Da Biden underskriver 40 milliarder dollars hjælpepakke til Ukraine, vokser opfordringerne til en våbenhvile


Præsident Biden underskrev lørdag en ny pakke på 40 milliarder dollars militær og humanitær bistand til Ukraine, da landet forberedte sig på en udstrakt udmattelseskrig i dets østlige regioner og lovede, at det ikke ville stoppe med at kæmpe, før alle russiske styrker var blevet fordrevet.

Alligevel erkendte Ukraines præsident Volodymyr Zelensky lørdag, at konflikten i sidste ende ville kræve en diplomatisk løsning, hvilket rejste spørgsmål om præcis, hvad det ville betyde.

Mr. Zelensky sagde, at Rusland havde forpurret et indledende forsøg på at afslutte krigen gennem dialog, og at konflikten nu var “meget vanskelig.” Da han talte på treårsdagen for hans indsættelse som præsident, sagde han, at krigen “vil være blodig”, men “slutningen vil helt sikkert være i diplomatiet.”

På trods af en række tilbageslag for nylig og mangel på mandskab og udstyr fortsatte Rusland med sin militære kampagne i det østlige Ukraine og med sin propagandaoffensiv i hjemmet, få timer efter at have hævdet at have opnået fuldstændig kontrol over havnebyen Mariupol, i hvad ville være dens største gevinst siden krigen startede.

Rusland sagde i en erklæring sent fredag, at dets forsvarsminister, Sergei K. Shoigu, havde informeret præsident Vladimir V. Putin om den “fuldstændige befrielse” af Mariupol-stålværket, hvor ukrainske krigere havde taget deres sidste opgør i byen, før de overgav sig for nylig. dage. Ukrainske embedsmænd har ikke bekræftet den russiske påstand.

Billede

Kredit…Alexei Alexandrov/Associated Press

Det ukrainske militær sagde på sin side, at det i løbet af det seneste døgn havde slået 11 angreb tilbage i provinserne Donetsk og Luhansk, samlet kendt som Donbas-regionen, og havde ødelagt otte kampvogne samt andre russiske kampkøretøjer.

Samlet hævde hr. Zelensky, at Ukraine har “brudt rygraden i de største, eller en af ​​de stærkeste, hære i verden.”

Krigen går nu ind i sin fjerde måned, og mens Moskva først er blevet tvunget til at trække sig tilbage uden for hovedstaden, Kyiv, og for nylig fra landets næststørste by, Kharkiv, opnår ingen af ​​siderne i øjeblikket mere end gradvise gevinster.

Efterhånden som konflikten nærmer sig et dødvande, og begge sider kæmper i Donbas-regionen for at få overtaget, er opfordringerne til en våbenhvile blevet kraftigere, sammen med spørgsmål om, hvad der ville udgøre en sejr, eller i det mindste et passende resultat, for Ukraine.

“En våbenhvile skal opnås så hurtigt som muligt,” opfordrede den italienske premierminister, Mario Draghi, torsdag, da han åbnede en parlamentarisk debat om Italiens rolle i at støtte Ukraine. Han tilføjede, at “vi er nødt til at bringe Moskva til forhandlingsbordet.”

Tyske, franske og italienske forslag om en våbenhvile er blevet afvist i vrede og endda bittert af Kiev som egoistiske og dårligt timede. Ukrainske embedsmænd siger, at Rusland næppe er klar til seriøse fredsforhandlinger, og at deres styrker – trods betydelige tab i Donbas og Mariupol – har farten i krigen.

Indtil videre insisterer nogle i Ukraine på, at det eneste resultat, det vil overholde, er genoprettelse af alt territorium, der er gået tabt til Rusland siden 1991, hvor det opnåede uafhængighed fra Sovjetunionen. Det ville omfatte både Donbas i sin helhed og Krim, som Rusland annekterede i 2014. Men hr. Zelensky har antydet, at han ville acceptere status quo ante før krigen.

Billede

Kredit…Lynsey Addario for The New York Times

Vestlige diplomater fastholder, at dette er et spørgsmål, som Ukraine skal afgøre. Men deres enighed begynder at bryde sammen, når det drejer sig om detaljer.

Fredag ​​gentog USA’s NATO-ambassadør, Julianne Smith, ved en konference i Warszawa, USA’s faste støtte til Ukraine. “Med hensyn til sluttilstanden,” tilføjede hun, “tror vi, at vi vil se Ukraine sejre, og vi ønsker, at de beskytter deres territoriale integritet og deres suverænitet.”

Men hun tilføjede et andet mål: “Vi ønsker at se et strategisk nederlag for Rusland. Vi ønsker at se Rusland forlade Ukraine.”

For østeuropæiske og baltiske ledere skal en varig fredsløsning og en afslutning på konflikten omfatte en knusende militær sejr, der betyder en ende på hr. Putins præsidentskab. Alt mindre end hans afgang ville blot bane vejen for den næste krig, siger de. De afviser forslag fra Berlin, Paris og Rom for at lokke hr. Putin tilbage til forhandlingsbordet.

