McConnell og andre republikanske senatorer aflægger hemmeligt besøg i Ukraine


WASHINGTON – Senator Mitch McConnell fra Kentucky, mindretalslederen, besøgte Ukraine lørdag for at mødes med præsident Volodymyr Zelensky, der leder den seneste delegation af amerikanske lovgivere til landet, mens USA uddyber sit engagement i Kievs kamp mod den russiske invasion.

Det overraskende besøg af Mr. McConnell, som var ledsaget af tre højtstående republikanske senatorer, kommer, mens senatet arbejder på at vedtage en militær og humanitær nødhjælpspakke på 40 milliarder dollar til Ukraine. Det var det seneste i en række af hemmelige besøg af førstedamen, Jill Bidenog fremtrædende amerikanske embedsmænd, herunder Foredragsholder Nancy Pelosi.

Rejsen, et sjældent internationalt besøg for hr. McConnell, fremhæver den udbredte bipartisan støtte til Ukraine i Washington, da landet forsøger at afværge Ruslands invasion, selv om der stadig er spørgsmål om Biden-administrationens overordnede strategi over for konflikten og omfanget af amerikansk bistand .

“At hjælpe Ukraine er ikke blot et eksempel på filantropi – det har direkte indflydelse på USA’s nationale sikkerhed og vitale interesser, at Ruslands nøgne aggression ikke lykkes og medfører betydelige omkostninger,” sagde Mr. McConnell i denne uge. “Hvis Ukraine ikke formår at afvise russisk aggression, er der ingen tvivl om, at truslen mod amerikansk og europæisk sikkerhed vil vokse.”

Turen blev afsløret af Mr. Zelenskys kontor. Detaljer var endnu ikke tilgængelige fra lovgiverne.

Mr. McConnell fik selskab af senatorer John Barrasso fra Wyoming, et medlem af hans ledelsesteam og Udenrigsudvalget; John Cornyn fra Texas, medlem af efterretningsudvalget; og Susan Collins fra Maine, som sidder i både efterretningsudvalget og bevillingsudvalget, som fører tilsyn med statsstøtte.

Torsdag i Senatet mislykkedes i at fremskynde passagen af nødpakken på 40 milliarder dollar til Ukraine, da en republikansk senator, Rand Paul fra Kentucky, nægtede at gå med til at frafalde proceduremæssige hindringer og godkende foranstaltningen uden at blive givet mulighed for at tilføje et forslag om at etablere en generalinspektør til at overvåge, hvordan pengene bruges. Foranstaltningen forventes stadig at blive vedtaget allerede i næste uge.Kilde link