Celtics’ stjerner sørger for dramaet. Heats stjerner leverer sejren.


BOSTON — Ved den første besiddelse af spillet afgav Miami Heat point guard Kyle Lowry en erklæring.

Han snuppede et rebound fra en miss fra Boston Celtics og satte bolden op ad banen, inden han fandt Max Strus til en åben 3-pointer.

Således begyndte en lavine mod et typisk ustabilt Celtics-forsvar. Miamis dominerende første kvarter i lørdags gav pude nok til at modstå Bostons rasende comeback og følelsesmæssige tilbagevenden i spillet fra Celtics-spillere, der så ud til at være alvorligt skadet. Men det var tilbagevenden af ​​to Heat-stjerner, der muliggjorde Miamis 109-103-sejr i spil 3 i Eastern Conference-finalerne.

Den første stjerne var Lowry, som har været fraværende i det meste af slutspillet på grund af en baglårsskade. Den anden var Bam Adebayo, som kun har tilsyneladende været fraværende i serien. Adebayos 16 point i første halvleg matchede hans samlede total i spil 1 og 2. Han afsluttede kamp 3 med 31 point, 10 rebounds og 6 assists. Miami fører serien med 2-1.

“I den forrige kamp, ​​som alle ved, slog de os, som om vi stjal noget,” sagde Adebayo om Miamis tab på 25 point i spil 2. “Det burde vække nogen.”

Det har uden tvivl været en mærkelig serie. I 12 kvartaler har Heat kun overgået Celtics to gange, men alligevel fører de serien samlet, to kampe mod én. Disse to kvartaler har været seriedefinerende. Den første var i tredje kvartal af spil 1, hvor Heat udkonkurrerede Celtics med 39-14. Den anden var i lørdag aftens åbningsramme, da Heat sprang ud til en føring på 39-18. Kampen har for det meste budt på vilde udsving og strækninger med ukarakteristisk dårligt forsvar fra to hold, der typisk regner det som en styrke.

Billede

Kredit…Michael Dwyer/Associated Press

“Marginen for fejl på begge sider er så lille, at du bare er nødt til at holde kursen gennem alle følelserne og op- og nedture,” sagde Heat Coach Erik Spoelstra.

The Heat havde en ny strategi til spil 3: Bevæg dig hurtigere.

Miami bankede konstant Celtics-forsvaret i første halvleg ved at skubbe bolden. Det satte Celtics på hælene uden tid til at tilpasse sig. I tilfældet med Adebayo betød det nogle gange, at man fik en aflevering på den halve bane, for derefter straks at spurte op ad banen og gå til kurven mod den langsommere Al Horford.

“Jeg har set Bam spille sådan meget, men i aften var speciel,” sagde Strus. “Bare på grund af al den støj og al den kritik, han har fået, var det enormt for ham at gå op på den måde.”

I Lowrys tilfælde betød det at skubbe bolden, at man modtog en indgående aflevering efter en Celtics-kurv og kastede den op ad banen til en stribet Jimmy Butler for et vidåbent layup.

Men det var ikke kun hurtige pauser: Da Adebayo modtog bolden i stolpen, ville han med det samme dreje ind i malingen i stedet for at holde bolden og vente på, at forsvaret svarede. Det var ikke sådan, Heat var vant til at spille: I løbet af den regulære sæson var de i nærheden af bunden af ​​ligaen i tempo.

Heat førte med hele 26 point i første halvleg. De gik ind til pausen før 15.

Heat fremtvang 23 turnovers, hvilket hjalp dem med at presse på for hurtige pauser. Celtics’ boldhandlere kunne ikke finde plads til at drible, fordi Heat-forsvaret var så dygtige til at strippe bolden. Bostons Jaylen Brown, en af ​​de bedre slashing guards i NBA, tabte gentagne gange bolden til Victor Oladipo, som havde fire steals fra bænken. Lowry og Adebayo havde også fire stjæler hver.

