Fra gader til stævner, lastbilchauffører og tilhængere vejer konservative kandidater


Til lettelse for mange i Ottawa vil de store folkemængder, der forventes at komme ned over byen denne weekend, beundre tulipaner i stedet for at blokere gader, dytte lastbilhorn og protestere mod pandemiske restriktioner og vaccinemandater.

BilledePierre Poilievre, en kandidat til ledelsen af ​​det konservative parti, påberåber sig ofte februars demonstranters retorik.
Kredit…Blair Gable/Reuters

Men det betyder ikke, at februars blokader og besættelser af Ottawa og forskellige grænseovergange til USA er helt forsvundet. En uafhængig undersøgelse er ved at blive etableret for at se på regeringens brug af nødsituationsloven til at fjerne protesterne, og et fælles udvalg i Senatet og Underhuset har holdt sine egne høringer. Ottawa har endnu ikke permanent erstattet sin politichef, efter at styrken blev overvældet af lastbilchaufførerne, og Peter Sloly, som var blevet hentet fra Toronto for at lede styrken, sagde op. Gaden foran parlamentet forbliver spærret og vil højst sandsynligt være lukket for trafik for altid. Og domstolene har endnu ikke behandlet de kriminelle anklager, der er rejst mod fire mænd, der blev anholdt, efter at en stor våbenlager blev fundet ved grænseprotesten i Coutts, Alberta.

Så er der den måske overraskende indflydelse, blokaden og dens tilhængere har haft i kampagnen for at finde en ny leder til det konservative parti. Jeg har kigget nærmere på netop det problem for nylig. Mine resultater blev offentliggjort i denne uge.

[Read: Long After Blockade, Canada’s Truckers Have a Political Champion]

Som altid var der ikke plads til al min rapportering i artiklen. En af de ting, der ikke nåede ud af, var min opfølgende rapportering med folk, der deltog i blokaden, der lukkede Ottawas centrum ned.

Jeg bemærker i min artikel, at Pierre Poilievre, frontløberen for den nu ledige partiledelse, jævnligt fremkalder blokaden i sine kampagneoptrædener og gentager demonstranternes ubønhørlige opfordring til en genoprettelse af, hvad de hævder, er canadiernes tabte friheder.

“Frihed, frihed, frihed er vores nationalitet,” råbte hr. Poilievre til jubel ved et stævne, jeg deltog i nær Ottawas lufthavn. (Ved et tilfælde var kampagnemødet i en lille kongreshal, der i februar blev brugt af politi hentet fra hele Canada som et iscenesættelsescenter, før de endelig brød blokaden op.)

Billede

Kredit…Ian Willms for The New York Times

Mange i mængden var den slags mennesker, som jeg ofte har set ved konservative stævner i byerne tidligere: velklædte par, der var ankommet i luksus-SUV’er. Men rundt om kanterne var flere mænd iført jakker med høj synlighed, arbejdsstøvler med ståltåer og slidte baseballkasketter – lastbilchaufførernes uofficielle uniform.

Nogle af dem var ikke interesserede i at tale med mig. Mange af dem sagde, at de stadig frygtede at blive arresteret efter at have deltaget i blokaden i februar.

En af dem, som afviste at oplyse sit efternavn, Jon, fortalte mig, at han gik ned til protesterne hver aften efter arbejde. Han sagde også, at det var første gang, han deltog i et konservativt partimøde af nogen art. Ved de seneste valg har han stemt på Canadas People’s Party.

Han var til stævne, fortalte han mig over en DJs larm for at se, om hr. Poilievre virkelig delte hans synspunkter.

“Jeg vil gerne vide mere om, hvad Pierre står for – jeg vil gerne vide, om jeg kan stole på ham,” fortalte Jon mig.

Senere, da hr. Poilievre gav et råb til vognmændene, der var imod obligatorisk vaccination, jublede Jon og pumpede begge næver i vejret.

Nick Belanger, som sagde, at han var en vaccineret lastbilchauffør, der havde deltaget i februar-protesterne i weekenden, støtter fuldt ud hr. Poilievre og siger, at hans kandidatur var et vendepunkt for det konservative parti.

