Din onsdag briefing


Vi dækker general Mark Milleys vidnesbyrd og Japans uforudsigelige partilederskabsløb.

BilledeGeneral Mark Milley, formand for de fælles stabschefer, vidnede i den amerikanske hovedstad tirsdag.
Kredit…Sarahbeth Maney/The New York Times

General Mark Milley, den ældste amerikanske militærkommandør, forsvarede sine handlinger i de sidste måneder af Trump -administrationen og advarede om den “meget reelle mulighed”, at Al Qaeda og ISIS kunne genopbygge i Afghanistan efter tilbagetrækning af amerikanske tropper.

I vidnesbyrd for lovgiverne tirsdag insisterede Milley på, at opkald, han foretog til sin kinesiske pendant sidste år og et møde, hvor han fortalte amerikanske generaler at advare ham, hvis præsidenten forsøgte at affyre et atomvåben, alle var en del af hans job som landets mest højtstående militærofficer.

Top militære officerer erkendte offentligt for første gang, at de havde rådede præsident Biden til ikke at trække alle amerikanske tropper tilbage fra Afghanistan. De sagde, at den afghanske hærs sammenbrud overraskede kommandanterne.

Milley, formanden for de fælles stabschefer, sagde, at en rekonstitueret Al Qaeda eller ISIS i Afghanistan “med ambitioner om at angribe USA er en meget reel mulighed.“Han tilføjede,” Og disse betingelser, for at inkludere aktivitet i ikke -styrede rum, kunne vise sig i løbet af de næste 12 til 36 måneder. “

Drone angreb: Efter at en Times -undersøgelse fandt ud af, at et amerikansk droneangreb i Kabul den 29. august dræbte 10 civile, fik senatorer en chance for at spørge militære embedsmænd direkte hvad gik galt.


Billede

Kredit…Issei Kato/Reuters

Afstemninger viser det den japanske offentlighed favoriserer Taro Kono, kabinetsministeren, der fører tilsyn med Japans udbredelse af coronavirus -vaccine, til at blive den næste premierminister. Han er foran andre kandidater i kapløbet om at lede det regerende liberale demokratiske parti – hvilket i virkeligheden er løbet om at blive premierminister.

Parti medlemmer vil stemme onsdag at vælge en efterfølger til Yoshihide Suga, den nuværende premierminister og partileder.

Men i baglokalerne har Kono, 58, ikke nær så meget støtte. Hans ry som ikke-konformist og hans venstreorienterede synspunkter om sociale spørgsmål satte ham ud af trit med partiets konservative ældste, der har stor indflydelse.

Detaljer: Kono har fængslet den offentlige mening, lagt sjove tweets og endda personligt besvaret vaccinespørgsmål online. Han er imod atomkraft og støtter samme køn ægteskab, holdninger, der sætter ham på den forkerte side af mange partimedlemmer.

Deltagere: Sanae Takaichi, 60, en hård konservativ, ville være Japans første kvindelige premierminister. Hun har stærk opbakning fra partiets højrefløj og fra tidligere premierminister Shinzo Abe. Mange partimedlemmer mener, at Fumio Kishida, 64, en moderat med lunken opbakning i meningsmålingerne, er det sikreste valg.

Pandemien: Japan er afslutte sine undtagelsestilstande torsdag, da antallet af nye daglige coronavirus -tilfælde er faldet, og udrulningen af ​​vacciner har nået næsten 60 procent af befolkningen.


Billede

Kredit…Paul Ratje for The New York Times

Pfizer og BioNTech sagde tirsdag, at de havde indsendt data til amerikanske tilsynsmyndigheder, som virksomhederne sagde viste, at deres coronavirus -vaccine er sikkert og effektivt hos børn i alderen 5 til 11 år.

Virksomhederne sagde, at de ville indsende en formel anmodning om at tillade, at en pædiatrisk dosis af deres vaccine administreres i USA i de kommende uger. Lignende anmodninger vil blive indgivet til europæiske tilsynsmyndigheder og i andre lande.

For cirka en uge siden annoncerede Pfizer og BioNTech gunstige resultater fra deres kliniske forsøg med mere end 2.200 deltagere i den aldersgruppe.