“Vi gjorde det for let for dem i den henseende,” Celtics Coach Ime Udoka sagde. “Selvfølgelig kan de ikke komme ud og løbe i den grad, at få stoppet eller scoret basketball, men at score 33 point på vores 24 omsætninger er svært at overvinde.”

Brown, der havde syv turnovers, lagde i det mindste noget af skylden på at dømme, på trods af at Boston havde 30 straffekast til Miamis 14.

“De lader en masse ting gå i aften, især når jeg føler, at jeg kører, og jeg kommer til kurven. Jeg føler, at det er to hænder på mig hele tiden,” sagde Brown. “Jeg får aldrig de der håndtjek-opkald.”

The Heat spolerede endda, hvad der ville have været en dramatisk historiebue for Celtics. I tredje kvartal vandt Marcus Smart, Celtics-vagten Prisen for årets forsvarsspiller, forlod spillet efter at have vist sig at pådrage sig en grufuld højrebensskade på et reboundforsøg. Han styrtede ned på gulvet, vred sig af smerte, og blev hjulpet ned af gulvet og ind i omklædningsrummet.

Inden for få minutter kom han tilbage fra tunnelen til øredøvende brøl fra Celtics-publikummet og tjekkede ind i kampen. Han slog med det samme et hjørne 3-pointer for at reducere Heat-underskuddet til 10. Så kom endnu et dramatisk øjeblik i fjerde kvartal, hvor Bostons bedste spiller, Jayson Tatum, også kollapsede til jorden og holdt sin højre skulder. Ligesom Smart skulle han hjælpes op af gulvet. Men også han dukkede op igen øjeblikke senere.

Billede

Kredit…Bob Dechiara/USA Today Sports, via Reuters
Billede

Kredit…Michael Dwyer/Associated Press

Celtics virkede klar til et storybook-comeback. De angreb voldsomt kurven, mens en arena fuld af fans i grønne T-shirts råbte sig hæse. Browns 3-pointer med 2 minutter og 40 sekunder tilbage reducerede Heat-forspringet til 1 i en kamp, ​​som Boston aldrig førte. Alle muligheder var der for en Hollywood-film, næsten sikkert med Matt Damon og Ben Affleck i hovedrollerne.

En redningsplan for Miami kom i form af Strus, den udraftede tredjeårsvagt, som har taget minutter fra de højere profilerede vagter Duncan Robinson og Tyler Herro. Han svarede Browns springer med sit eget 3-pointer, hvilket tømte Celtics-publikummet. Lowry, der satte en punktum på sin åbningserklæring, leverede assisten til statistik-arket og en separat en i huddle.

“I timeouten, sagde Kyle, lad os køre en pin-down for Max,” sagde Strus. “Lad os åbne ham. Så da han sagde det, havde jeg al tillid i verden til at træde frem og lave et skud.”

Sundhed vil være en afgørende faktor fremover i serien. Butler missede anden halvdel af spil 3 på grund af knæbetændelse. Celtics manglede Robert Williams III, deres startcenter, på grund af hævede knæ. Han betragtes som dagligdags. Udoka sagde efter kampen, at Smart havde rullet sin ankel, og Tatum havde en skulderbryd.

“Jeg går ud fra, at de vil være i orden,” sagde Udoka.

Lowry var et skadedyr i forsvaret, med hæsblæsende spil i angrebet og en beroligende indflydelse, der lignede den spiller, han havde været, da han vandt et mesterskab i 2019 med Toronto Raptors. Han sluttede med 11 point, 6 assists og 4 steals. Det var ikke altid kønt, men det virkede. Han sagde, at han følte sig “fin” efter kampen, på trods af at han havde svært ved at finde en rytme.

“Uanset hvad der sker, i slutningen af ​​dagen, hvis du lægger dit hjerte derude og spiller hårdt, er du nødt til at være glad og bare leve med resultaterne, og det er det, vi gør,” sagde Lowry.Kilde link