“Dette er den konservative opstand,” sagde hr. Belanger, mens han ventede på, at kandidaten skulle dukke op, og tilføjede: “For ti år siden, hvad synes du om det konservative parti? Det var skorpe gamle, rige hvide mennesker. Jeg kigger rundt i mængden lige nu, og jeg ser en masse unge mennesker, arbejderklassens mennesker.”

Billede

Kredit…Blair Gable/Reuters

Ikke alle konservative godkender hr. Poilievres omfavnelse af protesterne.

Da en meget mindre protest fra motorcyklister rullede ind i Ottawa for nylig, tiltrak det flere mennesker, der sagde, at de havde været ude regelmæssigt for at slutte sig til lastbilchaufførerne i februar.

Men Mark Davidson, en pensioneret offentligt ansat og medlem af det konservative parti, gik over fra sit nærliggende hus for at fordømme demonstrationen. Ligesom Mr. Jean Charest, den tidligere Quebec-premier, der også stiller op som leder, sagde Mr. Davidson, at han mente, at catering til lastbilchauffører og folk, der identificerede sig med deres blokade, ville være fyldt med partiet.

“Jeg finder det virkelig farligt og skræmmende,” sagde Mr. Davidson med henvisning til Mr. Poilievres støtte til vognmændene. “Men åbenbart har han fået støtte, og han har en masse entusiastiske tilhængere.”


Billede

Kredit…Randi Oyan/Randi Oyan, via Associated Press
  • Ekko af Canada’s Truth and Reconciliation Commission, en rapport udgivet i denne uge af det amerikanske indenrigsministerium beskrev misbruget af indfødte børn på offentligt drevne skoler, med tilfælde af tæsk, tilbageholdelse af mad og isolation. Den identificerede også gravpladser ved mere end 50 af de tidligere skoler og sagde, at “ca. 19 føderale indiske kostskoler tegnede sig for over 500 børnedødsfald fra amerikanske indianere, Alaska indfødte og indfødte hawaiianske børn.”

  • Et websted, der har formet ungdomshockey i USA og Canada til dels ved at rangere tusindvis af hold på tværs af begge lande, har annonceret, at det vil stoppe træningen på de yngste niveauer af konkurrence. Neil Lodin, grundlæggeren af ​​MYHockey Rankings, beskrev praksisen som potentielt skadelig. Også i hockey har David Waldstein, min kollega på Sports desk, skrevet en stor profil af Louis Domingue fra Mont-St.-Hilaire, Quebec. Engang Penguins’ tredjestrengsmålmand og nu dens starter, har han blive en kulthelt i Pittsburgh under det nuværende slutspil.

  • Det første Italian Open for Bianca Andreescu, den 21-årige tennisstjerne fra Mississauga, hvis karriere er blevet hæmmet af skader, kom til sin afslutning under turneringens kvartfinaler. Men Christopher Clarey, The Times’ tennisekspert, skriver, at “Tre turneringer inde i hendes seneste comeback er Andreescu klart et bedre sted og vil gå ind i French Open med momentum på det røde ler, der passer til hendes varierede spil.”

  • Martha Wainwright, singer-songwriteren fra Montreal, har en ny erindringsbog, hvori medlemmet af den berømte musikalske familie siger, at hun er glad for at “give slip på denne historie om at være nr. 4 på totempælen.”

  • I The New York Times Book Review skriver kritikeren Nathaniel Rich, at den seneste bog af Vaclav Smil, en polymat og professor ved University of Manitoba, “er i sin essens en bøn for agnosticisme, og, tro det eller ej, ydmyghed – det sjældneste jordmetal af alle. Hans mest værdifulde erklæringer omhandler umuligheden af ​​at handle med perfekt fremsyn.

Ian Austen, der er hjemmehørende i Windsor, Ontario, blev uddannet i Toronto, bor i Ottawa og har rapporteret om Canada for The New York Times i de sidste 16 år. Følg ham på Twitter på @ianrausten.


Hvordan har vi det?
Vi er ivrige efter at have dine tanker om dette nyhedsbrev og begivenheder i Canada generelt. Send dem venligst til nytcanada@nytimes.com.

Kan du lide denne e-mail?
Videresend det til dine venner, og lad dem vide, at de kan tilmelde sig her.Kilde link