‘Brug disse penge’: Biden opfordrer stater til at afsætte stimulusmidler til politiet


WASHINGTON – Flankeret af politichefer fra hele USA roste præsident Biden fredag ​​statslige og lokale regeringer for at forpligte sig til at bruge mindst 10 milliarder dollars i føderale stimuluspenge til at styrke politiafdelinger.

Og han opfordrede lokale ledere til at holde pengene flydende.

“Mit budskab er klart: Brug disse penge,” sagde Mr. Biden i Rose Garden. “Gør det hurtigt før sommeren, hvor kriminaliteten typisk stiger.”

Mens republikanerne griber den stigende voldskriminalitet for at fremstille Det Hvide Hus som svagt for lov og orden, gør hr. Biden et skub for at vise, at han er en stærk forsvarer af politiet forud for midtvejsvalget til kongres i november.

Men tidspunktet for hans bemærkninger, blot to uger før toårsdagen for mordet på George Floyd af en politibetjent, frustrerede også progressive, der siger, at hr. Biden endnu ikke har indfriet de tidlige løfter om at reformere politiafdelinger, der er anklaget for racediskrimination.

“Finansieringen bør bruges til at hjælpe beboere, der er hårdt ramt af pandemien, og hjælpe dem med langvarige uligheder,” sagde Hannah Halbert, den administrerende direktør for Policy Matters Ohio, en nonprofitorganisation.

I stedet sagde hun, at embedsmænd så ud til at stole på traditionelle investeringer i politiarbejde. “Du vil bare fordoble de strategier, der har produceret de resultater, vi lever under nu,” sagde Ms. Halbert og bemærkede, at embedsmænd i Ohio havde brugt stimulusmidler til at købe politibiler.

Sidste juni, måneder efter vedtagelsen af ​​hans 1,9 billioner dollars pandemiske nødhjælpsregning, annoncerede Mr. Biden, at statslige og lokale regeringer ville få lov til at dykke ned i 350 milliarder dollars i nødhjælpsmidler og bruge pengene til offentlig sikkerhed. I fredags sagde Det Hvide Hus, at udgifterne på 10 milliarder dollar blot var et indledende regnskab; embedsmænd i administrationen forventer, at flere penge vil gå til politiafdelinger, efterhånden som yderligere stimulansmidler udbetales.

Det Hvide Hus håber, at udgifterne vil hjælpe med at forhindre endnu en stigning i kriminalitet denne sommer. Men nogle kritikere sagde, at pengene skulle gå til at adressere folkesundhed såvel som økonomisk smerte forårsaget af coronavirus-pandemien.

“Vi forsøger at opmuntre lokaliteter til at foretage disse investeringer i sundhedspleje, i uddannelse, i beskæftigelse, i boliger,” sagde Kanya Bennett, den administrerende direktør for regeringsanliggender for Leadership Conference on Civil and Human Rights, en lovgivende fortalerkoalition.

Kongressforhandlinger om at revidere politiafdelinger mislykkedes sidste år efter næsten et års forhandlinger. Justitsministeriet har annonceret føderale undersøgelser af politiafdelinger i Minneapolis og Louisville, men fortalere for strafferet har opfordret hr. Biden til at gøre mere brug af sin udøvende myndighed til at tøjle politiet. Den afgående pressesekretær i Det Hvide Hus, Jen Psaki, sagde fredag, at administrationen stadig var i gang med at færdiggøre en bekendtgørelse om politireform.

På trods af opfordringer i kølvandet på udbredte protester i 2020 om at skære ned i finansieringen fra retshåndhævelse og øge udgifterne til sundhedspleje og uddannelse, har hr. Biden sagt, at den bedste måde at bekæmpe kriminalitet og skabe reformer på er at investere i politiafdelinger.

I fredags roste hr. Biden også stater, der brugte midlerne til at investere i samfundsbaserede sikkerhedsprogrammer, såsom et Wisconsin-initiativ, der udsendte samfundsmedlemmer til at arbejde direkte med folk, der er mest tilbøjelige til at begå våbenforbrydelser.

“Den bedste måde at få reformen gennemført så hurtigt som muligt er at gå lokalt og sikre, at vi investerer i politiafdelingerne,” sagde Mr. Biden.

De 10 milliarder dollars i udgifterne omfattede midler til at ansætte yderligere betjente, øge overtidsbetalinger, købe politibiler og våbendetektionsteknologi og forbedre radiosystemer og træningsfaciliteter.

I en tale i Det Hvide Hus i fredags sagde James E. White, Detroit-politichefen, at pengene gav ham mulighed for at udvide et program, der parrer politibetjente med socialarbejdere for bedre at hjælpe dem med psykiske sygdomme. Adspurgt om et eksempel på, hvordan de føderale fonde hjalp hans afdeling, sagde Chief White, at de ekstra penge havde givet ham mulighed for at ansætte nogen til at forbedre mangfoldigheden i hans agentur.

Tallet på 10 milliarder dollar inkluderer ikke nogle statslige udgiftsplaner, der er i modstrid med hr. Bidens offentlige sikkerhedsprioriteter, såsom Alabamas plan om at bruge 400 millioner dollars af pandemiske hjælpemidler til at bygge to fængsler, ifølge en højtstående embedsmand i administrationen, der talte på betingelse anonymitet for at diskutere private overvejelser.

Mens stimuluspakken var beregnet til at give stater fleksibilitet, sagde den højtstående embedsmand i administrationen, at hr. Biden talte fredag ​​om at skaffe finansiering til politiet med den hensigt at sætte sin “tommelfinger på vægten” og prioritere udgifter til offentlig sikkerhed.

I et privat møde i Roosevelt Room med politichefer og samfundsledere sagde Mr. Biden, at han ønskede at fortsætte med at investere i retshåndhævelse, men at politiet ikke alene skulle være ansvarlig for at håndtere voldssituationer i hjemmet eller nødsituationer, der involverer psykisk syge.

Nogle byer brugte pengene til initiativer til offentlig sikkerhed, som ikke involverer politiet. Borgmester Regina Romero fra Tucson, Ariz., annoncerede planer om at bruge mindst 7 millioner dollars af midlerne til interventionsprogrammer, ungdomsbeskæftigelse og programmering, udvikling af arbejdsstyrken og programmer for mental sundhed og stofmisbrug.

Liana Perez, vicebychef i Tucson, sagde, at borgmesteren og byrådet havde udviklet en strategisk ramme for finansieringen.

“Så det er ikke nødvendigvis vores politiafdeling, men det er samfundets selvsundheds- og sikkerhedsinitiativer,” sagde hun.

Ms. Perez sagde, at byen aldrig gik ned på vejen til at definansiere sin politiafdeling, men at den havde forsøgt at tilføje programmer og tjenester for at hjælpe sin politistyrke. For eksempel oprettede Tucson et sundheds-, sikkerheds- og wellness-program for lokalsamfundet i håb om at omstille nogle 911-opkald til sociale tjenester i stedet for politiet.

“Vi vidste, at vi var nødt til at løse de udfordringer, som retshåndhævelsen har fra flere retninger,” sagde Perez. “Ikke kun, du ved, finansiering til nye officerer.”Kilde link