I Sydkorea søger Biden at genopbygge økonomiske bånd på tværs af Asien


PYEONGTAEK, Sydkorea – Præsident Biden begyndte sin første diplomatiske mission i Asien i fredags ved at besøge en Samsung-halvlederfacilitet i Sydkorea, en del af hans indsats for at styrke USA’s aftagende økonomiske indflydelse i regionen og løse forsyningskædeproblemer, som har skadet amerikanske forbrugere derhjemme.

Kort efter landing på Osan Air Base sluttede Mr. Biden sig til Sydkoreas præsident Yoon Suk-yeol på Samsung-fabrikken og roste den som en model for den type fremstilling, som USA desperat har brug for for at afværge stigende inflation og for at konkurrere med Kinas voksende økonomiske dominans.

“Dette er en lovende start på mit besøg, fordi det er emblematisk for det fremtidige samarbejde og innovation, som vores nationer kan og skal bygge sammen,” sagde Mr. Biden og tilføjede, at Samsung vil investere 17 milliarder dollars for at bygge en lignende fabrik i Taylor, Texas. .

Beslutningen om at begynde en fem-dages tur i Asien med et besøg på et halvlederanlæg understregede kompleksiteten af ​​en tur, der skulle styrke sikkerhedsbåndene, skabe nye økonomiske pagter og forsikre allierede om USA’s engagement i Indo-Stillehavet efter måneders prioritering af krig i Ukraine og mange års afståelse af indflydelse til Beijing.

Selvom det har været et centralt mål for hr. Bidens udenrigspolitik at konkurrere mere aggressivt med Kina, betragter administrationen også sine allierede i Indo-Stillehavet som nøglepartnere, mens den forsøger at afklare forsyningskæden og genstarte amerikansk produktion.

“Vores to nationer arbejder sammen om at lave den bedste, mest avancerede teknologi i verden,” sagde Mr. Biden på fabrikken, omgivet af skærme, der viser Samsungs medarbejdere lytte til hans bemærkninger. “Og denne fabrik er et bevis på det, og det giver både Republikken Korea og USA en konkurrencefordel i den globale økonomi, hvis vi kan holde vores forsyningskæder robuste, pålidelige og sikre.”

Men lande i regionen har været på vagt over for økonomiske forsikringer fra Washington, siden Trump-administrationen trak sig ud af Trans-Pacific Partnership, en amerikansk forhandlet handelspagt, der skulle modvirke Beijing.

BilledeAnsatte på Samsung-fabrikken.  Mr. Bidens handelssekretær advarede i år om, at USA stod over for en
Kredit…Doug Mills/The New York Times

Når Mr. Biden rejser til Japan for den anden del af sin rejse i weekenden, forventes han at løfte sløret for den nye Indo-Pacific Economic Framework, der skitserer prioriteter såsom digital handel og forsyningskædens modstandsdygtighed blandt allierede. Men det var uklart, hvor mange nationer, der ville skrive under på en ny økonomisk strategi, der er langt fra en formel handelsaftale.

Selv Rahm Emanuel, USA’s ambassadør i Japan, sagde torsdag, at regeringerne i regionen stadig spørger: “Hvad er det, vi skriver under på?”

Scott A. Snyder, direktør for amerikansk-korea-politik ved Council on Foreign Relations, sagde, at hr. Bidens forslag i det væsentlige er “en ny indpakning af eksisterende Biden-administrationsprioriteter på dette økonomiske politikområde.”

“Og om det virkelig tager fart eller ej afhænger af, om partnere mener, at der er nok der til at retfærdiggøre at blive forlovet,” sagde han.

Mr. Snyder tilføjede, at han mente, at Sydkorea tog Biden-administrationens forpligtelse til at investere i regionen alvorligt. “Jeg tror, ​​de tror,” sagde han. “Og vi får se, om de fløjter forbi kirkegården.”

Under besøget på fabrikken gjorde hr. Biden det klart, at hans fokus ikke kun var på at øge Amerikas indflydelse i udlandet, men også på at adressere indenrigspolitiske udfordringer i USA. Mens efterspørgslen efter produkter indeholdende halvledere steg med 17 procent fra 2019 til 2021, har der ikke været en sammenlignelig stigning i udbuddet, delvist på grund af pandemi-relaterede forstyrrelser.

