Bygningsbrand i Indiens hovedstad efterlader snesevis døde


NEW DELHI – Redningsfolk ledte lørdag efter ofre i ruinerne af en kommerciel bygning i New Delhi, der blev udslettet af brand natten før, hvilket efterlod mindst 27 mennesker døde. Embedsmænd advarede om, at vejafgiften kunne stige.

Branden startede lidt før klokken 17 fredag ​​i den fire etager høje bygning, som husede en række produktionsaktiviteter, der lavede lukkede fjernsynskameraer. De fleste af de døde var samlebåndsarbejdere, sagde embedsmænd.

Videoer taget på stedet – i Mundka-kvarteret i det vestlige New Delhi, den indiske hovedstad – viste, at røg strømmede ud af bygningens vinduer, mens folkemængderne så brandmænd redde folk, der var blevet fanget inde.

Atul Garg, New Delhis chefbrandofficer, sagde, at brandmænd i begyndelsen havde kæmpet for at nå bygningen, fordi området er stærkt overbelastet. Omkring 130 brandmænd blev sendt til stedet, og ilden blev slukket omkring fem timer efter, at den startede, sagde han.

“Fordi temperaturen er tæt på 45 grader Celsius” – omkring 113 Fahrenheit – “er der flere brandhændelser sted,” sagde hr. Garg med henvisning til Indiens nuværende hedebølge. “I disse dage får vi næsten 160 brandmeldinger om dagen.”

Bygningen var fyldt med arbejdere og andre ansatte, da branden brød ud. Omkring 50 personer blev reddet ud af bygningen, hvoraf flere blev alvorligt såret.

Hvert år dræber brande hundredvis af mennesker i Indien, mange af dem fattige arbejdere. Efterforskere sporer ofte årsagen til defekte ledninger eller slap håndhævelse af byggekoder. Aktivister siger, at embedsmænd ofte undlader at indføre sikkerhedsforanstaltninger eller at straffe dem, der overtræder reglerne.

Sidste år dræbte en brand i spædbørnsplejeenheden på et hospital i den centrale by Bhopal mindst fire nyfødte. I 2019, mindst 18 mennesker døde efter at en brand brød ud i en kommerciel bygning i den vestlige delstat Gujarat.

Årsagen til fredagens brand i New Delhi var ikke umiddelbart klar. Efterforskere sagde lørdag, at de ledte efter bygningens ejer, og at de havde mistanke om, at sikkerhedsforanstaltningerne var blevet overtrådt. Dele af bygningen var endnu ikke ransaget, og embedsmænd frygtede, at flere lig ville blive fundet.

Sameer Yasir bidraget med rapportering.Kilde link