Bianca Andreescus forlængede pause fra tennis har tjent hende godt


ROM — Bianca Andreescus første Italian Open var lige gået til et forståeligt stop i kvartfinalen mod Iga Swiatek, en damptromle forklædt som en tennisstjerne.

Men selv efter at det ikke lykkedes at forhindre den topplacerede Swiatek i at forlænge sin sejrsrække til 26 kampe, tog Andreescu alligevel plads i det romerske solskin med et bredt smil på læben.

Nederlag på dette stadium har ikke den samme hårde kant, som nederlaget har haft i andre faser af hendes karriere.

“Helt ærligt, jeg er bare fyret op for at komme tilbage og spille hende igen,” sagde Andreescu i et interview efter hendes tab, 7-6 (2), 6-0, fredag. “Hvis jeg ser på mig selv for et år siden, er der bare sket så store fremskridt i den måde, jeg håndterer at være tilbage på tour og mine sejre og mine tab. Jeg er bare super motiveret. Jeg vil tilbage på banen lige nu og arbejde på at være mere aggressiv eller hvad nu.”

Andreescu, en 21-årig canadier fra Torontos forstæder, er fortsat en af ​​de store talenter i tennis, hvilket hun gjorde helt klart i 2019 af vinde US Open damesingletitel i sit første forsøg, hvor hun besejrede Serena Williams i lige sæt.

Rangeret som nummer 4 i karrieren i den efterfølgende måned, bliver hun nr. 72 på mandag, men hun har stadig den forførende blanding af finesse og slagkraft og en sjælden evne til at skifte gear og dreje. Hun har også kraftfulde ben, der minder om hendes forbillede Kim Clijsters, der hjælper hende med at dække banen eksplosivt og skabe et stort tempo på trods af, at hun mangler løftestangen fra højere spillere (hun er 5-fod-6).

“Der er intet skud, hun ikke kan ramme,” sagde Daniela Hantuchová, en analytiker og tidligere top fem-spiller, som kommenterede banen i fredags, da Andreescu og Swiatek spillede på turné for første gang.

“I det første sæt var Bianca slet ikke langt fra sit topniveau,” sagde Hantuchová. “For mig var det det bedste tennissæt i kvindernes turnering indtil videre. På en måde føles det næsten som et spejl mod et spejl. De har forskellig teknik, men de har deres rutiner imellem punkterne mentalt, og taktisk ved de præcis, hvad de forsøger at gøre derude. Begge er fantastiske atleter, og jeg blev ved med at sige under kampen, at jeg håber, vi ser denne matchup oftere. Det ville være en vidunderlig rivalisering at have.”

Men indtil nu har Andreescu, i modsætning til den 20-årige Swiatek, kun været en deltidstrussel. Der har været en række skader, en karriere lang bekymring, og for nylig det utilpashed, der fik hende til at tage sin seneste forlængede pause efter BNP Paribas Open i Indian Wells, Californien, i oktober 2021, før hun vendte tilbage til en turnering i Stuttgart i sidste måned.

Hun brugte sin fritur til at udføre samfundstjeneste, arbejde frivilligt på et børnehospital og et krisecenter for ofre for vold i hjemmet. Hun tog på et wellness-retreat i Costa Rica og fokuserede på at udvikle flere mentale værktøjer til at komplementere det visualiserings- og meditationsarbejde, som hun ligesom Swiatek startede i løbet af sin juniorkarriere og har nævnt som en af ​​nøglerne til hendes tidlige, om end periodiske, succes .

Billede

Kredit…Jason Szenes/EPA, via Shutterstock

“Efter Indian Wells havde jeg lovligt, ligesom, ikke lyst til at spille mere,” sagde hun. “Jeg ved ikke, om jeg var dramatisk, men det var bare sådan, jeg havde det i øjeblikket. Men nu er jeg bare super glad for, at jeg ikke stoppede, for at have den fri fik mig virkelig til at værdsætte min tid på banen mere nu, for det var en beslutning, der kom fra mig. Det var ikke noget eksternt som skader eller en sygdom eller hvad som helst. Det var mit kald, og så jeg følte mig meget bemyndiget, og det var et stort skridt i, at jeg tog mere kontrol over mit liv og bare ikke satte pres på mig selv og bare hyggede mig.

“I den pause gjorde jeg stort set alt, hvad jeg elsker at gøre, og jeg sagde til mig selv, at hvis jeg kommer tilbage, vil jeg være i det samme tankesæt. Det er klart, at jeg vil være konkurrencedygtig og ked af det, hvis jeg taber for eksempel, men jeg vil også føle, at jeg hygger mig på banen, og at jeg er mere motiveret efter et tab i stedet for bare at kravle i min seng og bare godt lide at græde. nat, som jeg lavede sidste år.”

Andreescu, ligesom hendes medtennisstjerne Naomi Osaka og nogle andre fremtrædende atleter i deres generation, har været åbne omkring de mentale sundhedsmæssige udfordringer, hun står over for. Tre turneringer inde i hendes seneste comeback, er Andreescu klart et bedre sted og skal ind i French Open med momentum på det røde ler, der passer til hendes varierede spil.

Hun ankom til fredagens interview uden tape på kroppen eller isposer på slæb.

“Intet,” sagde hun. “Jeg er bare super taknemmelig for min krop, især, fordi det har været et kæmpe problem. Men jeg ser mig selv som en stor banespiller, hvis jeg bare fortsætter med at gøre det godt og arbejde hårdt i praksis og tro på mig selv.”

Udfordringen på tour – en 10-måneders test af udholdenhed og modstandsdygtighed – er at bevare sundheden og entusiasmen.

Hendes hold, ledet af veteran-træneren Sven Groeneveld, er fokuseret på at holde hende frisk og, ifølge Andreescu, også på at kalde hende bluffs.

“De kan kalde mig ud, uden at jeg bliver defensiv, og jeg tror, ​​det hjælper virkelig,” sagde hun.

Groeneveld, hvis højest profilerede elev i de senere år var den nu pensionerede Maria Sharapova, afviste at kommentere Andreescu, fordi de “stadig er tidligt” i deres forhold. Men han har en systematisk tilgang til sit arbejde, idet han sidder ved banen under kampe og noterer scoren punkt for punkt sammen med de vigtigste spillemønstre og andre detaljer, inklusive en spillers koncentrationstab.

“Han kunne skrive 10 bøger med alle de noter, han tager. Det er sjovt,” sagde Andreescu.

Billede

Kredit…Alex Pantling/Getty Images

Andreescu, som Canadas første og eneste mester i Grand Slam-single, har allerede fået skrevet en bog om hende kaldet “Bianca Andreescu: She the North”, udgivet i 2019, og har selv skrevet en billedbog udgivet sidste år med titlen “Bibi’s Got”. Spil: En historie om tennis, meditation og en hund ved navn Coco.”

Men med den regerende Wimbledon- og Australian Open-mesters overraskende pensionering Ashleigh Barty tidligere i denne sæson kan lederne af kvindespillet kun håbe, at Andreescus tennishistorie lige er begyndt.

Hun har et glødende spil, som det var tydeligt for Hantuchová og alle andre, der så åbningssættet fredag, før Swiatek sparkede i et gear, som Andreescu ikke var klar til at matche, i hvert fald ikke endnu.

“Hun fik tydeligvis noget selvtillid fra det første sæt,” sagde Andreescu. “Jeg prøvede at være mere aggressiv, men i det mindste i andet sæt manglede jeg tommer. Men hun er på en 25-kamps række, vel at mærke de 26 nu, af en grund.”Kilde link