Nærmer sig en dyster milepæl: En million amerikanske Covid-dødsfald


Billede
Kredit…Jim Lo Scalzo/EPA, via Shutterstock

Til redaktøren:

Re “Biden beordrer føderale flag til at flyve på halv stav, da den amerikanske Covid-afgift nærmer sig en million” (Daglig Covid Briefing, nytimes.com, 12. maj):

Vi nærmer os en chokerende milepæl i USA. Antallet af dødsfald som følge af Covid-19 er nu næsten en million. Vi amerikanere kan føle, at vi er “så overstået” Covid, men desværre er det endnu ikke færdigt med os.

De af os, der har fulgt eksperternes medicinske anbefalinger og er blevet vaccineret og boostet, er godt beskyttet mod alvorlige konsekvenser. De, der har ignoreret rådet om at vokse op, er fortsat meget sårbare over for infektion, og hvis de er inficerede, vil de lide under mere alvorlige helbredskonsekvenser.

Virussen har ændret livet på planeten Jorden. Dets aftryk på vores psyke vil sandsynligvis være evigt blandt dem, der har levet i en alder af coronavirus.

Vi mennesker kan godt lide at forestille os, at vi er de mest magtfulde væsener i denne verden, herre over vores domæne, men alligevel bragte et lille patogen os i knæ. Det har været en utrolig stærk lektion i ydmyghed, en meget smertefuld lektion, og den “er ikke forbi endnu.”

Ken Derow
Swarthmore, Pa.

Til redaktøren:

En million dødsfald er et forfærdeligt tal. Enhver, der har overlevet Covid, skal være taknemmelig, selv som de overlevende, der mistede deres kære, skal bære byrden af ​​smerten ved dette tab.

Så mange elskede sjæle, tabt for os for altid.

Myndighederne og lægestanden gjorde alt, hvad de kunne for at beskytte de udsatte. Vi vil for evigt stå i gæld til geniale og ihærdige forskere og til en medicinalindustri med ekspertise og ressourcer til at give os en vaccine.

Vi har lært meget om patogenet og dets adfærd. Desværre har vi også måttet erfare, hvilke forfærdelige omkostninger der er ved den isolation, der kræves for at kontrollere den. Vores hjerter er knust over at se de mange efterladte sårede i deres kølvand.

'); }

Meningssamtale
Spørgsmål omkring den igangværende Covid-19-pandemi, samt vacciner og behandlinger.

Vi har altid vidst, at mennesker skal være i samme rum sammen, men har det nogensinde været klarere? Vi kan ikke tage os af hinanden uden at kunne iagttage på nært hold de flygtige udtryk henover et ansigt, uden at kunne høre alt, hvad subtile bøjninger i stemmen fortæller os.

Vi har brug for at røre og holde om hinanden. Vi skal dele en kirkestol i kirken, et bord på en restaurant, en række i et teater. Vi har brug for komforten af ​​vores mange afslappede interaktioner, at tilbringe tiden på dagen med fiskehandleren, snakke sport med manden bag disken i delikatessen.

Disse to år har berøvet os vores fred i sindet. Det vil tage et stykke tid for os at få det tilbage. Men hvis oplevelsen har mindet os om, hvor meget værdifuldt ægte menneskeligt kammeratskab er, så er det en god ting.

Margaret McGirr
Greenwich, Conn.

Billede

Kredit…Dror Cohen

Til redaktøren:

I sorg er hvordan vi lever nu“, af Gary Greenberg (Opinion guest essay, Sunday Review, 8. maj), er nok det vigtigste værk, jeg har læst i The New York Times i årevis, og det skitserer perfekt det enestående problem, som nationen står over for i dag.

Jeg er fuldstændig enig i, at amerikanere af alle slags gennemgår en dyb periode med national sorg, ikke kun med Covid, men også med skiftende demografi, den skiftende økonomi, det skiftende klima, skiftende religiøse overbevisninger (nå ja, skiftende alt) grundlæggende udfordrer vores ideer om, hvad Amerika faktisk er.

Er der en form for massesorgsrådgivning, vi kan gå igennem? Er der en måde, vi på tværs af samfundet kan genkende, hvad vi alle sørger på, så vi kan arbejde hen imod en form for løsning?

Sorg er det, vi alle har til fælles i disse dage. Sorg er det, der binder os sammen og er vor tids historie. Måske kan The Times og andre nationale forretninger fokusere på det, så vi på en eller anden måde kan helbrede.

Austin Barton
Houston

Billede

Kredit…Helen H. Richardson/Denver Post, via Getty Images

Til redaktøren:

Re “At eftergive gæld hjælper ikke venstrefløjen“, af Jeff Maurer (Opinion-gæsteessay, 12. maj):

Et forslag, som alle sider kunne blive enige om, er at sænke renten på det meste af udestående gæld. Dette vil tilfredsstille dem, der føler, at gældseftergivelse går for vidt, men alligevel give en vis lettelse til alle låntagere.

Alexander B. Miller
New York

Til redaktøren:

Jeg mener, at universitetsgæld skal tilbagebetales, da dette er en væsentlig komponent i etableringen af ​​personligt ansvar. Men det er også en belastning for mange, da det ikke rammer alle lige meget.

Mit forslag er, at eleverne skal tjene deres gældseftergivelse ved at blive pålagt at udføre en form for offentlig tjeneste. Et sådant krav ville have den ekstra fordel, at de studerende kan se, at de er forbundet med et system ud over egeninteresse.

Larry Hoffner
New York
Forfatteren er en pensioneret folkeskolelærer.

Billede

Kredit…Illustration af Alicia Tatone; fotografier af Alex Brandon/AP og Bob Korn, via Shutterstock

Til redaktøren:

Re “Det ser ud til, at Roe vil falde. Det er tid til at rase“, af Roxane Gay (Opinion-gæsteessay, 5. maj):

EN flertallet af amerikanerne mener, at en kvinde skal træffe beslutninger vedrørende sin egen krop – ligesom en mand gør.

EN flertallet af amerikanerne mener, at besiddelse af et slagvåben bør forbydes.

EN flertallet af amerikanerne mener, at valgkollegiet bør afskaffes, og at vores præsident bør bestemmes ved en folkeafstemning.

Hvor er vi? Hvorfor?

Er det det land, vi er parate til at acceptere?

Richard Schaeffer
Rye Brook, NY

Billede

Kredit…Damon Winter/The New York Times

Til redaktøren:

Re “Teenageres syn på nyhederne” (breve, 8. maj):

Indsigtsfuld, uddybende, dybt intelligent og – i tilfældet med Claudia Rose Perkis (der satiriserede Floridas matematiklærebogskontrovers) – hylende morsom!

Disse teenagere tilsammen fik mig til at trække et lettelsens suk for vores lands og verdens fremtid. Bravo for at vende bogstavsøjlen om til disse alt for ofte oversete og hånede stemmer!

Susan L. Chappell
Sanger, Californien.Kilde link