Din fredags briefing


Vi dækker store fremskridt i Asiens vaccinationsdrev og en høj indsatsdag i kongressen for præsident Bidens dagsorden.

BilledeEt covid -vaccinationsprogram for vaccination i en fjerntliggende landsby i Sabah, Malaysia, denne måned.
Kredit…Annice Lyn/Getty Images

I flere måneder kæmpede Asien-Stillehavsregionen med at få sine Covid-vaccinationskampagner fra jorden. Men nu går flere lande i regionen fremad og nogle har endda trukket foran USA

Sydkorea, Japan og Malaysia har administreret flere vaccinedoser pr. 100 mennesker, end USA har – et tempo, der virkede utænkeligt i foråret. Flere lande har overgået USA i fuldt vaccineret deres befolkning eller er på vej til at gøre det, hvilket begrænser den mulige skade fra Delta -varianten af ​​coronavirus.

Vendingen er et vidnesbyrd om regionens succes med at sikre forsyninger og udarbejde knækkene i deres programmer.

I hele Asien varierer de incitamenter, der tilbydes til at få skuddet, ligesom at kun lade vaccinerede deltage i sociale aktiviteter, men generelt har vacciner ikke været et polariserende problem. Et forskerhold ved National University of Singapore fandt ud af, at regionen for det meste har positive holdninger til Covid -vacciner.

Citeres: “Det er næsten som skildpadden og haren,” sagde direktøren for International Vaccine Institute i Seoul. “Asien ville altid bruge vacciner, når de blev tilgængelige.”

Detaljer: I Sydkorea sagde myndighederne, at vacciner havde hjulpet de fleste mennesker ud af hospitalet. I Japan er alvorlige sager faldet med halvdelen i løbet af den sidste måned til lidt over 1.000 om dagen. Hospitaliseringer er faldet til omkring 31.000 tilfælde tirsdag fra et højdepunkt på godt 230.000 sidst i august.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre virusudviklinger:


Billede

Kredit…Tom Brenner for The New York Times

Det er en afgørende uge for præsident Bidens nationale dagsorden i kongressen med to vigtige lovgivninger på spil: en infrastrukturregning på 1 billion dollar og en enorm regning på socialt sikkerhedsnet på 3,5 billioner dollars.

Både lovgivningen om infrastruktur og socialpolitik er vigtige prioriteter for Biden, der har sat sit formandskab for vedtagelsen af ​​den transformationelle socialpolitik. Men han har stået over for en række forhindringer, herunder truslen om en lukning af regeringen fra midnat torsdag, der endelig blev afværget, da Kongressen vedtog en foranstaltning til finansiering af regeringen selvom december.

Nu er alle øjne rettet mod det topartige infrastrukturforslag, der skulle komme til afstemning sent torsdag. Partiledere insisterede på, at det var på rette spor.

Spærringer: Demokraterne har et knivskarpt flertal i både Parlamentet og Senatet, men Det Demokratiske Parti har været dybt splittet over Bidens dagsorden.

Det sagde en central centristisk demokratisk senator, Joe Manchin fra West Virginia han kunne ikke støtte en social sikkerhedsnetregning på mere end 1,5 billioner dollars, der fremhæver forskelle inden for partiets fraktioner. “Jeg tror, ​​der er mange måder at komme til, hvor de vil – bare ikke alt på én gang,” sagde han om dem, der støtter pakken på 3,5 billioner dollars.


Billede

Kredit…Litauens forsvarsministerium, via Reuters

Litauen har rasende Kina ved at hygge sig til Taiwan, forlade et kinesisk ledet diplomatisk forum og fortælle dets embedsmænd at skrotte visse kinesiske telefoner, som de siger, bærer censurprogrammer.

Som svar har Beijing tilbagekaldt sin ambassadør, standset ture med et kinesisk godstog til landet og gjort det næsten umuligt for mange litauiske eksportører at sælge deres varer i Kina. Kinesiske statsmedier angreb Litauen og beskyldte det for at være “anti-Kina fortrop” i Europa. Dets rolle som transitkorridor for varer på vej til Europa gør det vigtigt for Beijing.

