Ruslands angreb på Ukraines sundhedscentre viser et ondskabsfuldt mønster

Mening

Video

Ruslands angreb på Ukraines hospitaler
Vis et uhyggeligt mønster

Ruslands angreb på
Ukraine Hospitals Show
et uhyggeligt mønster

Med Pavlo Kovtoniuk
Video af Lucy King og Jonah M. Kessel

Med Pavlo Kovtoniuk
Video af Lucy King og Jonah M. Kessel


Ruslands angreb på Ukraines sundhedscentre viser et ondskabsfuldt mønster


Lucy King og

Ms. King er producer med Opinion Video. Mr. Kessel er vicedirektør for Opinion Video.

Den 24. februar, krigens første dag i Ukraine, var en russer angreb på et hospital i den østlige by Vuhledar dræbte fire mennesker og sårede 10 andre. Dagen efter blev et kræftcenter og et børnehospital ramt et andet sted i Ukraine.

Og angrebene på landets sundhedsinfrastruktur blev ved med at komme, med en hastighed på mindst to om dagen, i nogle tilfælde – hospitaler, klinikker, fødeafdelinger, et plejehjem, et afhængighedsbehandlingsanlæg, en blodbank.

Den 9. maj havde det ukrainske sundhedscenter, et konsulentfirma i Kiev, dokumenteret 165 tilfælde af sundhedsfaciliteter beskadiget i krigen, og Verdenssundhedsorganisationen har identificeret omkring 200 sådanne angreb.

I videogæsteessayet ovenfor forklarer Pavlo Kovtoniuk, en medstifter af konsulentfirmaet og en tidligere vicesundhedsminister i Ukraine, at angrebene har sået psykologisk terror og ødelagt landets sundhedssystem.

"Det hele virker grusomt, umenneskeligt og bevidst," siger han.

Hvorvidt angrebene mod Ukraines hospitaler og medicinske personale udgør krigsforbrydelser, kan i sidste ende blive et anliggende for Den Internationale Straffedomstol i Haag, samt andre domstole og særlige krigsforbryderdomstole, at afgøre.

Men hr. Kovtoniuk har allerede besluttet sig.

"Beviserne for potentielle krigsforbrydelser vil tage år at samle," siger han. "Men jeg behøver ikke vente så længe for at vide, at det, jeg ser hver dag, er et morderisk mønster."

Pavlo Kovtoniuk (@pavlokovtonyuk) er medstifter af det ukrainske sundhedscenter og tidligere vicesundhedsminister i Ukraine. Lucy King (@Kong__Lucy) er producer med Opinion Video. Jonah Kessel (@jonah_kessel) er vicedirektør for Opinion Video.

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.

Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link