I Sydkorea giver en vægt på genbrug resultater


HWASEONG, Sydkorea — På et vidtstrakt genbrugsanlæg i denne by med landbrugsjord og industri er lyden af ​​bæredygtighed øredøvende.

Recycling Management Corporation-fabrikken, et af landets nervecentre for plastgenanvendelse, kører døgnet rundt, og dens labyrint af transportbånd og sorteringsanlæg producerer en larm, der kan konkurrere med en lufthavns landingsbane.

Alligevel hjalp steder som dette genbrugsanlæg Sydkorea med at nå nr. 10 i årets “Grøn Fremtidsindeks” rapport fra MIT Technology Review. World Economic Forum har citeret rapporten på sin hjemmesideder viser 10 lande, der er modeller for en grønnere fremtid.

Mens deltagerne samles ved World Economic Forum-topmødet i de bukoliske bjerge i Schweiz i denne måned, har fabrikker som dem, der drives af Recycling Management, en tendens til det daglige arbejde med at skabe en grønnere planet.

Fabrikkerne hjælper Sydkorea med at nå ambitiøse bæredygtighedsmål, som forstærkes med politikker, beskeder og håndhævelse.

Sydkorea, som er på størrelse med Portugal, men med en befolkning på næsten 52 millioner – mens det er omgivet af vand på tre sider og en fjendtlig nabo mod nord – er ligesom meget af resten af ​​planeten: under pres for bedre at udnytte eksisterende ressourcer, og at gøre det, før det er for sent.

Billede

Kredit…Woohae Cho for The New York Times

Den følelse af at det haster, og en FN indsats at nå frem til en international aftale inden 2024 om at fjerne plastikaffald, kan meget vel tænkes på mange på Davos-topmødet i år, efterhånden som det økologiske nedfald fra pandemien bliver tydeligt.

“En af de ting, pandemien afslørede, var en stigning i brugen af ​​plastik til madleverancer og en følelse af sikkerhed med ekstra emballage over hele verden,” sagde Kristin Hughes, direktør for ressourcecirkularitet ved World Economic Forum. “Genbrug blev sat i bero i mange lande. Det blev ikke anset for at være væsentligt.”

Nu hvor krisefasen af ​​pandemien er overstået, sagde hun, er det tid til at skifte retning. “Vi er nødt til at bevæge os væk fra metoden med at tage-brug-bortskaffe,” sagde hun.

Udfordringen med forbrug og bortskaffelse er tydelig i hele Sydkorea. En togtur gennem dette land afslører pletter af propfyldte huse, virksomheder og gårde. Der er lidt plads til lossepladser. Faktisk en af ​​de største i landet, som absorberer meget af affaldet fra Seoul og dets 10 millioner indbyggere, forventes at være fyldt i 2025.

Sydkorea er også en stor producent, der eksporterer elektronik, biler og apparater i en rasende hastighed, hvilket holder det svævende i eller i nærheden af ​​top 10 lande for BNP. Dette har skabt behovet for fabrikker og skibsværfter, i en allerede overfyldt nation, der har knap plads at imødekomme dem.

Så genbrugsspande og madaffaldsbeholdere er allestedsnærværende, og 32-gallons containere til madgenbrug ligger langs kanten af ​​Seoul, på samme måde som biler pakker vejene i hovedstadens berygtede trafik.

På Recycling Management-fabrikken for nylig stod snesevis af arbejdere i beskyttelsesudstyr ved siden af ​​stødende transportbånd, sorterede og placerede tusindvis af plastikflasker og sendte dem videre til deres andet eller tredje liv.

Svidende temperaturer i raslende maskiner fjernede papirlogoer og smeltede derefter plastikken til små stykker kendt som PET eller polyethylenterephthalat, chips, der derefter blev bundtet i 1.540 pund poser, der skal sendes rundt i verden og omdannes til varer som flasker og syntetisk tøj. To hundrede af disse massive poser produceres dagligt (undtagen om søndagen, hvor fabrikken er lukket), og tegner sig sammen med et søsteranlæg i det nærliggende Osan for 19 procent af Sydkoreas samlede produktion af PET-flasker.

Billede

Kredit…RM Corporation

“Vi indsamler, genbruger og genbruger,” sagde Im Sung-jin, næstformand for Recycling Management. “Men det større billede for mig er, at vi gør dette, fordi vi har en forpligtelse over for planeten.”

Det ansvarsbegreb var fokus for Green Future Index, den anden årlige rangering af 76 økonomier “om deres fremskridt og engagement i at opbygge en fremtid med lavt kulstofindhold.” Den udpegede også ni andre lande for deres indsats for at nå mål som at begrænse udledningen af ​​fossile brændstoffer, opnå CO2-neutralitet eller øge salget af elbiler.

