Din torsdag briefing


BilledeDen amerikanske regering lukker ned ved midnat, hvis kongressen undlader at handle.
Kredit…TJ Kirkpatrick for The New York Times

Senatet vil i dag stemme om et lovforslag til finansiere den føderale regering, der lukker ned ved midnat, hvis kongressen ikke handler.

Lovforslaget kommer, da demokrater desperat har forsøgt at redde præsident Bidens hjemlige dagsorden. Konservativt tilbøjelige holdouts som Joe Manchin, West Virginia-senatoren, har gravet ind mod et ambitiøst $ 3,5 billioners socialt sikkerhedsnet og klimaregning, som Det Hvide Hus kalder Build Back Better-planen.

Planens skæbne og et lovforslag om en toparti infrastruktur på 1 billion dollar, der var planlagt til en afstemning i dag i dag, kunne definere succesen for Bidens formandskab. De intense forhandlinger omkring dem har afprøvet hans evner som dealmakker, som han fremhævede som et telefonkort under sin kampagne for Det Hvide Hus.

Lukke ned: Republikanerne i Senatet vil sandsynligvis modsætte sig det lovforslag, der blev vedtaget af huset. Men trækket signalerer, at demokraterne er villige til at handle på den offentlige finansieringsforanstaltning hver for sig og undgår en lukning, selvom gældsloftet for øjeblikket er uløst.

6. januar optøjer: Husets udvalg udvalg, der undersøger Capitol -angrebet udstedte yderligere 11 stævninger i går, målrettet allierede til Donald Trump, der var involveret i planlægningen og organiseringen af ​​”Stop stjæle” -mødet, der drev mobben vold.


Billede

Kredit…Tolga Akmen/Agence France-Presse-Getty Images

Da en politibetjent stoppede Sarah Everard, en ung kvinde, der gik hjem i London, og anholdt hende for at have overtrådt de nationale lockdown -retningslinjer i marts, argumenterede hun ikke, men lod sig i stedet lægge håndjern og sætte sig i betjentens bil. Hendes forkullede rester blev fundet en uge senere i en skov næsten 60 miles væk.

Disse detaljer var hørte første gang i går under domsafsigelsen for betjenten, Wayne Couzens, der erkendte sig skyldig i hendes drab tidligere på året. Kriminaliteten forfærdede Storbritannien og ramte en rå nerve med kvinder, der var vant til frygten for mandlig vold og til gengæld galvanisering af en national bevægelse, der kræver bedre beskyttelse.

Couzens var gået på jagt efter en ensom ung kvinde og havde brugt hans officielle politioplysninger, udstyr og uddannelse til at udføre forbrydelsen, sagde en anklager. Han havde arbejdet med Covid -patruljer et par måneder tidligere, hvilket gav ham en forståelse af protokollerne vedrørende potentielle lockdown -overtrædelser.

Respons: Rettighedsgrupper reagerede med forargelse på de nye oplysninger og opfordrede til større ansvarlighed fra Londons Metropolitan Police. Mange har kritiseret politiets undladelse af at undersøge anklager om andre seksuelle overgreb fra Couzens før Everards drab, herunder rapporter om, at han afslørede sig selv i offentlige dage før angrebet.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:


Billede

Kredit…Mario Anzuoni/Reuters

En dommer suspenderede Britney Spears far fra sit konservatorium, der skaber en vej til at stoppe hans juridiske autoritet over hendes økonomi. Under en retsmøde i Los Angeles sagde dommeren, Brenda Penny, “den nuværende situation er ikke holdbar” og indrømmede et andragende om at suspendere James Spears’s tilsyn med sin datters 60 millioner dollar ejendom. Retten udpegede en regnskabsfører i Californien som midlertidig konservator.

Den store beslutning lukkede en hvirvelvindsommer i det 13-årige konservatorium, efter at sangerinden brød sin offentlige stilhed ved et retsmøde i juni, da hun kaldte arrangementet “krænkende” og sagde, at hun ville have det til at ende.

I en drastisk rolleomvendelse under retsmødet argumenterede James Spears advokat, Vivian Thoreen, for at stoppe det med det samme i stedet for at suspendere sin klient, mens sangerens advokat, Mathew Rosengart, bad dommeren vente på, at han kunne undersøge James Spears yderligere adfærd.

