Kyrie Irving vil have nettene, men vil nettene have ham?


Da Nets’ skuffende sæson nåede sin afslutning, efter at de blev fejet af Boston Celtics i første runde af Eastern Conference-slutspillet, gjorde Kyrie Irving det klart, at han var forpligtet til Nets på lang sigt.

Men efter en sæson, hvor Irving kun spillede 29 af de 82 kampe i den regulære sæson på grund af hans afvisning af at overholde en lokal vaccinebekendtgørelse, vil Nets have ham tilbage?

Det spørgsmål dukkede op over holdets sæsonafslutnings nyhedskonference onsdag afholdt af General Manager Sean Marks og træner Steve Nash. Mens Marks var tilbageholdende med at give et klart svar, at han ikke straks sagde “ja”, talte næsten så klart som noget andet, han kunne have sagt. Nets har endnu ikke besluttet, om Irving kan og skal være en del af deres fremtid.

“Jeg tror, ​​vi ved, hvad vi leder efter,” sagde Marks. “Vi leder efter fyre, der ønsker at komme herind og være en del af noget, der er større end dem selv, spille uselvisk, spille holdbasket og være tilgængelige. Det gælder ikke kun for Kyrie, men for alle her.”

Dette tema om tilgængelighed varede ved i hele Marks’ bemærkninger og har været udfordrende for Nets’ stjernespillere.

Irving og Kevin Durant skrev under med Brooklyn med stor fanfare i 2019, men Nets har endnu ikke høstet fordelene ved at tilføje to multiple All-Stars, der hver for sig havde vundet mesterskaber. Durant missede hele sæsonen 2019-20, mens han kom sig over en akillesseneskade, han pådrog sig i 2019-slutrunden med Golden State.

Sidste sæson tilføjede de James Harden gennem en handel med Houston, hvilket skabte, hvad der skulle være en formidabel lineup. De tabte til Milwaukee i Eastern Conference-semifinalerne i sidste sæson på trods af 48 point i kamp 7 fra Durant, som ramte en 2-pointer for at holde uafgjort. Hans tå var på 3-punktsbuen – skuddet var kun millimeter fra at være en spilvinder.

I stedet for at bygge videre på nærved-missen, gik Nets tilbage i denne sæson.

Irving afviste at blive vaccineret mod coronavirus, hvilket betød, at han ikke ville være i stand til at spille i Brooklyn eller i Madison Square Garden i det meste af sæsonen. Nets besluttede oprindeligt, at de ikke ville have en deltidsspiller, og sagde, at Irving ikke ville spille, før han var berettiget til alle deres spil. De ændrede brat kurs i januar, og Irving begyndte udelukkende at spille i landevejsspil uden for New York og Toronto.

Onsdag eftermiddag afviste Marks at genoverveje den beslutning, mens han igen understregede vigtigheden af ​​en spillers tilgængelighed.

“Når du har en spiller af Kyries kaliber, prøver du at finde ud af: Hvordan får vi ham med i blandingen, og hvor længe kan vi få ham i blandingen?” sagde Marks. “Fordi holdet var bygget op omkring at sige, ‘Nå, Kyrie og Kevin vil være tilgængelige’.”

Irvings fravær gjorde Nets’ marginer så meget slankere. Hver gang Durant eller Harden blev skadet, betød det, at holdet var nede med to startere i stedet for kun én. Da de håndterede coronavirus-relaterede fravær, som mange hold gjorde, havde de færre spillere at stole på.

Billede

Kredit…Brad Penner/USA Today Sports, via Reuters

“Der var en række forskellige hold derude, og de hold, der stadig spiller den dag i dag, de har måske ikke haft det omfang af de undskyldninger, vi kan finde på, men de var også nødt til at navigere Covid, de var nødt til at navigere skader,” sagde Marks. “Og hvis jeg skal være brutalt ærlig, navigerede de det bedre, end vi gjorde.”

Harden træt af Irvings fravær og de udfordringer, de udgjorde. Han blev byttet til Philadelphia 76ers, som spiller i kamp 6 i deres anden runde-serie mod Miami Heat torsdag aften.

I handlen købte Nets Ben Simmons, som ikke spillede et spil for dem. Simmons fik en rygoperation den 5. maj, efter at magnetisk resonansbilleddannelse viste, at en “herniation havde udvidet sig,” sagde Marks.

Når han talte om holdets store stjerner, talte Marks for det meste om Durant alene. Han sagde, at Durant var et uafgjort resultat for andre spillere i ligaen – at folk ønskede at spille for ham. Han sagde, at Durant er holdets bedste træner for spillerudvikling. Han talte om at ville involvere Durant i personalebeslutninger uden at bede ham om at tage disse beslutninger.

“Folk tror, ​​at spillernes empowerment betyder, at du bare lader dem gøre, hvad de vil,” sagde Marks. “Det var ikke tilfældet, da Steve var en spiller. Det var ikke tilfældet, da jeg var spiller på et af de hold, vi har været på. Det er ikke tilfældet her. Jeg tror, ​​at det er den rigtige måde at gøre det på, at involvere spillere i vigtige beslutninger på bestemte tidspunkter i sæsonen. Der er ikke noget værre end at få spillere overrasket over noget.”

Om Irving vender tilbage til holdet er ikke kun i Nets’ hænder. Han har en spilleroption for næste sæson til en værdi af $36,5 millioner og er også berettiget til en forlængelse til en værdi af $200 millioner over fem år. Skulle han afslå sin spilleroption, ville han blive en ubegrænset fri agent.

Han viste sin dynamik på banen i flere kampe i denne sæson, hvor han scorede 50 point mod Charlotte Hornets i marts og derefter 60 en uge senere mod Orlando Magic.

Men hvad nytter den eksplosivitet, hvis han ikke spiller?

“Jeg synes, der har været alt for meget debat, diskussion, skamplet – hvad end du vil kalde det – om distraktioner og om ting, der virkelig er uden for basketball,” sagde Marks. “Mens vi gerne vil fokusere på at gøre nogle af de ting, der fik os hertil i første omgang.”

Marks fremsatte den kommentar i sine åbningsbemærkninger under onsdagens pressekonference, før nogen havde spurgt ham om Irving.

Det passede dog med det budskab, han så ud til at sende under hele sit pressemøde. Det var en besked til Irving om at forpligte sig på en reel måde, ikke kun kontraktmæssigt, til et hold, der kunne have brugt mere af ham i denne sæson.Kilde link