Biden ankommer til Tokyo for at få støtte til økonomisk plan


TOYKO – Præsident Biden begyndte søndag det andet kapitel af sin diplomatiske turné i Asien med drejning fra beroligende allierede om truslen fra Nordkorea til at samle nationer bag hans administrations nye økonomiske politik for Indo-Stillehavet.

Under et tre-dages sving i Japan vil hr. Biden mødes med en række ledere – inklusive dem fra Australien, Indien og Japan – mens han udruller en ny økonomisk dagsorden fem år efter Trump-administrationen trukket USA ud af den vidtrækkende handelspagt kendt som Trans-Pacific Partnership eller TPP

Planen ser ud til at være substansen bag Mr. Bidens løfte om at engagere sig med allierede og hævde amerikansk indflydelse i regionen, samtidig med at den modvirker Kina. Selvom det vil være langt mindre gennemgribende end TPP, har hr. Bidens hjælpere sagt, at den nye plan, Indo-Pacific Economic Framework, vil sætte standarder for den digitale økonomi, ren energi og forsyningskædens modstandskraft.

Men manglen på klarhed om den økonomiske tilgang i regionen, en som hr. Biden har sagt er en prioritet på hans udenrigspolitiske dagsorden, har foranlediget skepsis fra nogle allierede. Administrationen har stadig ikke oplyst, hvor mange nationer der har skrevet under på den nye samarbejdsaftale, mens Beijing har øget kritikken af ​​den nye politik.

“Vi forventer, at ud over de lande, der slutter sig til lanceringen i morgen, vil andre komme med i de kommende måneder og år,” Jake Sullivan, fortalte hr. Bidens nationale sikkerhedsrådgiver til journalister søndag på Air Force One. “Det er en økonomisk ordning, der fokuserer på yderligere integration af indo-Stillehavsøkonomier, fastsættelse af standarder og regler, især på nye områder som den digitale økonomi, og også forsøg på at sikre, at der er sikre og modstandsdygtige forsyningskæder.”

I Tokyo sagde Mr. Sullivan, at Taiwan ikke ville være blandt de lande, der underskrev den nye aftale.

Mr. Biden bliver nødt til at overtale allierede til at afvise kritik fra Beijing og skrive under på planen, selvom administrationen ikke forventes at åbne det amerikanske marked som en del af aftalen.

“Det bliver svært at overbevise asiatiske regeringer om at ændre regler på måder, der kan være forstyrrende for deres politiske økonomier uden løftet om øget adgang til det amerikanske marked,” sagde Aaron Connelly, en forsker ved International Institute for Strategic Studies. i Singapore.

Mr. Bidens ankomst til Tokyo kommer efter at have afsluttet en række møder med den nyindsatte præsident i Sydkorea, Yoon Suk-yeol. De to ledere diskuterede en række økonomiske initiativer, herunder strategier til at bekæmpe den halvledermangel, der har ført til prisstigninger. Men truslen fra Nordkorea tårnede sig op over besøget fremmet af amerikanske embedsmænd som et forsøg på at forsikre allierede om, at USA forblev fokuseret på at imødegå Kina.

Billede

Kredit…Doug Mills/The New York Times

Nordkorea havde endnu ikke gennemført nogen missiltest i søndags, på trods af advarsler fra Biden-administrationen om, at den muligvis ville gøre det, mens præsidenten var i syd. Adspurgt i søndags, om efterretningstjenesten indikerede, at regeringen i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang, stadig kunne gå videre med en test, herunder af et atommissil, sagde Mr. Sullivan: “Åh, ja. Ja.”

Men administrationen forsøger nu at samle allierede bag udfordrende Beijing. Mens han er i Tokyo, vil hr. Biden mødes med premierminister Fumio Kishida Japans premierminister Narendra Modi fra Indien og Anthony Albanese, Australiens nyvalgte premierminister, under et topmøde af Quad, blev der dannet en blok på grund af den voksende angst for Kinas militære fodaftryk i Asien og dele af Det Indiske Ocean. Mr. Biden ringede til Mr. Albanese, som blev valgt lørdag, for at lykønske ham.

Men under hele turen i Sydkorea nikkede hr. Biden også til sine indenrigspolitiske prioriteter og problemer. Han besøgte en Samsung-halvlederfabrik for at vise sin administrations fokus på mangel på chips, samt for at samle Kongressen for at vedtage lovgivning, der ville øge produktionen.

Efter en privat messe i Seoul søndag morgen sluttede Mr. Biden sig til Hyundais ledelse for at fejre virksomhedens plan om at bygge et nyt elektrisk køretøj og batterifabrik i Savannah, Ga.

Mr. Biden sagde, at faciliteten ville resultere i 8.000 arbejdspladser, og fortsætter administrationens strategi med at pege på jobvækst, efterhånden som republikanske lovgivere skærper angrebene over den stigende inflation. “Disse investeringer er en del af en tendens fra min administration,” sagde Mr. Biden og tilføjede, at det ville hjælpe Det Hvide Hus med at leve op til sine forpligtelser om ren energi. “Fremstillingsjob vender tilbage til Amerika.”

Mr. Biden indrammede investeringen som et resultat af arbejde fra hans administration og de demokratiske senatorer fra Georgia, Raphael Warnock og Jon Ossoff.

Men kun få dage før sendte det samme firma en direktør til Georgia for at stå sammen med guvernør Brian Kemp, en republikaner, for at fejre investeringen. “Det vil fortsætte med at bringe rigdom og muligheder til regionen,” sagde Mr. Kemp.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.