Vi kan ikke bore os frem til energisikkerhed


Takket være et bemærkelsesværdigt olie- og gasboom har USA opnået det længe søgte mål om energiselvforsyning: Vi producerer nu mere olie og raffinerede produkter, naturgas og kul, end vi forbruger. Især horisontal boring og hydraulisk frakturering – fracking – forvandlede USA fra verdens største olieimportør til en nettoeksportør af både olie og gas.

Denne form for fysisk energisikkerhed er en velsignelse, når konflikt forstyrrer den globale energihandel. Europas hektiske stregen efter at frigøre sig fra russisk energi illustrerer, hvor dybt problematisk det kan være at ikke have det.

Men se priserne på pumpen, og du vil se, hvorfor vi ikke kan bore os frem til ægte energisikkerhed. Det er derfor, Senatet skal færdiggøre lovgivning nu, der vil samle den fulde magt af USA’s energiarsenal for at besejre Vladimir Putin, reducere energiomkostningerne, sikre vores økonomi mod den næste energikrise og konfrontere den kritiske trussel om klimaændringer.

Olie, kul og i stigende grad naturgas er globalt handlede råvarer, hvilket efterlader den amerikanske økonomi faretruende udsat for energiprisernes luner og volatilitet. En enkelt autokrats beslutninger på den anden side af verden kan få omkostningerne ved at fylde tanken i Des Moines eller Denver til at skyde i vejret. Hver 10 dollar per tønde stigning i olieprisen er næsten 200 millioner dollars Per dag skat på amerikanske husholdninger og virksomheder og skyhøje energiomkostninger er en primær drivkraft for inflation, der truer med at vælte den amerikanske økonomi tilbage i recession.

Disse trusler mod Amerikas økonomiske sikkerhed vil fortsætte, så længe vores husholdninger, virksomheder og industri forbliver afhængige af fossile brændstoffer. Kun ved at reducere vores brug af olie og gas kan vi isolere Amerikas økonomi fra prischok på fossile brændstoffer.

Priserne ved pumpen er i dag på det højeste niveau siden 2008. Dengang importerede USA over halvdelen af ​​vores olie- og amerikansk naturgasproduktion lige begyndt at stige ud af en fire årtier langt plateau. Vind- og solenergi var dyrt, leveret mindre end 2 pct af amerikansk elektricitet og kunne ikke, så det ud til, skalere til at opfylde øjeblikket. Og det havde kun 100 af Teslas originale Roadsters rullet af produktionslinjer.

I den sammenhæng er det næsten forståeligt at tro, at endnu mere boring er USAs eneste vej til energisikkerhed. Men i de efterfølgende år ændrede energilandskabet sig fundamentalt. Selv da olie- og gasproduktionen boomede, opskalerede støttende offentlige politikker i hjemmet og i hele verden vind- og solenergi, sænke omkostningerne med 72 procent for vind og 90 procent for solenergi siden 2009. Disse engang så dyre alternative energiteknologier er nu de billigste og hurtigst voksende tilgængelige elektricitetskilder i dag.

Lithium-ion batteri omkostninger er også styrtdykket lige så hurtigt som solenergi, og alle større bilproducenter er nu i ræs for at bringe overkommelige, massemarkedselektriske køretøjer til ethvert forbrugersegment, inklusive flerårigt populære pickup-trucks og SUV’er

Det er rigtigt, at for at hjælpe vores europæiske allierede (inklusive Ukraine), afskære Ruslands største kilde til udenlandsk valuta og udsulte Kremls krigsindsats, skal USA eksportere så meget flydende naturgas, olie og kul, som vi kan mønstre. Alligevel er det kun starten på en ny tilgang til energisikkerhed. Kongressen skal også vedtage en dristig investeringspakke for at dyrke vedvarende elektricitet, bevare eksisterende atomkraftværker, katalysere ny brint, kulstoffangst og avancerede atomindustrier, hjælpe amerikanske husholdninger og virksomheder med at adoptere elektriske køretøjer og effektiv elektrisk opvarmning og øge energiproduktiviteten i amerikanske industrier.

Repræsentanternes Hus har allerede vedtaget en sådan energiinvesteringspakke som en del af Build Back Better Act, men den er gået i stå i Senatet. Det REPEAT projekt, som jeg leder, har modelleret energibestemmelserne i det lovforslag. Hvis det bliver vedtaget, anslår vi, at det amerikanske olieforbrug i 2028 kan falde med næsten 500 millioner tønder om året, og naturgasforbruget kan falde med to billioner kubikfod. Med de nuværende energipriser er det cirka 70 milliarder dollars i årlige besparelser for amerikanske hjem og virksomheder, hvilket gør den amerikanske økonomi langt mere energisikker.

Vi finder også disse investeringer i energisikkerhed ville sætte USA inden for nem rækkevidde af nationens forpligtelse til at reducere klimaopvarmende drivhusgasemissioner til 50 procent af topniveauer inden 2030, og konfrontere en anden presserende trussel mod national og global sikkerhed.

Senator Joe Manchin fra West Virginia har været et nøgleord for energipakken i Build Back Better Act, som blev vedtaget af Parlamentet, men han ser også ud til at anerkende, at hr. Putins angreb på Ukraine ændrer konteksten for energilovgivningen. “Dette er på mange måder en energikrig,” Mr. Manchin passende sagt da konflikten begyndte, og han har siden indkaldt til forhandlinger for at forsøge at nå frem til en aftale for at løse “vores nations klima- og energisikkerhedsbehov direkte.” ifølge en talsmand. Men med sommerferien i horisonten, og midtvejskampagnen er ved at stige, løber sandet ud af timeglasset for Kongressen at handle. Den eneste holdbare strategi er samtidig at øge den indenlandske produktion af fossile brændstoffer og samtidig reducere olie- og gasforbruget derhjemme gennem investeringer i ren energi, effektivitet og elektrificering. Denne strategi ville give USA mulighed for at øge eksporten til vores allierede i udlandet meget hurtigere end en “drill, baby drill”-tilgang alene. Faktisk REPEAT-projektet skøn at i 2028 vil denne strategi kunne øge USA’s eksport nok (i forhold til 2021-niveauer) til helt udskifte den olie og naturgas, Rusland leverer til Europa. Øget produktion og faldende efterspørgsel vil også åbne en anden front for at presse de globale energipriser ned, som kun fokus på udbudssiden ikke ville.

Hånd i hånd med skattefradrag for CO2-opsamling og -lagring og nye bestræbelser på at eliminere spildende og forurenende metanlækager i olie- og gasforsyningskæden – to foranstaltninger Mr. Manchin bakker op — USA kan sikre, at vores energieksport er den reneste i verden, et kritisk skridt for at forblive globalt konkurrencedygtig i en kulstofbekymret verden.

Endelig kan skattefradrag og lån til avanceret energifremstilling og produktion af kritiske komponenter og materialer sikre forsyningen af ​​teknologier, der vil være grundlaget for energisikkerhed i det 21. århundrede.

Præsenteret med endnu en energikrise, har vi ikke råd til at ignorere USA’s vedvarende økonomiske sårbarhed. Det er tid til at gøre alt, hvad der skal til for at levere ægte energisikkerhed til Amerikas økonomi, borgere og allierede.

Jesse Jenkins er assisterende professor i energisystemteknik og politik ved Princeton University.

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.

Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link