Min frokost med præsident Biden


Præsident Biden inviterede mig til frokost i Det Hvide Hus sidste mandag. Men det var alt sammen off the record – så jeg kan ikke fortælle dig noget, han sagde.

Jeg kan dog fortælle dig to ting – hvad jeg spiste, og hvordan jeg havde det bagefter. Jeg spiste en tunsalatsandwich med tomat på fuldkornsbrød, med en skål blandet frugt og en chokolademilkshake til dessert, der var så god, at det burde have været imod loven.

Det, jeg følte bagefter, var dette: Til alle jer knokler på Fox, der siger, at Biden ikke kan sætte to sætninger sammen, her er et nyhedsblink: Han satte bare NATO sammen, Europa og hele den vestlige alliance sammen – der strækker sig fra Canada op til Finland og hele vejen til Japan – for at hjælpe Ukraine med at beskytte sit spæde demokrati mod Vladimir Putins fascistiske angreb.

Derved har han gjort det muligt for Ukraine at påføre Ruslands invaderende hær betydelige tab takket være en hurtig udsendelse af amerikanske og NATO-trænere og massive overførsler af præcisionsvåben. Og ikke en eneste amerikansk soldat gik tabt.

Det har været den bedste præstation af allianceledelse og konsolidering siden en anden præsident, som jeg dækkede og beundrede – som også blev sagt at være ude af stand til at sætte to sætninger sammen: George HW Bush. Bush hjalp med at styre Sovjetunionens sammenbrud og Tysklands genforening uden at affyre et skud eller miste et eneste amerikansk liv.

Ak, men jeg forlod vores frokost med en fuld mave, men et tungt hjerte.

Biden sagde det ikke med så mange ord, men det behøvede han ikke. Jeg kunne høre det mellem linjerne: Han er bekymret for, at selvom han har genforenet Vesten, vil han måske ikke være i stand til at genforene Amerika.

Det er klart hans prioritet over enhver Build Back Better-bestemmelse. Og han ved, at det er derfor, han blev valgt – et flertal af amerikanerne var bekymrede over, at landet var ved at gå fra hinanden, og at denne gamle krigshest kaldet Biden, med sine topartiske instinkter, var den bedste person til at binde os sammen igen. Det er grunden til, at han besluttede at stille op i første omgang, fordi han ved, at uden en grundlæggende enhed af formål og vilje til at gå på kompromis, er intet andet muligt.

Men med hver dag, der går, hvert masseskyderi, hver racistisk hundefløjt, hvert defund-the-politi-initiativ, hver nationsunderkendende højesteretsdom, hver taler, der løber væk fra et campus, hver falsk påstand om valgsvindel, spekulerer jeg på, om han kan bringe os sammen igen. Gad vide om det er for sent.

Jeg frygter, at vi snart vil bryde noget meget værdifuldt. Og når vi først har brudt det, vil det være væk – og vi kan måske aldrig få det tilbage.

Jeg taler om vores evne til at overføre magt fredeligt og legitimt, en evne vi har demonstreret siden vores grundlæggelse. Den fredelige, legitime overførsel af magt er hjørnestenen i det amerikanske demokrati. Bryd det, og ingen af ​​vores institutioner vil fungere længe, ​​og vi vil blive kastet ud i politisk og finansielt kaos.

Vi stirrer ind i den afgrund lige nu. For det er én ting at vælge Donald Trump og pro-Trump-kandidater, der ønsker at begrænse immigration, forbyde aborter, skære ned i selskabsskatten, pumpe mere olie, bremse seksualundervisningen i skolerne og befri borgere fra maskemandater i en pandemi. Det er politikker, hvor der kan være legitim uenighed, hvilket er sagen i politik.

Men de seneste primærvalg og undersøgelserne omkring oprøret den 6. januar ved Capitol afslører en bevægelse fra Trump og hans tilhængere, der ikke er drevet frem af nogen sammenhængende politik, men snarere af en gigantisk løgn – at Biden ikke frit og retfærdigt gjorde det. vinde et flertal af valgkollegiets stemmer og er derfor en illegitim præsident.

Derfor er deres topprioritet at installere kandidater, hvis primære troskab er til Trump og hans store løgn – ikke til forfatningen. Og de mere end antyder, at i ethvert tæt valg i 2024 — eller endda dem, der ikke er så tæt på – de ville være villige til at afvige fra etablerede forfatningsmæssige regler og normer og tildele det valg til Trump eller andre republikanske kandidater, som faktisk ikke fik flest stemmer. De hvisker ikke denne platform. De stiller op til valg på det.