Billede

Kredit…Arthur A. Allen/Macaulay Library på Cornell Lab of Ornithology
  • Mere end 20 dyr og en plante på listen over truede arter er nu uddøde, Sagde amerikanske vilde embedsmænd. En million flere arter er i fare. Ovenfor blev elfenbensnæbbet spætter filmet i Louisiana i 1935, da fuglene allerede var sjældne.

  • Stephanie Grisham, den tidligere pressesekretær i Det Hvide Hus i Trump, planlægger at udgiv en fortælle-bog i næste uge der beskylder Donald Trump for at misbruge sine medarbejdere, berolige diktatorer som Vladimir Putin fra Rusland og fremsætte seksuelle kommentarer om en ung medhjælper fra Det Hvide Hus.

  • Oliepriser nået et højdepunkt på tre år, dels på grund af orkanskader i Den Mexicanske Golf.

  • I en lille landsby i udkanten af ​​Nacajuca, Mexico, skaber bygherrer nye hjem ved hjælp af en oversize 3D-printer. Et hjem kan stå færdigt på mindre end 24 timer.

Billede

Kredit…Poolfoto af Du Xiaoyi
  • Goncourt -prisen, Frankrigs største litterære pris, er blevet kritiseret for anklager om interessekonflikter efter en jurymedlem stemte for at inkludere hendes partners roman på en liste over kandidater.

  • En kampagne på sociale medier blandt den afghanske diaspora ved hjælp af hashtagget #DoNotTouchMyClothes fejrer traditioner for præ-Taliban-kjole og protesterer mod restriktioner for kvinders rettigheder.

  • En “smeltende ansigt” -emoji, der er fastgjort med et indholds-smil, selvom den opløses i en vandpyt, er en af ​​37 nye emojis godkendt i år af Unicode -konsortiet.

Billede

Kredit…Illustration af Juliette Toma

Tilsyneladende hver ung person i USA ser “The Sopranos.”

Showets nye publikum, ofte åbent i venstre fløj, adskiller sig fra sine forfædre til pasta-spiser mob-fans. Det nye publikum ser også noget andet i showet: en lignelse om et land i terminal tilbagegang.

Billede

Kredit…Rene og Radka

Nogle af de tidligste historier om drager går tilbage til omkring 2.000 år siden, hvor de blev brugt i militær krigsførelse af kinesiske hære, som redskaber til at planlægge angreb, skræmme fjender og levere propaganda – eller trusler.

I dag betragtes disse sarte fly – bygget af lyst træ eller trådrammer formet til at skabe løft, dækket af et tyndt materiale som papir eller silke og styret via lange strenge – som legetøj. Og alligevel har de fanget både voksne og børn i århundreder og tjent en række praktiske og åndelige funktioner i kulturer rundt om i verden.

For nylig har en generation af etablerede håndværkere inspireret en bølge af yngre kunstnere til at foregå i nye former, rapporterer Noor Brara i T Magazine.

En sådan kunstner fra Kärnten, Østrig, er Anna Rubin, hvis surrealistiske bambus-og-papir-kreationer er designet til at ligne “ting, der ikke burde flyves på en drage”, herunder kulsorte meteorer og jutetæpper , hvis flossede kanter får dem til at ligne svævende græsstråler. “Alle skulle en gang i deres liv lave en drage og flyve den,” siger hun.

Læs mere om glæden ved drager.

Billede

Kredit…Christopher Testani for The New York Times. Mad Stylist: Simon Andrews. Prop Stylist: Paige Hicks.

Æggene i dette krydret, tomatrig karry kan tilberedes til at være så fast eller så fast som du vil.

Forkæl dig selv med en af ​​disse 14 nye bøger udkommer i oktober.

I sine bedste øjeblikke føles “No Time to Die”, den 25. Bond -film et tilbageblik og en opdatering, gengiver Bond -traditionen for elegance, charme og høj fjollethed.

Her er dagens Mini Krydsordog en anelse: King, på spansk (tre bogstaver).

Og her er stavebien.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Jeg er væk i morgen, men min kollega Amelia Nierenberg vil holde dig ajour med de seneste nyheder. – Natasha

PS Katrin Bennhold, vores bureauchef i Berlin, dukkede op Amanpour på CNN for at tale om arven efter Angela Merkel, Tysklands kansler, der forbereder sig på at forlade kontoret efter 16 år.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om Britney Spears.

Du kan nå Natasha og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.