America First ’eller ‘Amerika er tilbage.’ “

Og som svar på de ambitiøse mål, som hr. Biden i sin egen adresse tilbød at reducere de globale CO2-emissioner, rejste en leder i Beijings hårde linje Global Times-avisen et alt for velkendt punkt for Biden-embedsmænd: ”Hvis den næste amerikanske administration er igen en republikansk, vil løfterne, Biden gav, sandsynligvis blive ophævet, ”skrev avisen – et punkt, som iranerne også kom med om en mulig tilbagevenden til atomaftalen i 2015, som Hr. Trump forlod pludselig.

På en pressekonference, der afsluttede diplomatiens uge, tilbød hr. Blinken en positiv vurdering. Han sagde, at amerikanske embedsmænd havde mødt kolleger fra mere end 60 lande og lagt vægt på amerikansk lederskab om klima og coronavirus.

Adspurgt om flere nylige kritikpunkter af USA’s udenrigspolitik, såsom Afghanistan -tilbagetrækningen, stoppede atomforhandlinger med Iran og diplomatisk lovovertrædelse i Paris, sagde udenrigsministeren, at han ikke havde hørt sådanne klager direkte i New York i denne uge.


“Det, jeg har hørt de sidste par dage som svar på præsidentens tale, den retning, han tog os i, var ekstremt positiv og yderst støttende for USA,” sagde Mr. Blinken.

Han talte, inden han forlod en ugelang diplomatisk konfab, der forsigtigt var vendt personligt tilbage efter coronavirus-pandemien tvang en virtuel FN-begivenhed sidste år.

Mange udenlandske ledere sprang over årets samling, herunder præsidenterne i Rusland, Kina og Iran. Deres fravær forhindrede dramaet fra tidligere sessioner om, hvorvidt USA’s præsident måske ville få et improviseret møde med en udenlandsk rival. Hr. Biden optrådte kun kort, idet han afgik et par timer efter sin tale tirsdag.

I den tale, skildrede han et Amerika, hvis tilbagetrækning fra Afghanistan havde vendt en side om 20 års krig efter angrebene den 11. september 2001. Nu, sagde han, er USA i gang med en ny æra med kooperativt diplomati for at løse globale udfordringer, herunder klimaændringer, coronavirus og stigende autoritarisme.

Talen var en stor hyldest til internationalisme og en skarp kontrast til Trumps udiplomatiske bluster. Men det kom midt i stigende klager over, at nogle af hr. Bidens signaturpolitiske træk bar ekko af hr. Trumps tilgang.

Billede

Kredit…Jim Huylebroek for The New York Times

Franske embedsmænd sagde, at de var forblændede af den amerikanske ubådsaftale med Australien, en klage, som Biden -embedsmænd ikke havde noget let svar på.

“Denne brutale, ensidige og uforudsigelige beslutning minder mig meget om, hvad hr. Trump plejede at gøre,” sagde Jean-Yves Le Drian, udenrigsminister, til et fransk radioudsalg ifølge Reuters. ”Jeg er vred og bitter. Dette gøres ikke mellem allierede. ”

Det havde lettet en del torsdag efter hr. Bidens opkald til hr. Macron og hr. Blinkens møde med Le Drian. Men den franske diplomats erklæring antydede, at sagen ikke helt var glemt. “At komme ud af den krise, vi oplever, vil tage tid og vil kræve handling,” sagde han.

Opblussen med Paris var muligvis blevet afvist som en isoleret episode, men for dens ekko af klager fra nogle NATO-allierede om, at hr. Biden havde trukket sig tilbage fra Afghanistan uden fuldt ud at konsultere dem eller gøre dem opmærksom på Washingtons tidslinje. Mr. Trump var berygtet for at overraske mangeårige allierede med impulsive eller ensidige handlinger.

Hr. Blinken protesterede over, at han besøgte NATO -embedsmænd i foråret for at indsamle deres synspunkter om Afghanistan, men embedsmænd i Tyskland, Storbritannien og andre lande sagde, at deres råd om en langsommere tilbagetrækning blev afvist.

Biden -allierede siger, at de finder sammenligningerne overdrevne, selvom de ikke mangler et kim af sandhed.

“Det er absurd i ansigtet for allierede, partnere eller nogen at tro, at der er nogen kontinuitet mellem Trump og Biden med hensyn til, hvordan de ser på allierede, forhandler internationalt eller nærmer sig national sikkerhed,” sagde Loren DeJonge Schulman, der arbejdede i National Security Rådgiver og Pentagon under Obama -administrationen. “Det er et talepunkt, og det er et grin.”

Men fru Schulman tilføjede, at andre nationer havde gyldige spørgsmål om, hvordan Biden -administrationen i skyggen af ​​Trump -tiden kunne indgå bæredygtige internationale forpligtelser som en potentiel atomaftale med Teheran og opbygge mere offentlig støtte til udenlandske alliancer.

“Det kan ikke være et spørgsmål om at ‘stole på os’,” sagde fru DeJonge Schulman, der er en adjungeret seniorkollega ved Center for en ny amerikansk sikkerhed.

Det er ikke bare irriterede allierede, der har taget imod forestillingen om en Biden-Trump-fællesskab; modstandere har fundet, at det er en nyttig tud mod hr. Biden. The Global Times, der ofte gentager synspunkter fra det kinesiske kommunistparti, har sagt, at hr. Bidens Kina -politik er “stort set identisk” med Trumps.

De inkluderer hr. Bidens fortsættelse af handelstariffer i Trump-æraen, som Demokraterne på det groveste fordømte før hr. Biden tiltrådte, men hans embedsmænd kom hurtigt til at se som en kilde til løftestang i deres omgang med Kina.

På samme måde klager iranske embedsmænd bittert over, at hr. Biden ikke har løftet nogen af ​​de mange økonomiske sanktioner som hr. Trump pålagde, efter at han trak sig ud af atomaftalen. Tidligt i Mr. afviste at gøre det.

I sidste måned anklagede Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, at “Amerikas nuværende administration ikke er forskellig fra den foregående, for hvad den kræver fra Iran om atomspørgsmålet er anderledes i ord, men det samme som Trump krævede.” Khameneis officielle websted citerede ham for at sige.

Nu, efter en måneds lang pause i forhandlingerne og valget af en ny, hårdhændet regering i Teheran, advarer Biden-embedsmænd Iran om, at tiden er ved at løbe tør for en gensidig tilbagevenden til atomaftalen.

Mr. Trump blev kritiseret af utallige udenrigspolitiske veteraner fra begge parter. Men kritikken af ​​Biden -teamets ledelse vokser også, især efter det amerikanske militærs fejlagtig droneangreb i Kabul sidste måned dræbte 10 civile, herunder syv børn og en hjælpearbejder.

Nogle Biden -embedsmænd siger uden at have indrømmet megen fejl, at diplomatiets arbejde har været særligt vanskeligt, da mange erfarne udenrigstjenestemænd trak sig tilbage under Trump -administrationen. Senator Ted Cruz, republikaner i Texas, har også blokeret snesevis af Biden -nominerede til ledende udenrigsministeriums stillinger og ambassadørskaber.

Mr. Biden støder også på Trumps sammenligning i andre miljøer, herunder om immigration.

“Spørgsmålet, der bliver stillet nu, er: Hvordan er du egentlig anderledes end Trump?” Marisa Franco, administrerende direktør for Mijente, en latinsk borgerrettighedsorganisation, fortalte The Times denne uge.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *