Død af amerikanske kampe i Ukraine bekræftet af familie


En tidligere marineinfanterist, der forlod Kentucky for at forsvare Ukraine i marts, blev dræbt i denne uge, mens han kæmpede sammen med det ukrainske militær, ifølge hans onkel. Han menes at være den første amerikaner, der blev dræbt i kampene.

Willy Joseph Cancel Jr., 22, boede i Kentucky og arbejdede som kriminalbetjent før sin død, sagde onklen, Christopher Cancel, i et interview fredag.

Onklen sagde, at en, der havde kæmpet sammen med den yngre hr. Cancel, havde ringet til sin far og sagt, at han var taget af sted til en natlig patrulje den 24. april, og at hans enhed blev overrendt af russiske tropper, muligvis dagen efter. Onklen sagde, at den, der ringede, angav, at hans lig endnu ikke var blevet fundet.

En indsamlingsside oprettet af familien siger, at Willy Joseph Cancel Jr.s kone også blev ringet op tirsdag. “Din mand kæmpede bravt, men desværre klarede han det ikke,” sagde opkalderen ifølge beretningen, som var skrevet af hans far. Det stod ikke, hvem der ringede.

“Hele vores familie er simpelthen fortvivlet, og vi har ingen idé om, hvordan vi skal fortsætte,” sagde opslaget.

En embedsmand i det ukrainske forsvarsministerium sagde fredag, at tre udlændinge – en amerikaner, en brite og en dansker – var blevet dræbt i kamp for den ukrainske hærs internationale legion. Embedsmanden oplyste ikke deres navne og bad om ikke at blive identificeret, fordi han ikke var autoriseret til at tale om dem offentligt. Alle udlændinge, der kæmper for den gren af ​​hæren, er faktisk en del af Ukraines militær, fordi de modtager offentlige lønninger og er forpligtet til at underskrive kontrakter.

Mr. Cancels mor, Rebecca Cabrera, fortalte CNN, at han arbejdede med et privat militært entreprenørfirma, men i fredags sagde hans onkel, at familien ikke kendte navnet på firmaet og ikke var blevet kontaktet af nogen entreprenør efter hans død.

Ifølge marinekorpset tilbragte Willy Joseph Cancel Jr. næsten fire år i marinekorpset og modtog en dårlig adfærd, der forlod tjenesten som menig i november efter at have afsonet tid i briggen for en ikke-oplyst kriminel handling.

Udenrigsministeriet sagde fredag, at det var bekendt med rapporterne om Mr. Cancels død og ville yde konsulær bistand til hans familie. “Af respekt for familien i denne meget svære tid, har vi ikke noget yderligere at annoncere,” sagde Jalina Porter, en talskvinde for afdelingen. “Vi ønsker også at gentage, at amerikanske borgere ikke bør rejse til Ukraine under denne aktive væbnede konflikt.”

“Det er en meget farlig situation,” tilføjede hun og sagde, at amerikanske statsborgere i Ukraine blev udpeget af russiske myndigheders sikkerhedsembedsmænd, og at “amerikanske statsborgere i Ukraine bør tage afsted med det samme, hvis det er sikkert at gøre det ved at bruge kommerciel eller privat tilgængelige landtransportmuligheder.”

Siden Ruslands invasion den 24. februar har et ukendt antal amerikanere meldte sig frivilligt til at hjælpe Ukraine på forskellige måder, herunder hundredvis af militærveteraner, der søger at slutte sig til krigere på jorden. Ukrainske embedsmænd hævder, at tusindvis af udenlandske frivillige har sluttet sig til rækken for dets militær, men det sande antal er svært at spore.

To andre amerikanske veteraner involveret i kampe i Ukraine blev såret i denne uge, ifølge familien til en af ​​dem.

Paul K. Gray, 42, fra Tyler, Texas, og Manus E. McCaffery, 20, fra Parma, Ohio, som begge havde tjent i den amerikanske hær, blev onsdag såret, da en russisk artillerigranat ramte deres kampposition, ifølge til hr. Grays mor, Jan Gray.

De to ventede på at affyre et bagholdsangreb på en russisk tank, da granatsplinter ramte Mr. McCaffery i ansigtet og kollapsede en betonblokvæg på Mr. Gray og sårede hans ben, ifølge Twitter indlæg af en amerikansk journalist, Nolan Peterson. Video og fotos optaget af Mr. Gray viser de to camouflageklædte jagere, der modtager førstehjælp og kort tid senere kører i en militærambulance, med Mr. McCafferys ansigt og hoved dækket af blodige bandager.

Ms. Gray, som er sygeplejerske, sagde, at hun talte med sin søn via video efter angrebet, som bekræftede, at de to var blevet såret. “Han har det godt,” sagde hun om sin søn. “Den anden dreng er jeg mere bekymret for.”

Mr. McCafferys familie reagerede ikke på en anmodning om kommentar. Ms. Gray sagde, at mindst et McCaffery-familiemedlem rejste til Ukraine.

Mr. Gray var en hærs infanteri-sergent, der udsendte to gange til Irak, mens fjendtlighederne var højest der, ifølge hæren. Han fortalte The Daily Texan i 2009, at han blev medicinsk pensioneret med et lilla hjerte.

Mr. McCaffery var i hæren i kun to år – langt fra standardindsættelsen. Han udsendte til Afghanistan i en måned i august 2021 og forlod hæren i januar. Hæren gav ikke en begrundelse for hans udskrivning.

Ms. Gray sagde, at de to mænd var vokset tæt sammen i Ukraine og gik overalt sammen.

Mr. Gray har været en stærk fortaler for at forsvare Ukraine, sagde hun. Han flyttede til landet før krigen, sluttede sig til militæret, da Rusland invaderede, og har siden optrådt adskillige medieoptrædener for at forklare sin beslutning.

“Det er min moralske forpligtelse,” fortalte han til Fox News i begyndelsen af ​​marts. “Dette er nogle af de bedste mennesker i verden.”

Jane Arraf bidrog med rapportering og Kirsten Noyes bidraget med forskning.

Kilde link