Husplaner stemmer for at lette formelkrise, da Biden lover hurtig handling


WASHINGTON – Speaker Nancy Pelosi sagde fredag, at Parlamentet ville tage skridt i næste uge for at tage fat på problemet mangel på modermælkserstatning Det har efterladt forældre, der desperat leder efter mad til deres børn, da præsident Biden lovede handling, der ville resultere i mere formel på butikshylderne inden for “uger eller mindre.”

I et brev til lovgivere sagde Ms. Pelosi, at hun ville fremskynde et lovforslag om at give nødbemyndigelse til det føderale fødevarehjælpsprogram for kvinder og børn for at lempe restriktioner på de typer af formel, der kan købes. Omkring halvdelen af ​​den modermælkserstatning, der sælges på landsplan, købes gennem fordele fra det særlige supplerende ernæringsprogram for kvinder, spædbørn og børn eller WIC. Hvis reglerne løsnes, kan det være med til at sikre, at modtagerne er i stand til at købe den tilgængelige type.

“Babyerne græder, og babyerne er sultne,” skrev fru Pelosi. “Så vi skal handle hurtigt for at beskytte deres sundhed og velvære.”

Hun sagde, at hendes kolleger i husdemokraterne også arbejdede på en lov om nødudgifter for at “umiddelbart afhjælpe manglen på modermælkserstatning.” Det var endnu ikke klart, hvor stor foranstaltningen ville være, eller hvor finansieringen ville gå hen, men hjælpere sagde, at et forslag, der blev overvejet, var at købe formel fra andre lande, der har overskud.

“Vi er nødt til at bevæge os med forsigtighed såvel som hurtighed,” sagde Mr. Biden i Det Hvide Hus fredag, da han blev spurgt, om administrationen havde reageret hurtigt nok på en mangel, der begyndte i februar. Han kaldte det det mest presserende problem, han stod over for.

Med hensyn til stigende import sagde præsidenten, “vi er nødt til at sikre, at det, vi får, faktisk er førsteklasses produkt.”

Mr. Biden sagde, at Food and Drug Administration tog skridt, der ville give resultater i løbet af “uger eller mindre, og få betydeligt mere formel på hylderne.”

Hans hurtige tidsplan og fru Pelosi’s planer afspejlede et voksende behov for at løse manglen, som er blevet en national krise og en politisk udfordring, mens republikanerne arbejder på at bevæbne spørgsmålet før midtvejsvalget.

Det Hvide Hus torsdag annonceret en række beskedne tiltag at hjælpe med at øge udbuddet af formel, herunder planer om at øge importen og fremskynde fremstillingen.

Republikanerne har brugt de sidste par dage på at hamre hr. Biden for manglen, og pegede på det som det seneste eksempel på, at demokrater er langsomme til at imødekomme de mest basale behov hos amerikanske familier, en central del af deres kampagnebudskab.

Republikanerne har låst sig fast på et fremmedfjendsk diskussionspunkt, forstærket af Fox News og andre konservative forretninger, om, at Mr. Biden har prioriteret udokumenterede immigranter frem for amerikanere ved at levere paller med modermælkserstatning til interneringscentre på den sydvestlige grænse.

“Amerikanske mødre og deres babyer bør ikke lide på grund af #BidenGrænsekrisen,” repræsentant Elise Stefanik, republikaner i New York, lagt ud på Twitter på fredag.

En embedsmand i Det Hvide Hus bemærkede, at det har været obligatorisk i henhold til loven siden 1997 for grænsepersonale at sørge for mad, inklusive modermælkserstatning, til tilbageholdte i deres varetægt.

Demokrater gjorde #EliseStarvefanik til et populært emne på Twitter i fredags, og satte kritik på fru Stefanik og andre republikanere, der har sat spørgsmålstegn ved praksis og bemærkede, at alternativet ville være, at regeringen sultede børn i dens varetægt.

Jen Psaki, pressesekretæren i Det Hvide Hus, sagde, at Mr. Biden overvejede at påberåbe sig Defence Production Act for at øge produktionen.

Repræsentant Carolyn B. Maloney, demokrat fra New York, og repræsentant Raja Krishnamoorthi, demokrat fra Illinois, som er formand for Parlamentets udvalg for tilsyn og underudvalget for forbrugerpolitik, sendte breve i fredags til de fire bedste formelproducenter og bad om oplysninger om, hvad de var. gør for at afhjælpe manglen.

De sagde, at de også søgte dokumenter fra Abbott Nutrition vedrørende forholdene for dets lukkede formelfabrik i Sturgis, Mich. førte til tilbagekaldelser af flere af dets produkter efter fire spædbørn blev syge; to af dem døde.

I fredags sagde Abbott, at det ville forlænge rabatter for alternative produkter til slutningen af ​​august, som svar på et brev fra Tom Vilsack, landbrugssekretæren, der anmodede om at gøre det.

Emily Cochrane og Zolan Kanno-Youngs bidraget med rapportering.

Kilde link