Som kryptotanke stiller tekniske veteraner spørgsmålstegn ved Blockchains løfte om økonomisk frelse


Krypto-mestre siger, at digitale aktiver kan bringe ekskluderede samfund ind i det finansielle system og hjælpe marginaliserede investorer med at vokse velstand. Men nogle kritikere stiller spørgsmålstegn ved, om de nye værktøjer udgør en sand mulighed eller en trussel.

“Rubrændende inklusion” er begrebet øget adgang til produkter eller tjenester – kun på udnyttende eller farlige vilkår, der faktisk underminerer de potentielle fordele. Sætningen er blevet anvendt på bolig- og uddannelseslån rettet mod minoriteter. I stigende grad kommer det også op i diskussioner om kryptosagde den erfarne tech-journalist og New York Times Opinion-podcaster Kara Swisher ved en taskforce om fremtidens penge på DealBook DCs politiske forum i sidste uge.

Billede

Kredit…Valerie Plesch for The New York Times

“Der har været en virkelig voksende anti-krypto-bevægelse blandt en masse virkelig old-school internet-folk,” sagde Ms. Swisher. Hun bemærkede, at kryptorummet er fyldt med svindel, tilføjede, at rovdyrsinkludering “faktisk er ægte.”

Men Cleve Mesidor, en sort kvinde, der leder nonprofitorganisationen Blockchain Foundation, udfordrede forestillingen “at vi nu bliver narret på en eller anden måde.” Hun siger, at hun mener, at bekymringerne om predation er baseret på en falsk antagelse.

“Virkeligheden er, at sorte og latino-innovatorer og investorer leder adoptionen i rummet. Vi har gjort det i løbet af de sidste fem til otte år, og det har vi gjort ved at uddanne vores lokalsamfund,” sagde Ms. Mesidor. “Den største risiko for mit samfund, mine samtidige, har været traditionel finans.”

Den prædationshistorie kan ikke ignoreres, sagde Alondra Nelson, der leder Det Hvide Hus Kontoret for Videnskabs- og Teknologipolitik. Men fru Nelson, en sort kvinde, foreslog, at krypto måske ikke var anderledes. Hun har de samme bekymringer om interessekonflikter og forkerte incitamenter i krypto, som gælder i traditionel finans, men der er færre regler for at begrænse den nye industris aktører.

“Det vil drage fordel af dem, der mindst kan modstå tabene eller påtage sig den risiko,” sagde hun.

Mange kryptovirksomheder opererer i regulatoriske grå områder, hvor investorer har få af den beskyttelse, der findes for andre finansielle produkter. Og krypto er ustabilt – Bitcoin er faldet fra et højdepunkt på omkring $68.000 i november til omkring $20.000 i denne uge, og den samlede markedsværdi af alle kryptovalutaer faldt til under $1 billion fra et højdepunkt på omkring tre gange så meget sidste år.

Usikkerheden og prisudsvingene tyder på Cornell Universitys økonomiprofessor Eswar Prasad, forfatter til bogen “The Future of Money” fra 2021, at kryptovalutaer er rent spekulative aktiver og sandsynligvis ikke en vej til total global økonomisk frelse.

Mr. Prasad siger, at han ser “det virkelige løfte om blockchain-teknologi”, som giver mulighed for mere adgang og gennemsigtighed, men frygter, at den nye industri faktisk vil gentage gamle mønstre. “I dette øjeblik har vi denne fantastiske teknologi, som kan føre os til en mere glorværdig verden. Men der er stor risiko for subversion.”

Deltagere: Caroline Crenshaw, kommissær, US Securities and Exchange Commission; Alondra Nelson, stedfortrædende assistent for præsidenten, leder af Office of Science and Technology Policy; Kara Calvert, leder af amerikansk politik, Coinbase; Kristin Smith, administrerende direktør, Blockchain Association; Jonathan Levin, medstifter, Chainalysis; Eswar Prasad, økonomiprofessor, Cornell University; Michele Korver, chef for regulator, krypto, Andreessen Horowitz; Cleve Mesidor, administrerende direktør, Blockchain Foundation; og Lindsey Parker, teknologichef, Washington, DCKilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.