Et amerikansk øjeblik i en australsk kampagne


Australiens brev er et ugentligt nyhedsbrev fra vores australske bureau. Tilmelde for at få det på e-mail.

Den måske grimmeste del af Australiens valgkamp har været debatten omkring transkønnedes rettigheder. Katherine Deves, premierminister Scott Morrisons håndplukkede kandidat til sædet i Warringah, friede til kontroverser i denne uge, da hun gik tilbage fra en tidligere undskyldning for at kalde overgangskirurgi “lemlæstelse”.

Mr. Morrison har modsat sig opfordringer – inklusive fra sit eget liberale parti – om at droppe Ms. Deves, siden tweets, der var blevet slettet fra hendes konto, dukkede op igen, inklusive den oprindelige kommentar om overgangskirurgi. I et andet tweet sammenlignede hun sin kampagne for at forbyde transkvinder fra kvindesport med at stå op mod Holocaust.

Mr. Morrison har afvist reaktionen på fru Deves’ kommentarer som aflysningskultur, og i en valgsæson, der har været let politik og tung på skue, har spørgsmålet affødt rasende kommentarer og utallige overskrifter.

For mange føles tonen og argumenterne meget, godt, amerikanske. Det ser ud til, at en konservativ samtale i USA er blevet eksporteret til Australien. Eller er dette noget, der afspejler Australiens egne politiske drifter eller uløste skel?

Det er ikke første gang, at kulturkrig og identitetsspørgsmål har været en del af en australsk valgkamp. Men denne gang føles særlig grim, både på grund af de emner, der diskuteres, og det grusomme sprog, der bliver brugt.

“Jeg synes, det er mere personligt, påtrængende, og jeg tænker, at det er sårende for dem, der er fanget af det,” sagde John Warhurst, emeritusprofessor i politik ved Australian National University.

Han sagde, at det så ud til at være et eksempel på overlapning med amerikansk kultur. “Vi har tidligere haft politiske debatter om politisk korrekthed og vågenhed,” sagde professor Warhurst. “De opstår generelt i USA og bliver samlet op i Australien af ​​dem, der bruger dem til deres fordel.”

Politiske analytikere siger, at hr. Morrison ser ud til at håbe, at fru Deves’ synspunkter vil give genlyd hos religiøse vælgere i landdistrikter, i distrikter, som koalitionen skal vinde den 21. maj, selvom nogle moderate liberale pladser skal ofres.

Men vil det virke? Ifølge Paul Williams, en politisk analytiker og lektor ved Griffith University, vækker spørgsmålet om transkønnedes rettigheder ikke genklang i Australien, som det gør i USA.

“Du kan se, at kulturkrige er kernen i amerikansk politik,” sagde han. “Jeg tror ikke, vi er på det tidspunkt i Australien.”

“Midtaustralien ser ud til at være en ret fornuftig vælgerskare,” tilføjede han. Med økonomiske bekymringer i højsædet i folks sind er spørgsmål som transkvinders deltagelse i sport næppe en prioritet.

Det betyder ikke, at der ikke er vælgere, der betragter politik gennem prisme af pro- og anti-politisk korrekthed. Men udgør de en kritisk masse? Nej, sagde professor Williams. Og ville transrettighedsspørgsmålet afgøre deres stemmer? Sandsynligvis ikke, tilføjede han.

Men han er bekymret for fremtiden. Denne kampagne har været særlig “præsidentiel,” sagde han – drevet af ledernes personligheder, ikke partiernes politik. Det har også været præget af “atomisering” af nyhedsdækning, med forskellige forretninger, der konstruerer forskellige realiteter for forskellige valgkredse, og af våbengøring af emner som transrettigheder, sagde han.

Han frygter, at “Australien ikke bare vil blive polariseret, men lige så irrationelt som post-Obama America, hvor det gamle ordsprog om, at du har ret til din egen mening, men du har ikke ret til dine egne fakta, er blevet fuldstændig smidt ud af vinduet. ”

“Denne idé om at vinde for enhver pris, vinde på etos og patos, følelse og karakter – eller i det mindste opfattelse af karakter – men ikke på fakta, er en frygtelig glat vej at gå ned,” sagde professor Williams.

Nu er her vores ugens historier.


Billede

Kredit…Poolbillede af Mark Mitchell

Billede

Kredit…Chang W. Lee/The New York Times

Nyder du Australia Letter? Tilmeld dig her eller videresend til en ven.

For mere Australien-dækning og diskussion, start din dag med din lokale Morgen briefing og slutte sig til os i vores Facebook gruppe.Kilde link