Din tirsdag briefing


Vi dækker handelsspændinger mellem USA og Kina og New Zealands skiftende gear til Covid.

BilledeFragtværftet i Shanghais havn i juni.
Kredit…Keith Bradsher/The New York Times

Biden -administrationen tilbød sit stærkeste signal endnu at USA ville fastholde den bekæmpende økonomiske tilgang til Kina, der blev vedtaget under tidligere præsident Trump ved hjælp af handelsbarrierer og andre straffeforanstaltninger.

Høje embedsmænd sagde før handelsforhandlinger mellem USA og Kina, at præsident Biden ikke umiddelbart ville hæve told på kinesiske varer, og at han ville stille Beijing til ansvar for handelsaftaler, der blev indgået under Trump-administrationen.

Katherine Tai, den amerikanske handelsrepræsentant, sagde, at hun i de kommende dage ville begynde samtaler med sin kinesiske pendant. Tjenestemænd udelukkede ikke flere takster, hvis forhandlingerne ikke gik godt.

Detaljer: Strategien vil kræve, at Kina opretholder forpligtelser fra en indledende handelsaftale, der blev indgået i 2020, herunder sit løfte om at købe yderligere 200 milliarder dollars amerikanske varer og tjenester inden 2021. Kina er i fuld fart med at undlade sine indkøbsforpligtelser, ifølge en ekspert sporer indkøbene.

Men i et skridt, der ville give en vis lettelse for virksomheder, der importerer kinesiske produkter, sagde amerikanske embedsmænd, at de ville bringe en proces tilbage, der udelukker visse virksomheder fra told.

Sammenhæng: Bidens hårde tilgang til Kina kommer i et øjeblik med ekstraordinær spænding mellem verdens største og næststørste økonomier og bemærkelsesværdigt lille udveksling mellem deres regeringer.

Relaterede: Aktier af China Evergrande blev standset på Hongkongs børs mandag, afventende en uspecificeret aftale, da tvivl hvirvlede om, hvorvidt den kæmpende ejendomsgigant ville være i stand til at opfylde sine enorme økonomiske forpligtelser.


Billede

Kredit…Hannah Peters/Getty Images

Statsminister Jacinda Ardern erkendte, at målet “Covid zero” at eliminere coronavirus i New Zealand ville blive droppet, og at restriktionerne gradvist ville blive ophævet i Auckland.

Hendes meddelelse mandag kom syv uger ind i en lockdown, der ikke har standset et udbrud af Delta -varianten. Trækket markerede afslutningen på den aggressive strategi, landet har fulgt i halvandet år, lukker grænser og hurtigt håndhæver lockdowns over selv et par tilfælde for at holde virussen i skak.

Tidligt i pandemien vandt New Zealand ros for sin tilgang, men det er blevet mindre holdbart med den meget smitsomme Delta -variant. Nu, sagde Ardern, vil New Zealand arbejde for at opnå udbredt vaccination.

Auckland: New Zealand rapporterer stadig snesevis af nye tilfælde om dagen, næsten alle i Auckland, dens største by, efter at det seneste udbrud begyndte i midten af ​​august. Stemningen der er suret, da en lockdown strakte sig.

Citeres: “For dette udbrud er det klart, at lange perioder med tunge restriktioner ikke har bragt os til nul sager,” sagde Ardern. “Det vi har kaldt en lang hale,” tilføjede hun, “føles mere som et tentakel, der har været utrolig svært at ryste.”

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:


Billede

Kredit…Agence France-Presse-Getty Images

Politiet undersøger, om sønnen til en af ​​premierminister Narendra Modis ministre er var i et køretøj, der slog ind i demonstranter søndag og dræbte fire landmænd og fire andre.

De næsten årelange demonstrationer mod en regerings fornyelse af Indiens landbrugslove truer med at gå ind i en mere flygtig fase. Protestledere sagde, at et køretøj i Uttar Pradesh pløjede ind i demonstranter som en del af en konvoj, der rejste forbi stedet.

Ashish Mishra, søn af Ajay Kumar Mishra, Indiens udenrigsminister, sagde mandag til indiske tv -nyhedskanaler, at anklagerne mod ham var “grundløse”.

Hændelsen vakte yderligere opmærksomhed, efter at Uttar Pradesh-politiet tilbageholdt Priyanka Gandhi Vadra, leder af Indiens største oppositionskongresparti og oldebarn efter Indiens første premierminister.

Stillehavsområdet

Billede

Kredit…Kazuhiro Nogi/Agence France-Presse-Getty Images

Jorden rundt

Billede

Kredit…Ucsf/Steve Babuljak, via Reuters

En morgenlæsning

Billede

Kredit…Alessandro Grassani for The New York Times

Under coronavirus -pandemien fandt indbyggere i Venedig, at faldet i turismen fik deres by til at føle sig mere som hjemme. Embedsmænd forsøger at beholde det på den måde, men nogle af deres planer – at købe mobiltelefondata fra uvidende besøgende, bruge overvågningskameraer, installere porte ved vigtige indgangspunkter – har venetianere bekymret for, at de vil bor på et dystopisk museum.

Billede

Kredit…Duncan Elliott for The New York Times

Vil du få en kandidatgrad i Beatles? I bandets hjemby, et postgraduate program har til formål at gøre fans til studerende af Fab Fours arv ved at studere deres sociologiske, historiske og økonomiske indvirkning.

Da et nyt semester begyndte i sidste uge på University of Liverpool, troppede 11 ivrige studerende i alderen 21 til 67 år ind i klassen for at starte programmet. Den ene bar en Yoko Ono T-shirt, mens en anden havde en gul ubåd tatoveret på armen, skriver Alex Marshall i The Times. To havde opkaldt deres sønner Jude efter en af ​​bandets mest berømte sange.

Akademikere har studeret Beatles i årtier, og bandet er en stor forretning lokalt: Liverpools tilknytning til bandet var over 110 millioner dollars om året værd, fandt en undersøgelse fra 2014. Turister besøger steder, der er navngivet i bandets sange og spillesteder, hvor gruppen spillede.

To professionelle rejseledere i kurset sagde, at de håbede, at programmet ville hjælpe dem med at tiltrække kunder. “Turbranchen i Liverpool er hård,” sagde en.

En studerende, Alexandra Mason, afsluttede for nylig en jurastudium, men besluttede at skifte spor, da hun hørte om Beatles -kurset. “Jeg ville aldrig rigtig være advokat,” sagde hun. “I mit sind er jeg gået fra det latterlige til det sublime.”

Hvad skal man lave

Billede

Kredit…Craig Lee for The New York Times

Denne klassiske lasagne er besværet værd.

Hvad skal man se

Ser du “Squid Game”? Det mørke koreanske drama, hvor desperate karakterer spiller dødelige børns spil for penge, er på vej til at blive Netflix mest populære originale serie nogensinde, Rapporterer Grib.

Virtuel rejse

Fordyb dig i den visuelle pragt af a lille vulkansk ø i det nordlige Andamanhav, det eneste hjemsted for den lidt kendte Narcondam-hornfugl.

Nu er det tid til at spille

Her er dagens Mini Krydsordog en anelse: Høj støj (tre bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Vi ses næste gang. – Melina

PS The Times vandt hovedpræmien i Visual Storytelling kategori i Gerald Loeb Awards.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om, hvordan ivermectin, et lægemiddel, der bruges til behandling af husdyr, blev den udprøvede covid -medicin for nogle, der nødigt ville modtage vacciner.

Sanam Yar skrev afsnittet Kunst og idéer. Du kan nå Melina og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.