Kort sagt, vi ser en national bevægelse, der offentligt og højlydt siger til os: VI VIL DERE DER.

Og det skræmmer mig, fordi: JEG HAR VÆRT DER.

Min formgivende oplevelse inden for journalistik var at se libanesiske politikere gå dertil i slutningen af ​​1970’erne og kaste deres skrøbelige demokrati ud i langvarig borgerkrig. Så fortæl mig ikke, at det ikke kan ske her.

Ikke når folk som Pennsylvania State Senator Doug Mastriano – en valgbenægter der marcherede med publikum den 6. januar ved Capitol – har lige vundet GOP-primæren for at stille op som guvernør. Vær ikke i tvivl: Disse mennesker vil aldrig gøre, hvad Al Gore gjorde i 2000 – underkaste sig en afgørelse fra domstolene i et ekstremt tæt valg og anerkende sin modstander som den legitime præsident. Og de vil aldrig gøre, hvad principfaste republikanere, der stiller op til embedet eller optræder som valgembedsmænd, gjorde efter valget i 2020 – acceptere stemmerne, som de blev opstillet i deres stater, acceptere de retskendelser, der bekræftede, at der ikke var nogen væsentlige uregelmæssigheder, og tillade Biden at lovligt tage magten.

Det er mavevredet at se antallet af Trump-republikanere, der stiller op til embedet og bekræfter hans store løgn, når vi ved, at de ved, at vi ved, at de ved, at de ikke tror på et eneste ord af, hvad de siger. Det er Dr. Oz og JD Vance og så mange andre. Ikke desto mindre er de klar til at tage en tur med Trump-toget for at få magten. Og de gør det uden selv at rødme.

Det nåede sit nadir efter min mening, da husminoritetsleder Kevin McCarthy, der var så besat af at blive formand for huset for enhver pris, faktisk løj om at fortælle sandheden.

McCarthy benægtede offentligt det faktum, at han umiddelbart efter 6. januar eksplicit (og på bånd) fortalte sine republikanske kolleger, at han forventede, at Trump ville blive rigsret for at have inspireret til opstanden, og at McCarthy havde til hensigt at fortælle ham, at han skulle træde tilbage.

Hvem i dit liv har du nogensinde mødt hvem løj om at fortælle sandheden?

Og dette bringer mig tilbage til min frokost med Biden. Det tynger ham klart, at vi har bygget en global alliance for at støtte Ukraine, for at vende den russiske invasion og for at forsvare amerikanske kerneprincipper i udlandet – retten til frihed og selvbestemmelse for alle folk – mens GOP opgiver vores mest elskede principper hjemme.

Det er grunden til, at så mange allierede ledere privat har sagt til Biden, da han og hans team har genoplivet den vestlige alliance fra de splintrede stykker, som Trump efterlod den i, “Tak Gud – Amerika er tilbage.” Og så tilføjer de: “Men hvor længe?”

Biden kan ikke svare på det spørgsmål. For det spørgsmål kan VI ikke svare på.

Biden er ikke skyldfri i dette dilemma, og det er det demokratiske parti heller ikke – især dets yderste venstrefløj. Under pres for at genoplive økonomien og stillet over for store krav fra den yderste venstrefløj, forfulgte Biden ekspansive udgifter for længe. Husets demokrater besudlede også en af ​​Bidens vigtigste topartiske præstationer – en gigantisk infrastrukturregning – ved at gøre den til gidsel for andre overdrevne udgiftskrav. Den yderste venstrefløj sadlede også Biden og enhver demokratisk kandidat med radikale forestillinger som “defund the police” – et vanvittigt mantra, der ville have mest skadet den sorte og latinamerikanske base i Det Demokratiske Parti, hvis det var blevet implementeret.

For at besejre Trumpismen behøver vi kun, for eksempel, 10 procent af republikanerne til at opgive deres parti og slutte sig til en center-venstre Biden, som er, hvad han blev valgt til at være og stadig er i hjertet. Men vi er måske ikke i stand til at få engang 1 procent af republikanerne til at skifte, hvis venstrefløjsdemokrater ses som definerende for partiets fremtid.

Og det er derfor, jeg forlod min frokost med præsidenten med en fuld mave, men et tungt hjerte.

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.

Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.