Sydkorea blev sat i fokus specifikt for genbrug. Dets affaldshåndteringssystem, kendt som jongnyangje, kræver, at mad, affald, genanvendelige genstande og voluminøse genstande adskilles i farvekodede poser. Politikken er streng, og der er både bøder for manglende overholdelse (op til 1.000.000 koreanske won, eller omkring 785 $) og belønninger til dem, der rapporterer overtrædere (op til 235 $).

“Vi ser på, hvad et land har gjort, men også hvad der vil blive gjort, både faktisk og håbefuldt,” sagde Ross O’Brien, der ledede forskningen og skrivningen af ​​Green Future Index, i et telefoninterview fra sit hjem i Hong Kong . »For eksempel har intet andet land så mange nye grønne patenter per milliard-dollar BNP som Sydkorea. Baseret på det mener vi, at Sydkorea er den mest produktive grønne innovationsøkonomi i verden.”

Rapporten fandt, at Singapore og Sydkorea var “verdens bedst rangerede genbrugsøkonomier”, da de “rutinemæssigt udvider politiske programmer for at tilskynde til bedre affaldshåndtering.”

Understregningen har haft indflydelse: Den gennemsnitlige koreanske borger smider nu omkring 1,02 kg husholdningsaffald ud dagligt, omkring en tredjedel af den mængde, der blev produceret i 1991. Dens genanvendelses- og komposteringsprocent er 60 procent, en af ​​de højeste i verden, ifølge til Verdensbanken.

Inden 2030 sigter Sydkorea på at reducere sit plastikaffald med 50 procent og genbruge 70 procent af det. Og en landsdækkende depositum-returpolitik, der opkræver 300 koreanske won (ca. 25 cent) for alle engangs kaffekopper og andre engangsdrikbeholdere – og derefter refunderes ved returnering – træder i kraft den 10. juni.

Hvad angår madspild, roste World Economic Forum Sydkorea så langt tilbage som i 2019, påpege at landet genbrugte 95 procent af sit madaffald dengang, op fra 2 procent i 1995. Deponering af de fleste fødevarer på lossepladser blev forbudt i Sydkorea i 2005, og obligatorisk genanvendelse af madaffald blev indført i 2013 til en pris af omkring 6 dollars om måneden for biologisk nedbrydelige poser.

Billede

Kredit…RM Corporation

“Dette fik offentligheden til at være mere aktiv i affaldssortering, da de skulle betale for affaldsposer i forhold til deres bortskaffelse,” sagde Kim Jong-min, vicedirektør for affald-til-energi-afdelingen i miljøministeriet. “Før politikken blev implementeret, skabte madspild naturligvis en dårlig lugt og affødte en stor mængde perkolat på lossepladser.”

Alligevel har tilgangen til genbrug ændret sig her og i andre lande, så det ikke længere ses som udelukkende et forbrugeransvar, ifølge MIT’s resultater, som er blevet gentaget af andre miljøgrupper, der overvåger Asien.

Et eksempel er Sydkoreas EPR-system (udvidet producentansvar) for emballage, som startede i 2003. Korea Packaging Recycling Cooperativeet ikke-statsligt agentur, overvåger og opkræver gebyrer til tusindvis af producenter.

“Under EPR-ordningen handler det om designet af produkterne, da gebyrer, som producenterne betaler, varierer,” sagde Ma Jae Jeong, direktøren for ressourcegenbrugsafdelingen i det sydkoreanske miljøministerium. “Jo mere genanvendelige produkterne er, jo mindre gebyrer. Producenten kan betale et gebyr op til 50 procent mindre for produkter, der har den højeste genanvendelige vurdering. Dette giver virksomhederne et enormt incitament til at producere mere genanvendelige produkter.”

Alligevel er Sydkorea kommet til kort på andre områder, såsom elproduktion.

“Det, som MIT-rapporten fremhæver, er fantastisk, fordi sydkoreanere har et højt niveau af bevidsthed om klimaændringer, og vi har ikke to modsatrettede politiske sider, såsom i USA, der skændes om dens virkelighed,” sagde Kim Joojin, direktøren. direktør og grundlægger af Solutions for Our Climate, en Seoul-baseret fortalergruppe. “Men på samme tid er Sydkorea beklædt med en forældet energisektor og halter efter andre mindre velhavende nationer. Dette er ofte i modstrid med dets globale image som førende inden for såkaldt grøn teknologi.”

På World Economic Forum vil en session fokusere på plastikforurening, som opfølgning på et møde i FN’s miljøforsamling i Nairobi, Kenya, i marts, hvor 175 lande, herunder Sydkorea, blev enige om at overveje en bindende resolution om at udrydde plastaffaldsforurening kl. slutningen af ​​2024. Håbet, sagde Hughes, er, at Davos vil sætte fokus på det presserende behov for at producere bæredygtig praksis på verdensplan.

“Det er hele denne idé om ‘tag, brug, genbrug, genopfyld, genbrug’, og hvordan vi bliver ved med at bruge og genbruge,” sagde hun. “Vi ser mere og mere på ressourcecirkularitet. Vi smider ikke bare det hele på lossepladsen længere.”Kilde link