Som følge heraf er priserne på biler steget i vejret, og behovet for flere chips vil sandsynligvis stige, efterhånden som 5G-teknologi og elektriske køretøjer bliver mere udbredt.

USA står allerede over for en “alarmerende” mangel på halvledere, advarede Gina Raimondo, hr. Bidens handelssekretær, i år og tilføjede, at krisen havde bidraget til det højeste niveau af inflation i omkring 40 år.

De skyhøje forbrugerpriser har været med til at presse godkendelsesvurderingerne ned for hr. Biden, som har grebet globale forsyningskædeproblemer for at opfordre Kongressen til at vedtage lovforslag, der vil give 52 milliarder dollars i tilskud og tilskud til halvlederproducenter og 45 milliarder dollars i tilskud og lån til støtte for forsyningskædens modstandsdygtighed og amerikansk fremstilling.

Samsung-stoppet var blot et forsøg på at tilskynde asiatiske allierede til at investere i USA. På søndag vil hr. Biden slutte sig til formanden for Hyundai for at fejre det sydkoreanske selskabs beslutning om at investere i en ny elbil og batterifabrik i Savannah, Ga.

Billede

Kredit…Doug Mills/The New York Times

Med spørgsmål hængende over hans administrations økonomiske strategi i Asien og en produktionsregning, der sidder fast i Kongressen, håber hr. Biden at finde en hjælpsom partner i Sydkorea, sagde Daniel Russel, en vicepræsident i Asia Society, som var assisterende udenrigsminister for Asien i Obama-administrationen.

“Jeg tror, ​​at forholdet, som allerede er ret stærkt, kan blomstre,” sagde Mr. Russel. “Der er en stærk konvergens af synspunkter mellem Biden-teamet og Yoon-teamet om sikkerhedspolitik, herunder bekymringer om Kina, behovet for globalt samarbejde og samarbejde om halvledere og handel.”

Mr. Yoon, en konservativ politiker og en tidligere anklager, er en af ​​lederne i regionen, som har hilst Biden-administrationens traditionelle tilgang til udenrigspolitik velkommen efter præsident Donald J. Trumps kaotiske år. Kort efter at hr. Yoon blev valgt i marts, sendte han en delegation af seniorrådgivere til Washington for at opbygge bånd med Biden-administrationen.

Sue Mi Terry, direktør for Asien-programmet ved Wilson Center i Washington, sagde, at hun forventede, at Mr. Biden og Mr. Yoon havde naturlig kemi. “Mens præsident Yoon har et strengt image som tidligere anklager, er han faktisk folkelig, middelklasse og nede på jorden – ligesom den ‘almindelige Joe’ i Det Hvide Hus,” sagde hun.

Yoon-administrationen har koordineret med amerikanske embedsmænd om sanktioner mod Rusland og har også indvilliget i at overholde eksportkontrol af kritiske teknologier. Selvom Sydkorea fortsat er en stor køber af russisk olie, har det signaleret, at det forsøger at nedbringe disse indkøb. Ifølge folk, der er bekendt med hans tankegang, søger hr. Yoon også at identificere, hvilke forsyningskæder der kan flyttes ud af Kina for større økonomisk sikkerhed.

Mr. Biden og Mr. Yoon er planlagt til et bilateralt møde i Seoul på lørdag. Ud over Kina vil eskalerende spændinger med Nordkorea sandsynligvis være i fokus. Sammenlignet med sin forgænger, Moon Jae-in, har hr. Yoon taget en hårdere linje over for Norden og vil sandsynligvis forsøge at diskutere missilteknologi og udlægning med USA under Mr. Bidens besøg.

Jake Sullivan, hr. Bidens nationale sikkerhedsrådgiver, sagde under præsidentens flugt til Sydkorea, at Washington var forberedt på en mulig atomprøve eller missiltest fra nord, som i marts afsluttede sit selvpålagte moratorium for interkontinentale ballistiske missiltest.

“Der er en reel mulighed, en reel risiko for en form for provokation, mens vi er i regionen,” sagde Mr. Sullivan fra Air Force One. “Jeg tror, ​​det eneste, det ville gøre, er at understrege et af de vigtigste budskaber, vi sender på denne rejse, som er, at USA er her for vores allierede og partnere.”

Peter Baker bidrog med rapportering fra Seoul, Edward Wong fra Washington og Motoko Rich fra Tokyo.Kilde link