“Fred kan ikke være det ultimative mål,” sagde premierminister Kaja Kallas fra Estland for nylig til The New York Times. “Jeg ser kun en løsning som en militær sejr, der kan afslutte dette én gang for alle og også straffe aggressoren for det, han har gjort.”

Ellers sagde hun, “vi går tilbage til, hvor vi startede – du vil have en pause på et år, to år, og så vil alt fortsætte.”

“Alle disse begivenheder burde vække os fra vores geopolitiske dvale og få os til at forkaste vores vrangforestillinger,” sagde premierminister Mateusz Morawiecki fra Polen torsdag på Warszawa-konferencen. »Jeg hører, at der er forsøg på at lade Putin på en eller anden måde redde ansigt på den internationale arena. Men hvordan kan du redde noget, der er blevet fuldstændig vansiret?”

Billede

Kredit…Marcin Obara/EPA, via Shutterstock

“Rusland kan kun blive afskrækket af vores enhed, militære kapaciteter og hårde sanktioner,” tilføjede han. “Ikke ved telefonopkald og samtaler med Putin.”

I sin egen diplomatiske salve offentliggjorde Ruslands udenrigsministerium lørdag en liste over 963 personer, som ville blive udelukket på livstid fra at komme ind i Rusland, blandt dem Mr. Biden, skuespilleren Morgan Freeman og New York Times klummeskribent Bret Stephens. Ministeriet beskrev sit skridt som “nødvendig” gengældelse mod USA’s “fjendtlige handlinger”.

På baggrund af en udfoldet debat om, hvordan en endelig løsning kunne se ud, gravede russiske og ukrainske styrker sig ind på slagmarken, bevidste om, at enhver militær sejr ville blive til en diplomatisk fordel.

Det ukrainske militær sagde lørdag, at Rusland minerydder havnen i Mariupol i et forsøg på at få den til at køre igen. Genåbning af havnen ville stramme Moskvas kontrol over de dele af det sydlige og østlige Ukraine, som det kontrollerer, samt øge dets økonomiske løftestang over Sortehavet, hvor dets flåde er dominerende.

Og russiske styrker er blevet forankret i områder uden for byen Kharkiv, hvilket udgør en formidabel hindring for enhver ukrainsk indsats for at presse deres fordel i dette område.

Ruslands militær forberedte sig lørdag på at forsøge endnu en pontonkrydsning af en østukrainsk flod, der har udgjort en formidabel barriere for dets mål i regionen, sagde Ukraines militær, på trods af at de led en af ​​sine mest dødelige engagementer i krigen i et tidligere forsøg i denne måned. .

Russiske styrker iscenesatte igen broudstyr nær Seversky Donets-floden, sagde det ukrainske militær i sin regelmæssigt offentliggjorte morgenvurdering af krigen. Strømmens snoede sti skærer gennem hjertet af regionen, hvor russiske styrker kæmper mod ukrainske forsvarere – omkring byerne Izium, Sloviansk, Kramatorsk og Sievierodonetsk – og skaber store forhindringer for Moskvas offensiv i det østlige Ukraine.

Billede

Kredit…Finbarr O’Reilly for The New York Times

“Fjenden har ikke ophørt offensive aktioner i den østlige operationszone med det mål at etablere fuld kontrol over territoriet i Donetsk- og Luhansk-regionerne,” lyder vurderingen.

Ukraines militær har sprængt broer i luften for at tvinge russerne til at bygge pontonbroer, en taktik, der har vist sig effektiv – og dyr for den russiske hær. Militære styrker er særligt sårbare over for artilleriangreb, da de samler soldater, pansrede køretøjer og udstyr, mens de forsøger at krydse.

I kampen om kontrollen over Donbas-regionen har russiske styrker forsøgt adskillige pontonovergange af Seversky Donets, set som et vigtigt taktisk skridt mod målet om at omringe en lomme af ukrainske tropper i og omkring byen Sievierodonetsk.

Den 11. maj ramte ukrainsk artilleri en pontonovergang med ødelæggende virkning, at ødelægge broen, forbrænde pansrede køretøjer på begge flodbredder og dræbe mere end 400 soldater, ifølge skøn fra vestlige militæranalytikere. Det britiske forsvarsministerium har udsendt erklæringer, der bekræfter de ukrainske regnskaber, baseret på satellitbilleder og dronebilleder fra luften, der er lagt online af strejken.

Uanset det endelige udfald af krigen, er der ingen, der forventer, at den snart slutter, da hvert lands leder skal være i stand til at hævde en eller anden form for sejr, især Mr. Zelensky.

“For Zelensky er der ingen anden vej frem end at fortsætte med at kæmpe og generobre det territorium, de mistede,” sagde Andrew A. Michta, en tysk-baseret udenrigspolitik og forsvarsanalytiker. »I det øjeblik, han går med til et kompromis, mister han politisk troværdighed i betragtning af det betalte blod. Ukrainerne kan ikke indgå en aftale bare for at stoppe kampene, så det her bliver en lang, langtrukken krig.”

Steven Erlanger rapporteret fra Bruxelles, Andrew E. Kramer fra Dnipro, Ukraine, og Katrin Bennhold fra Berlin. Anton Troianovski bidrog med rapportering fra Istanbul.Kilde link