I Sydkorea flytter Biden til Shore Up Alliance


SEOUL – Præsident Biden fremviste lørdag en meget anderledes tilgang til den koreanske halvø end sin forgængers, idet han lovede at overveje at udvide fælles militærøvelser med Sydkorea og tage et mere sart syn på udsigten til direkte samtaler med Nordkoreas leder.

I sit første møde med præsident Yoon Suk-yeol forsøgte hr. Biden at sætte forholdet til Sydkorea, traditionelt en af ​​USA’s stærkeste allierede i Asien, på et fastere grundlag efter præsident Donald J. Trumps omskiftelige år. som ofte underbyder båndene til syden mens bejler til Nordens kviksølvdiktator, Kim Jong-un.

“Alliancen mellem Republikken Korea og USA har aldrig været stærkere, mere levende eller, kan jeg tilføje, mere vital,” sagde Mr. Biden, ved at bruge Sydkoreas formelle navn, på en pressekonference i Seoul med Mr. Yoon , hvem var indviet for kun 11 dage siden.

I modsætning til Mr. Trump hyldede Mr. Biden den fortsatte amerikanske troppers tilstedeværelse i Sydkorea. “Det er emblematisk for vores styrke og vores fortsatte styrke og holdbarheden af ​​vores alliance og vores parathed til at påtage sig alle trusler,” sagde han.

Hvad angår håndteringen af ​​det atombevæbnede nord, var hr. Biden forsigtig og skeptisk. Han sagde, at USA allerede havde tilbudt vacciner til Nordkorea for at hjælpe det med at klare det, der er blevet rapporteret at være et ødelæggende coronavirus-udbrud. “Vi har ikke fået noget svar,” sagde han.

“Med hensyn til, om jeg ville mødes med Nordkoreas leder,” tilføjede han, “vil det afhænge af, om han var oprigtig, og om det var alvorligt.”

Præsidentens tilgang stod i skarp kontrast til hr. Trumps, der i løbet af sin fireårige periode afveg helt vildt fra at true nord med “ild og raseri” til at falde “forelsket” med hr. Kim.

Til sidst mødtes de to ledere tre gange. De nåede ikke til nogen varig aftale, men som en del af hans frieri indvilligede hr. Trump i at suspendere større fælles militærøvelser med Sydkorea, der længe havde irriteret nordkoreanske ledere, uden første varsel hverken Seoul eller Pentagon.

Billede

Kredit…Erin Schaff/The New York Times

Mr. Trump stillede også spørgsmålstegn ved, hvorfor USA stadig opretholdt en styrke på 28.500 soldater i landet syv årtier efter Koreakrigen, hvilket efterlod Seoul-regeringen på den tid usikker på det amerikanske engagement i alliancen.

Trods Mr. Trumps suspension af de højtprofilerede militærøvelser, mindre fælles øvelser med det sydkoreanske militær fortsatte i hans periode. I en fælles erklæring i lørdags blev Mr. Biden og Mr. Yoon enige om at starte “diskussioner for at udvide omfanget og omfanget” af de militære øvelser.

Mr. Biden sagde, at samarbejdet mellem USA og Sydkorea viste “vores parathed til at påtage sig alle trusler sammen.” Han sagde også, at hans administration ville samarbejde for at konfrontere cyberangreb fra Nordkorea.

Mr. Yoon, der kom til embedet og lovede en hårdere tilgang til Nordkorea, udtrykte tilfredshed med Mr. Bidens holdning. “Præsident Biden og jeg ser øje til øje på så mange fronter,” sagde Mr. Yoon.

Den nye sydkoreanske præsident udelukkede ikke samtaler med Mr. Kim, og ligesom sin forgænger, Moon Jae-in, tilbød han udsigten til økonomisk bistand til Norden. Men hr. Yoon gjorde det klart, at nord ville være nødt til at opgive sine atomvåben, hvilket det har været åbenlyst uvilligt til at gøre. Faktisk har amerikanske efterretningstjenestemænd i de seneste dage advaret om, at Nordkorea muligvis vil teste et missil eller et atomvåben under Mr. Bidens rejse for at hævde sig internationalt.

“Døren til dialog forbliver åben,” sagde Mr. Yoon. “Hvis Nordkorea virkelig går i gang med en afatomning i partnerskab med det internationale samfund, er jeg parat til at præsentere en dristig plan, der vil styrke landets økonomi og forbedre livskvaliteten for dets folk.”

Mødet mellem hr. Biden og hr. Yoon understregede også i hvilken grad Ruslands invasion af Ukraine nu svæver over hele hr. Bidens diplomati rundt om i verden.

“Krigen mod Ukraine er ikke kun et spørgsmål for Europa,” sagde hr. Biden. “Det er et angreb på demokratiet og de centrale internationale principper for suverænitet, og Republikken Korea og USA står sammen som en del af et globalt svar med vores allierede og partnere rundt om i verden.”

De to ledere diskuterede også yderligere økonomisk samarbejde på et tidspunkt, hvor USA kæmper for at sikre forsyningskæder, og de varslede den formelle introduktion i mandags af en regionale økonomiske rammer beregnet til at koordinere politikker om forsyningskæder, digital handel, infrastruktur, ren energi og andre områder.

Efter en statsmiddag i Seoul lørdag aften, flyver Mr. Biden til Japan på søndag for at mødes med premierminister Fumio Kishida. Han forventes også at mødes med lederne af Indien og Australien.Kilde link