Coronavirus Briefing: Risici for hjernen


Dette er Coronavirus Briefing, en informeret guide til pandemien. Tilmeld dig her for at få dette nyhedsbrev i din indbakke.

BilledeDagligt rapporterede coronavirus-tilfælde i USA, syv-dages gennemsnit.
Kredit…New York Times

Covid-19 kan forårsage større tab af grå substans og vævsskader i hjernen, end der naturligt forekommer hos mennesker, der ikke er blevet inficeret med virussen, finder en stor ny undersøgelse.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort mandag i tidsskriftet Nature, involverede 785 mennesker i alderen 51 til 81 og menes at være de første involverede mennesker, der gennemgik hjernescanninger både før de fik Covid og derefter flere måneder efter. Den fandt svind og vævsskader primært i hjerneområder relateret til lugtesansen; nogle af disse områder er også involveret i andre funktioner.

Med normal aldring mister folk en lille brøkdel af grå substans hvert år. For eksempel i regioner relateret til hukommelse er det typiske årlige tab mellem 0,2 procent og 0,3 procent. Men Covid-patienter i undersøgelsen, hvoraf de fleste ikke blev syge nok til at kræve hospitalsindlæggelse, oplevede mellem 0,2 procent og 2 procent yderligere gråstoftab i forskellige hjerneregioner i løbet af de tre år mellem scanningerne.

“For mig er dette et ret overbevisende bevis på, at noget ændrer sig i hjernen hos denne overordnede gruppe mennesker med Covid,” sagde Dr. Serena Spudich, chef for neurologiske infektioner og global neurologi ved Yale School of Medicine.

Andre forskere kan nu bygge videre på disse resultater, sagde hun og andre. Men hun advarede: “At konkludere, at dette har nogle langsigtede kliniske implikationer for patienterne, synes jeg, er en strækning. Vi ønsker ikke at skræmme offentligheden og få dem til at tænke: ‘Åh, det er et bevis på, at alle vil få hjerneskade og ikke være i stand til at fungere’.”


Selvom sagerne falder, og flere amerikanere bliver kaldt tilbage til kontoret, vil fjernarbejde være en integreret del af mange menneskers liv i fremtiden – i hvert fald noget af tiden.

Nogle medarbejdere hilser hybridarbejde velkommen som en chance for at genbalancere deres prioriteter. Men at arbejde isoleret, især for dem, der er nye i en organisation, kan også gøre karrieren vanskeligere.

“For fjernmedarbejdere, der ønsker at komme foran, kan de ikke længere stole på, at deres chef ser dem sidde ved deres skrivebord og arbejde, så de er nødt til at række hænderne op på andre måder,” sagde Corinne Purtill, en bidragyder til The Times, der dækker videnskab og menneskelig adfærd. “Og det kræver mere indsats, hvilket er udfordrende i en tid, hvor alle er udbrændte.”

Jeg talte med Corinne om at fremme din karriere i fjernarbejdets tidsalder.

Hvad er udfordringerne ved at opbygge din karriere, mens du arbejder på afstand?

Nærhedsbias er en reel ting. Society for Human Resource Management undersøgte ledere om fjernarbejde sidste år, og 42 procent indrømmer, at de har overset fjernarbejdere til opgaver eller projekter, fordi de simpelthen glemmer dem. Folk glemmer, hvad der ikke er lige foran dem, især når de er stressede, hvilket alle har været i to år.

Selvom du har en masse motivation og lyst til at skabe forbindelser og etablere dig selv, kan det være rigtig svært at vide, hvordan du gør det rent praktisk, hvis du ikke har kunne observere arbejdspladsens dynamik, som du kan på et fysisk kontor. Når du sidder ved et skrivebord, kan du se, hvordan folk taler til hinanden og få en fornemmelse af forholdet omkring dig på en måde, der bare er sværere at gøre på Slack.

Hvad kan virksomhederne gøre for at hjælpe?

Prithwiraj Choudhury, en lektor ved Harvard Business School, som fokuserer på arbejdets skiftende geografi, har studeret dette. Han fortalte mig om tre almindelige praksisser hos virksomheder, der har forvaltet fjernarbejde med succes. De tog sig tid til at samle information og praksis i håndbøger, som medarbejderne kunne konsultere. De parrede fjernmedarbejdere med mentorer uden for deres afdeling, så de kunne tale ærligt uden at bekymre sig om, hvordan det påvirker teamdynamikken. Og de skabte det, han kaldte “virtuel vandkøler.”

Hvad er det?

Grundlæggende er det planlægning af korte, uformelle videochat. Choudhurys undersøgelse kiggede på et firma, der planlagde nogle praktikanter til at videochatte med seniorledere, andre med andre praktikanter og andre uden nogen chat overhovedet. Dem, der fik noget uformel ansigtstid med chefer, fik højere præstationsevalueringer i slutningen af ​​deres praktikophold og var mere tilbøjelige til at få jobtilbud bagefter.

Hvad er dit bedste råd til fjernarbejdere, der forsøger at fremme deres karriere?

Spørg efter folks tid. Bare fordi din leder ikke har sat tid af sammen med dig, betyder det ikke, at de ikke vil snakke. Alle er distraheret i disse dage. Det er ok at spørge. Kyle Elliott, en karrierecoach i Californien, udtrykte det sådan: Når du arbejder på afstand, og du ønsker at blive anerkendt, skal du gøre en bevidst indsats for at minde cheferne om, at du eksisterer.

Hvis du har mulighed for at gå ind på kontoret nogle gange, og du kan komme dertil, så tag den. Det er virkelig nyttigt at se, hvordan tingene fungerer bag kulisserne og at forstå folks virkelige personligheder. Det giver også nyttige oplysninger om, hvor godt din virksomhed klarer sig med at administrere fjernarbejdere. Hvis langt flere beslutninger ser ud til at blive truffet af mennesker, der mødes regelmæssigt personligt, er det et tegn på, at denne organisation måske ikke er fuldt ud forpligtet til at udvikle sit fjerntalent.Siden den 11. marts 2020, hvor jeg forlod mit kontor for sidste gang, har jeg arbejdet på fjernbetjening. Jeg synes, det er svært at bruge så meget tid alene i min lejlighed med at arbejde på min bærbare computer. For at variere mit miljø veksler jeg mellem mit soveværelse, mit køkken og min stue. Heldigvis, da jeg bor på femte sal, kan jeg se hele vejen til den næste allé, over træerne og skifertagene på husene bygget i 1930’erne. Jeg har lært at fortælle tiden ud fra solens position, når den bevæger sig hen over himlen, og de skygger, den kaster på mine vægge. Et par gange har jeg endda set en høg (eller en eller anden rovfugl) ligge på træet bag min bygning og svæve over min blok. På grund af denne pandemi har jeg lært at værdsætte den natur, jeg ser gennem mine vinduer, som jeg ellers havde savnet i de sidste 30 år.

—Joy Rallon, Queens, NY

Fortæl os, hvordan du håndterer pandemien. Send os et svar herog vi vil muligvis præsentere det i et kommende nyhedsbrev.

Tilmeld dig her for at få briefingen via e-mail.


E-mail dine tanker til briefing@nytimes.com.Kilde link