Hvad skal man lave denne weekend


Da “Fat Ham”, James Ijames’ filmatisering af “Hamlet”, der foregår i Sydamerika, debuterede sidste år som en kun streaming-produktion fra Philadelphias Wilma Theatre, min kollega Jesse Green roste det som “den sjældne start, der rent faktisk tager fart.” I denne uge vandt “Fat Ham” Pulitzer-prisen for drama og begyndte personlige præstationer på New Yorks offentlige teater.

Indtil jeg når at se den, lytter jeg til den ledsagende afspilningsliste Ijames og stykkets instruktør, Saheem Ali, har kurateret på Spotify; det inkluderer udvalg fra Emily King, Radiohead og Joan Armatrading. Hvorfor ikke gøre det til soundtracket for din uge?

En anden udfordrer: Kevin Morbys “This Is a Photograph.” Grayson Haver Currin anser det for “en selvsikker 45-minutters sashay gennem sårbare andagter og eksistentielle refleksioner, melodisk folkemusik og håndklapsjæl.” Eller lave det Bad Bunnys “Un Verano Sin Ti”, og hold det på repeat hele sommeren.

Du kan også bare holde dig til et Pulitzer-tema og holde op Kendrick Lamars nye album, hans første i fem år. (Han vandt Pulitzer for musik i 2018.) Lyt derefter til digteren Ada Limón, der deler et værk af årets vinder i poesiDiane Seuss, og tjek ud Limóns nye kollektion“Den sårende slags.”

Denne weekend er jeg villig forårsvejr til at stoppe sin flirt og forpligte sig. Hvor end du er, uanset årstid, håber jeg, at du vil være i stand til at komme udenfor for at se, hvad der sker. I Detroit er der en ny produktion af Anthony Davis’ første opera, “X: The Life and Times of Malcolm X.” I Las Vegas er overskriften Lauryn Hill, Usher og TLC Lovers & Friends festival. Der er en grillet ost festival i Sacramento. En tre-ugers kunstfestival i Bruxelles. I New York er der en genoplivning af pianobaren i gang. (Sangen, der får hele rummet til at gå vildt? Vanessa Carltons “A Thousand Miles.”)

Du kunne overveje at planlægge en rejse for de kommende måneder. Måske en historie resort i Mexico? En tur i nattelivet Ibiza? Se på hvad er nyt i Rom. Og i ydre rum. Eller bliv lige hvor du er, lav morgenmad til aftensmad med en af ​​vores 24 ægopskrifter (Melissa Clark valgte en favorit nedenfor) og tag en drømmende skildring af Irland i Sally Rooneys “Conversations with Friends”, der debuterede søndag på Hulu.

Hvad har du planlagt i weekenden? Fortæl mig om det.

Billede

Kredit…Andre D. Wagner for The New York Times
Billede

Kredit…Finbarr O’Reilly for The New York Times
Billede

Kredit…Ryan Liebe for The New York Times. Madstylist: Maggie Ruggiero. Prop stylist: Sophia Pappas.

Et par dage med vedvarende strålende vejr i New York gav mig et slemt tilfælde af forårsfeber, hvilket gav mig lyst til at bruge al min tid udenfor, og ikke, som det oftere er tilfældet, i køkkenet. Det er, når æg kommer til undsætning. Ikke alene er de et symbol på foråret, de er også hurtige, nemme at tilberede og så alsidige, som den seneste specialpakke fra New York Times Cooking, en fejring af æg, beviser. Tag for eksempel Eric Kims smarte gyeran bap (æg ris). I midten af ​​dette koreanske spisekammermåltid er to brun-smør-stegte æg, drysset med sesamolie og sojasovs, der kondenserer og karamelliserer. Han foreslår at lægge de hævede æg på varme ris og toppe med gim (ristet, krydret tang). Men jeg kan også godt lide at glide dem på smurt toast, og så spise dem ude af hånden udenfor på stuen, mens jeg stadig kan.

Billede

Kredit…Med uret fra venstre: Chris Fox/Curb Appeal Visuals; Open Homes Photography for Sotheby’s International Realty; Home Sweet Home Productions for Bascon Group Real Estate

Hvad du får for 1 million dollars i Californien: et historiebogshus i Fullerton, en midcentury-ranch i Calistoga eller en ejerlejlighed i Los Angeles.

Jagten: De ønskede et Hamptons-hus med investeringspotentiale. Hvilket hjem valgte de? Spil vores spil.

Ophold i Hamptons: Nu hvor feriegæster er i Hamptons året rundt, virksomheder er det også. Manglende inventar har gjort det et hårdt ejendomsmarked. Men en indretningsarkitekt gik på mission at redde hjem fra midten af ​​århundredet.

Billede

Kredit…Illustration af Nicolas Ortega; Foto af Getty Images

Hundens indre liv: Her er hvad de virkelig ønsker.

Snorkeproblem?: Dette kan måske hjælpe.

Ud over slottene: Nye oplevelser i Frankrigs Loire-dal er funderet i natur, mad og kunst.

Banker på fortovet: At komme i gang igen er nemmere end du tror.

Billede

Kredit…Ron Jenkins/Getty Images

Dallas Mavericks vs. Phoenix Suns, NBA slutspil: The Suns havde NBA’s bedste rekord i denne sæson. Det så ud som om deres veteran point guard, Chris Paul, endelig kunne få et mesterskab. Så løb de ind i Luka Doncic. Mavericks’ 23-årige superstjerne er så god, at det nogle gange ser ud til, at han selv tager imod det andet hold. The Suns har ikke fundet ud af en måde at stoppe Doncic på; de har en chance mere. Kamp 7 er 20.00 Eastern på søndag på TNT.

Billede

Pangrammet fra gårsdagens Spelling Bee var ægteskab. Her er dagens puslespil – eller du kan spille online.

Tage nyhedsquizzen for at se, hvor godt du fulgte denne uges overskrifter.

Her er dagens Wordle. Hvis du er i humør til at spille mere, find alle vores spil her.


Tak fordi du tilbragte en del af din weekend med The Times. – Melissa

Claire Moses, Ian Prasad Philbrick, Tom Wright-Piersanti, Ashley Wu og Sanam Yar bidrog til The Morning. Du kan nå holdet kl themorning@nytimes.com.

Tilmeld dig her for at få dette nyhedsbrev i din indbakke.Kilde link