Børnene har også ret i e-mail


NASHVILLE — Min oldefar, som familien kaldte Papa Doc, var en landlæge, der praktiserede medicin ved at undersøge syge mennesker i deres eget hjem og føde babyer i deres forældres egne senge. Af den grund var Papa Docs hus, selv om det var beskedent selv efter Lower Alabama-standarder, et af de første i amtet, der havde en telefon.

Efter mine bedsteforældres hus brændte ned, tog min bedstefar, en landmand, der brugte sine dage på at gå de røde jordrækker bag et par muldyr, sin unge familie med til at bo hos Papa Doc og Mama Alice i huset med telefonen. Da mine oldeforældre døde med en måneds mellemrum i 1943, ringede min bedstefar til Southern Bell og bad virksomheden komme og hente telefonen.

Du tror måske, at han var overvældet af sorg og bare ikke tænkte ligeud, men nej. “Jeg ønsker ikke at være på vej til alle med en telefon hængende på væggen,” sagde han til min bedstemor.

Jeg tænker oftere og oftere på den historie i disse dage, selvom min telefon næsten ikke ringer overhovedet. Den uvelkomne teknologi, jeg vil rive af den metaforiske væg, er e-mail.

En morgen i sidste uge i den drømme-dvælende, halvvågne tilstand af stadig mørkt, det tidspunkt, hvor ideer er mest tilbøjelige til at blomstre, og problemer er mest tilbøjelige til at løse sig selv, var tanken, der kom til mig: Jeg skulle slette alle ubesvarede e-mail i alle mine indbakker og find ud af, hvor mange mennesker der virkelig har brug for mig til at skrive igen.

Nogle af jer har sikkert bemærket henvisningen til “alle” disse indbakker. Jeg har fem af dem, hver til en anden opgave, selvom kun én er virkelig nyttig. De andre eksisterer for at forhindre, at den nyttige flyder over. Det flyder alligevel over, og hver dag forværrer jeg problemet ved at maile Mig selv: påmindelser om, hvad jeg egentlig ikke må glemme at gøre, beskeder, der er sunket for lavt i køen og risikerer at blive overset, links til artikler, jeg håber at læse, hvis der nogensinde er tid.

Der er aldrig tid.

Jeg talte med en ven forleden om, hvordan mine børns generation får så meget ret, at vores generation tog frygtelig fejl. “De unge er meget bedre til alt dette på så mange måder,” sagde hun. “Men jeg ville stadig ønske, at de ville besvare mine e-mails.”

Den samtale bragte mig lige tilbage til min vågne drøm. Vi ville alle være rige, hvis jeg havde en dollar for hver gang, jeg har mindet mine børn om at tjekke deres e-mail – for det meste ved at sende en sms til dem for at sige: “Tjek venligst din e-mail” – men pludselig ramte det mig: Hvad hvis Gen Z og de sent-fødte millennials har ret om mere end bare balance mellem arbejde og fritid og afstigmatiserende psykisk sygdom? Hvad hvis de er ret om e-mailogså?

Denne generation savnede “You’ve Got Mail”-æraen, den korte, solrige tid, hvor e-mail stadig var elektronisk post: lange, tankevækkende breve, der på mirakuløst vis blev leveret på et øjeblik. Gammeldagsfolk græd allerede dengang, at e-mail aldrig i tilstrækkelig grad kunne erstatte kondolencebreve eller takkebreve, meget mindre kærlighedsbreve, men det var bare tradition at tale. I sandhed var “You’ve Got Mail” en film om en frieriskorrespondance fra det 19. århundrede, der blev udført via en ponyekspress fra det 20. århundrede.

Mine børn fik aldrig chancen for at kende glæden ved en inderlig udveksling, der rejste med en teksts hastighed, men som alligevel bar afsenderens sjæl. Alt, hvad de har vidst, er, hvad e-mail har udviklet sig til: svar-alle svar på massebeskeder, forsendelsesmeddelelser, indsamlings-anmodninger, systemdækkende påmindelser og selvfølgelig spam. E-mail er nu kun en måde at være til rådighed for enhver, og enhver robot, med en internetforbindelse.

'); }

Meningssamtale
Hvordan vil arbejde og liv se ud efter pandemien?

Sandt nok er det virkelige problem Andet underretninger, alle mere presserende end noget andet, der ankommer i en indbakke. Vores telefoner vibrerer uophørligt med advarsler, der får os til at føle os dårlige på et dusin forskellige måder. Planeten brænder. Atomkrig kan være nært forestående. En ulykke, der skete med en, vi ikke kender, føles personlig, fordi den sker i realtid. Hele dagen lang kommer tragedie efter fjern tragedie for at knuse vores hjerter. Hele verden er lige dér og summer i vores lommer.

Af alle tilgængelige online depressive midler er e-mail den nemmeste at ignorere, men digitale indfødte var aldrig opmærksomme i første omgang. For dem er e-mail ikke irriterende. Det findes simpelthen ikke.

Er det noget under, at minimalistisk teknologi gør comeback blandt folk, der er for unge til at huske, da minimalistisk teknologi var alt, hvad vi havde? Det kræver ikke en grad i sociologi at gætte, hvorfor #flipphone-hashtagget på TikTok har mere end 346 millioner visninger eller hvorfor Gen Z-kunstneren Lorde deaktiverede browseren på sin telefon og begyndte at læse Annie Dillard.

Der er måder at bryde indbakkens tyranni på, som Cal Newport, forfatteren af ​​”En verden uden e-mail: Reimagining Work in a Age of Communication Overload,” kalder det. Folk, der e-mailer den lærde Therí A. Pickens, får et gennemtænkt autosvar, der forklarer, at hun er ved at skrive en bog og har begrænset tid til yderligere projekter. “Hvis du modtager tavshed som svar på din anmodning, skal du også vide, at det også er en slags tale,” lyder Dr. Pickens’ besked.

Jeg siger til mig selv, at det ikke er en mulighed for mig at ignorere e-mail, men sandheden er, at jeg faktisk ignorerer langt størstedelen af ​​de beskeder, jeg får alligevel, ikke fordi de er ligegyldige, men fordi jeg bare ikke har tid til at svare . At have det dårligt over ikke at svare er blevet det eneste svar, jeg kan klare.

Jeg fortalte engang en ven af ​​mig, en pensioneret bispepræst, at jeg stadig havde ubesvarede mails i min indbakke fra 2016, og han lukkede straks øjnene, lavede korsets tegn i luften og begyndte at mumle. “Befrier du mig for synden ved ubesvarede e-mails?” Jeg spurgte. Han smilede, nikkede og blev ved med at bede.

Jeg er stadig i gang. Jeg vil gerne tage et signal fra min ven præsten og tilgive mig selv for det, jeg ikke med rimelighed kan gøre. Jeg vil gerne tage udgangspunkt i Lorde og Dr. Pickens og uundskyldende genvinde min egen tid til det, der virkelig betyder noget. Jeg vil meget gerne høre fra mine børn, som fra begyndelsen fandt ud af, at slagg i deres indbakker ikke er den tid værd, det ville tage at triage.

Mest af alt vil jeg gerne tage udgangspunkt i en landmand i Lower Alabama, der kendte sig selv og sine grænser, og som midt i ufattelig sorg og en tilsyneladende endeløs verdenskrig, indrettede sit eget liv for lige så meget fred som han. kunne klare.

Margaret Renkl, en bidragende Opinion-skribent, er forfatteren til bøgerne “Graceland, til sidst: Noter om håb og hjertesorg fra det amerikanske syd” og “Late Migrations: A Natural History of Love and Tab.”

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.

Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.