Litauen har forårsaget en stink nok til, at dets kolleger i EU forventes at drøfte situationen på et møde i næste uge. Intet kunne være værre for Beijing, end hvis andre lande fulgte Litauens eksempel.

Jorden rundt

Billede

Kredit…Rodrigo Jimenez/EPA, via Shutterstock
Billede

Kredit…Daniel Leal-Olivas/Agence France-Presse-Getty Images
  • Politibetjenten, der erkendte sig skyldig i bortførelse, voldtægt og drab på Sarah Everard-en 33-årig kvinde i London, hvis død udløste opfordrer til bedre beskyttelse af kvinder- blev idømt livsvarigt fængsel.

En morgenlæsning

Billede

Kredit…Rene og Radka

En af de tidligste historier om drageflyvning stammer fra Han-dynastiet for omkring to årtusinder siden, da en general sendte en firkantet samling af bambus og klud til luften. I 1700’erne blev flyvende drager et populært tidsfordriv for børn i Europa. Nu er en ny generation af kunstnere tager skabelsen til nye højder, fra Brooklyn-drager, der mere ligner skibe til japanske håndmalede designs.

Billede

Kredit…Marc Domage/Fondation Louis Vuitton

“The Morozov Collection: Icons of Modern Art”, der åbnede i sidste uge i Paris, bringer en “krig og fred” -skala sprængning af fransk og russisk maleri -og genforener for første gang siden 1918 en af ​​de to mest betydningsfulde kunstsamlinger i det prærevolutionære Rusland.

Da det franske borgerskab stadig foragtede Paris avantgarde, købte de unge russiske tekstilmagnater Ivan og Mikhail Morozov de mest innovative malerier i byen-og købte i løs vægt. Gauguin, Monet, Van Gogh, Picasso: Alle deres værker gik østpå, og de ville inspirere to generationer af russiske efterfølgere.

Morozoverne gjorde Moskva til offshore -hovedstaden for fransk moderne kunst i årene omkring 1900. Så kom oktoberrevolutionen, da alle de 200 malerier blev taget til den nationale samling. Ivan Morozov gik i eksil. Under Stalin blev malerierne undertrykt og spredt så langt som til Sibirien.

Deres genmontering på tværs af fire etager i Louis Vuitton Foundation i Paris har været næsten et årti undervejs, to gange forsinket af pandemien. Det tilbagevendende katalog blev kureret med kølig præcision af den tidligere direktør for Paris Picasso Museum.

Udstillingen krævede en kolossal diplomatisk indsats med forsikringer om, at fransk lov ville beskytte de russiske museer mod ethvert krav fra Morozovs efterkommere og et personligt tegn på lånene fra præsident Vladimir Putin.

Hvad skal man lave

Billede

Kredit…Joseph De Leo for The New York Times. Mad Stylist: Monica Pierini.

Denne linsesuppe trodser forventningerne.

Hvad skal man lytte til

Vores valg til nye lydbøger denne uge inkluderer en komiker, der tager på hvid skyld og en guide til at klare angst.

Hvad skal jeg tage på

Disse fem stilfulde, alsidige dykkerure let overgang fra havet til gaden.

Sundhed

For et bedre helbred og en længere levetid, motion er vigtigere end vægttab, ifølge en interessant anmeldelse, der kiggede på fitness, vægt, hjertesundhed og levetid.

Nu er det tid til at spille

Her er dagens Mini Krydsord, og en anelse: Billede taget på en tandlæge (fire bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Vi ses næste gang. – Melina

PS Vores chef Kina -korrespondent, Chris Buckley, sluttede sig til ABC Australien at tale om geopolitiske spændinger i regionen.

Det seneste afsnit af “The Daily”Er ved en afgørende afstemning i kongressen om præsident Bidens infrastrukturplan.

Du kan nå Melina og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.