Buffalo Shooters Manifest giver ikke spor. Kun selvmytologisering.


Sidste lørdag, da en hvid overherredømmet bevæbnet mand dræbte 10 mennesker og sårede yderligere tre i en købmandsbutik i Buffalo, målrettede han sorte amerikanere, som du måske har hørt nu. Han rejste endda til nabolaget en dag før skyderiet for at bekræfte demografien, så han kunne dræbe så mange sorte mennesker som muligt.

Og som du sikkert også har hørt, detaljerede han sine planer i et 180-siders manifest, et manifest, der uddybede hans had til sorte og jødiske mennesker og hans beundring for racistiske massemordere som Dylann Roof. Og som så mange af os i medierne og andre ofte gør efter disse rædselsvækkende almindelige skyderier, har vi haft travlt med at finkæmme manifestet for at forsøge at forstå pistolmandens motiver. Mine kolleger i medierne ser ud til at læse det som en biografi eller måske en kriminel tilståelse.

I mit gamle job hos Vox dækkede jeg hvid nationalisme og hvid overherredømme. Og jeg har studeret og tænkt over begge disse ideologier i årevis. Jeg skrev min bachelorafhandling i Michigan om nazistisk propaganda før og efter slaget ved Stalingrad, men det er amerikansk hvid overherredømme, der har fascineret mig siden barndommen. Jeg tilbragte timevis på hvide nationalistiske opslagstavler og læste racistiske scres online af en meget simpel grund: Jeg ville vide, hvorfor de hadede mig, mine forældre og min storesøster, og jeg ville vide, om jeg på en eller anden måde kunne få dem til at ændre mening .

Hvad jeg er kommet til at forstå gennem årene er, at manifester som dem fra den hvide nationalistiske pistolmand i Buffalo ikke er værd at læse. De er skrevet til at blive delt, men de er ikke skriftelige, og de skal ikke læses bogstaveligt. De er manipulerende.

Det er den historie, terrorister ønsker at fortælle om sig selv, ikke sandheden. Buffalo-skyttens manifest nævner ikke hans historie med dyremishandling, for eksempel. Som med enhver forfatter af sin egen historie, traf han valg om, hvordan han ønskede at blive set.

Manifester af mennesker som dette har to målgrupper: Normale mennesker, eller hvad ekstremt online folk kan kalde normies, og sande troende. Normier er, ja, normale mennesker, der ikke er bagt i online-racisters sprog, som ikke vil opfange lagene af bevidst ironi – bortset fra f.eks. kryptovaluta og miljøet – at terrorister som Buffalo-våbenmanden eller skytterne ind Christchurch, New Zealandeller Poway, Californien., bruge til at samle deres beskeder. (Det ser ud til, at Buffalo-skyderen endda kopierede dele af manifestet af Christchurch-skytten direkte.)

Normale mennesker læser typisk manifestet af en terrorist og tager det for pålydende: Hvis han siger han var inspireret af Xså blev han inspireret af X.

Efter skyderiet i Christchurch i 2019, som kostede 50 mennesker livet i to moskeer, var den tidligere Trump-seniorrådgiver Kellyanne Conway tilsyneladende en sådan godtroende læser, fortæller Fox News at folk skulle læse morderens manifest og sige: “I modsætning til de fleste masseskyderier kom denne mand med forudgående kvitteringer, om du vil. Han udsendte et 70-siders manifest, og jeg gætter på, at alle gennemsøgte det, søgte efter Donald Trumps navn, og der er det en gang. Men han sagde også, at han er tæt på linje med Kinas ideologi. Han sagde, at han ikke er konservativ, han er ikke nazist. Jeg tror, ​​han omtalte sig selv som en øko-naturalist eller en øko-fascist.” Christchurch-skytten sagde, at han ikke var nazist, så over for Conway var han det ikke. Og han fikserede ikke for meget på Trump, så han kunne ikke være blevet inspireret af noget, som ekspræsidenten sagde.

Og mens Buffalo-skytternes manifest indeholder grove og stødende illustrationer og beskrivelser af jøder og sorte mennesker, er det også klart delvist rettet mod det normie-publikum, med et spørgsmål og svar afsnit, hvor skytten forklarer, hvordan han blev en virulent racist og antisemit. Han forsøger at sætte sin overgang til racistisk morder i en kontekst, der på en eller anden måde vil give mening for hans læsere: Han plejede ikke at være sådan, men så “lærte” han mere om sorte amerikaners ondskab og forbrydelser af Jødiske mennesker gennem memes og online indlæg.

Hvad angår hans publikum af sande troende, havde han kommunikeret online med dem i flere måneder på racistiske fora og Discord-servere. Han kan have håbet, at de ville blive inspireret af hans handlinger, ligesom han blev inspireret af skyderiet i Christchurch, til selv at gribe til våben og begå mord. Det er derfor ikke underligt, at noget af manifestet er optaget af diskussioner om de bedste våben til massemord.

De næste terrorister vil sandsynligvis bruge det samme manifestformat, som han gjorde, fordi magten i manifestet ikke er i teksten, men i den fascination og opmærksomhed, en morder kan tiltrække, hvis han antyder, at hans handlinger var en del af en eller anden storslået plan.

Efter Buffalo forekommer det mig, at der er blevet lagt mere vægt på at forsøge bestemme om skytten var venstreorienteret øko-fascist eller en almindelig gammeldags fascist end det faktum, at han skød og dræbte ældre mennesker i en købmand, få timer væk fra sit hjem. Og det er netop pointen med et terroristmanifest – at få en terrorists ord til at leve længere i offentlighedens fantasi end de mennesker, han myrdede.

I en 19. maj artikel til The Times formidlede historikeren Nicole Hemmer en historie om, hvordan talkshowværten Oprah Winfrey var vært for et panel med en række hvide nationalister i slutningen af ​​1980’erne, men aldrig gjorde det igen, fordi, som hun sagde, “Jeg indså i det øjeblik, at Jeg gjorde mere for at styrke dem, end jeg gjorde for at afsløre dem.”

Det er vigtigt at forstå den hvide nationalismes sprog og mål, men du kan ikke gøre det ved at tage det, som disse mennesker skriver, som bevis på andet end deres grandiositet.

Hvide nationalisters terrorisme er reel, men det er deres manifester og udtalelser ofte ikke. De er rettet mod at lokke et publikum, der ikke forstår dem, og inspirere et publikum, der gør.Kilde link