Civile bliver ved med at ankomme til det belejrede stålkompleks i Mariupol, siger Fighters


Trods barske forhold på Azovstal-stålværket, det ukrainske militærs sidste fodfæste i den vigtige havneby Mariupol, fortsætter civile med at ankomme for at søge ly fra Ruslands offensiv, ifølge krigere der.

Maj. Serhiy Volyna, den fungerende chef for en ukrainsk marineenhed, der forsvarer anlægget, fortalte i et telefoninterview til The New York Times fredag, at der var få steder tilbage i byen, hvor beboerne kunne flygte.

“Der er forskellige krisecentre, som blev brugt af civile, som er blevet ødelagt,” sagde han. “Disse mennesker kommer til os.”

Rusland betragter erobringen af ​​Mariupol som afgørende for landets mål om at sikre en landbro langs Ukraines syd for at forbinde Krim med Donbas, og dets styrker har ubønhørligt beskudt anlægget. Anlægget er blevet det sidste tilflugtssted for tusindvis af fangede ukrainske krigere og civile. Bestræbelser på at etablere sikre evakueringskorridorer er gentagne gange blevet forpurret af Ruslands fortsatte beskydning, og der er lidt mad tilbage indenfor.

I løbet af de seneste par dage har ukrainske styrker ved stålkomplekset lagt videoer op på sociale medier der gør opmærksom på den alvorlige situation for civile, der søger tilflugt, især kvinder og børn.

At civile stadig søger at søge ly der – uden udsigt til flugt eller redning – er et vidnesbyrd om, hvad de må stå overfor andre steder i den ødelagte by.

“Mængden af ​​mennesker ændrer sig og stiger fra dag til dag,” sagde major Volyna. “Vi har langt overskredet, hvad der definerer en humanitær katastrofe.”Kilde link