Sammenhæng: Omkring 28 millioner børn i alderen 5 til 11 ville være berettiget til vaccinen i USA, langt mere end de 17 millioner i alderen 12 til 15 år, der blev berettiget til vaccinen i maj.

Her er de seneste opdateringer og Kort af pandemien.

Nyheder fra Asien

Billede

Kredit…Gilles Sabrié for The New York Times
  • Xu Jiayin var Kinas rigeste mand, et symbol på landets økonomiske stigning. Nu har Beijing signaleret, at det ikke længere vil tolerere den strategi, der gjorde hans firma, Evergrande, til et fast ejendomskraftcenter, skubber den til bunden.

  • Nordkorea affyrede et kortdistancemissil, sagde det sydkoreanske militær, ligesom dets udsending til FN opfordrede USA til at afslutte sin “fjendtlige” politik over for sit land.

  • Kina tilladt en amerikansk bror og søster for at vende hjem efter tre år. Deres frigivelse kommer et par dage efter, at en amerikansk aftale tillod en Huawei -direktør at vende tilbage til Kina.

  • Hongkongs verdensberømte filmscene er blevet den seneste udtryksform at blive censureret siden Beijing indførte en hård ny national sikkerhedslov sidste år.

Jorden rundt

Billede

Kredit…Steve Parsons/Press Association, via Associated Press

En morgenlæsning

Billede

Kredit…Erin Schaff/The New York Times

Stephanie Grisham, den tidligere pressesekretær i Det Hvide Hus i Trump, udgiver en bog, der beskylder tidligere præsident Trump for at have misbrugt sine medarbejdere, beroliget diktatorer som Vladimir Putin i Rusland og fremsat seksuelle kommentarer om en ung medhjælper. Hendes udgiver kalder bogen “det mest ærlige og intime portræt af Trumps hvide hus endnu.” Vi har nogle højdepunkter fra manuskriptet.

Billede

Kredit…Alex Ingram til The New York Times

Ved en nylig koncert i Royal Albert Hall i London var næsten 6.000 deltagere samlet iført en blanding af dragter, slips og cosplay til videospilkarakter. De var kommet for at se et orkester og kor udføre musik fra Final Fantasy VII, udgivet i 1997.

Musikken i den første rate af Final Fantasy -serien i 1987 var begrænset til en håndfuld elektroniske lyde. Men teknologien udviklede sig, og i slutningen af ​​1990’erne bød spillene på live orkesteroptagelser. Nobuo Uematsu, der komponerede partiturer for de første ni afleveringer af Final Fantasy, har trukket på så varierede påvirkninger som Led Zeppelin, Elton John, keltisk musik og klassisk musik.

Lydsporene til Final Fantasy -serien er enormt populære: Siden 2007 har der været mere end 200 officielle koncerter i 20 lande. Ved åbningsceremonien ved OL i Tokyo i sommer marcherede nogle atleter til Final Fantasy -sange. På YouTube sender fans covers, tutorials og deres egne kompositioner.

“Der er nogle melodier, jeg komponerede for næsten 30 år siden, jeg har næsten glemt,” sagde Junya Nakano, der arbejdede sammen med Uematsu om scoringen til Final Fantasy’s 10. aflevering. “Men fans spiller dem stadig.”

Hvad skal man lave

Billede

Kredit…David Malosh for The New York Times

Du vil spise denne rejegrateng lige ud af gryden.

Hvad skal man læse

I Jonathan Franzens nye roman “Crossroads” medlemmerne af en forstad til Chicago -familien ledet af en præst konfronterer kriser med tro og moral.

Verden gennem et objektiv

I det sydlige Mexico har Zapotec -folket længe accepteret – og fejret – kønsafvigelse. Vores rejsesektion har disse portrætter af samfundet.

Nu er det tid til at spille

Her er dagens Mini Krydsord, og en anelse: Fyldig op, som en pude (fem bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Og en korrektion: Gårsdagens briefing beskrev forkert antallet af kvinder, der stillede op til at blive Japans næste premierminister. Der er to, ikke fire.

Vi ses næste gang. – Melina

PS The Times introducerede Headway -teamet, som vil undersøge betydelige nationale og internationale udfordringer gennem fremskridtets linse.

Det seneste afsnit af “The Daily”Inkluderer en samtale med en afghansk general.

Sanam Yar skrev sektionen Kunst og ideer. Du kan nå Melina og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.