Din tirsdag briefing


BilledeFacebooks hovedkvarter i Menlo Park, Californien, sidste måned. Virksomhedens interne kommunikationsplatform, Workplace, blev også taget ud, hvilket efterlod de fleste medarbejdere ude af stand til at udføre deres job.
Kredit…Kelsey McClellan for The New York Times

Facebook og dets familie af apps, herunder Messenger, Instagram og WhatsApp, var utilgængelig i over fem timer i går, udtager en vigtig kommunikationsplatform, der bruges af milliarder og viser, hvor afhængig verden er blevet af en virksomhed, der er under intens kontrol.

Virkningen af ​​nedlukningen var vidtrækkende og alvorlig, hvilket førte til uventede dominoeffekter, som f.eks. At folk ikke kunne logge ind på shoppingwebsteder eller logge ind på deres smarte tv, termostater og andre internetforbundne enheder.

I nogle lande, som Myanmar og Indien, er Facebook synonymt med internettet. Mere end 3,5 milliarder mennesker rundt om i verden bruger Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp til at kommunikere med venner og familie, distribuere politiske beskeder og drive forretning.

Forklaring: Timer senere bebrejdede Facebook afbrydelsen ændringer på den underliggende internetinfrastruktur, der koordinerer trafikken mellem sine datacentre. Det afbrød kommunikationen og kaskaderede til andre datacentre og “stoppede vores tjenester”, sagde virksomheden.

Nyheder fra Washington: Separat indgav Facebook i går et forslag at afvise Federal Trade Commission’s reviderede kartelsag mod virksomheden og sagde, at agenturets klage stadig manglede beviser.


Billede

Kredit…Michael Craig/New Zealand Herald, via Associated Press

Syv uger inde i en trættende lockdown erkendte Jacinda Ardern, New Zealands premierminister, i går en afslutning på eliminationsstrategien der havde givet landet en af ​​de laveste hyppigheder af covid -tilfælde og dødsfald i verden, og havde ladet dets folk leve uden begrænsninger under det meste af pandemien.

“Vi overgår fra vores nuværende strategi til en ny måde at gøre tingene på,” sagde Ardern. ”Med Delta er tilbagevenden til nul utrolig vanskelig, og vores begrænsninger alene er ikke nok til at opnå det hurtigt. Faktisk er det klart for dette udbrud, at lange perioder med tunge restriktioner ikke har bragt os til nul sager. ”

Byen Auckland, hvor udbruddet er koncentreret, vil forblive lukket så længe som de næste to måneder, siger epidemiologer, mens landet fortsætter sin vaccinationsindsats. En 79 procent af mennesker 12 og ældre har modtaget mindst en dosis, og 48 procent har modtaget to doser, ifølge data fra sundhedsministeriet.

I fare: Aucklands udbrud er blevet kompliceret af lave vaccinationsrater og stigende tilfælde blandt sårbare mennesker, herunder dem i midlertidige boliger. “Vi burde have anerkendt den forankrede transmission i marginaliserede og dårligt stillede grupper,” sagde Dr. Michael Baker, en epidemiolog ved University of Otago. “Det var det, der grundlæggende opretholdt udbruddet.”

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:


Billede

Kredit…Alessandro Grassani for The New York Times

En turist-træt Venedig er træffe drastiske nye foranstaltninger for at spore besøgende, herunder brug af hundredvis af overvågningskameraer og køb af intetanende turisters mobiltelefondata for at hjælpe med folkemængdekontrol, i hvad byens borgmester beskrev som et bud på at skabe en mere levende by.

Byen planlægger at installere længe debatterede porte ved centrale indgangspunkter næste sommer. Dagsturister bliver nødt til at bestille på forhånd og betale et gebyr, og nogle kan blive afvist, hvis for mange mennesker vil komme. Men nogle venetianere ser planerne som dystopiske og måske et kneb for at tiltrække rigere turister, der kan blive modløse af folkemængderne.

Citeres: “Det er som at erklære en gang for alle, at Venedig ikke er en by, men et museum,” sagde Giorgio Santuzzo, der arbejder som fotograf og kunstner i byen.

Billede

Kredit…Gareth Fuller/Press Association, via Associated Press
 • Storbritannien forbereder sig på en udfordrende vinter midt i stigende pres fra stigende transportomkostninger, mangel på arbejdskraft og råvareomkostninger. Militærpersonale begyndte at køre brændstoftankskibe i går, da regeringen intensiverede indsatsen for at tackle mangel på lastbilchauffører.

 • Lars Vilks, den svenske kunstner kendt for en karikatur af profeten Muhammed der blev bredt fordømt af muslimer, blev dræbt i en bilulykke, som politiet sagde var en ulykke.

 • Vælgerne i Rom afviste genvalgsbudet af Virginia Raggi, byens borgmester, der fejede til magten for fem år siden og lovede forandring. En afstrømning mellem de to førende kandidater finder sted senere på måneden.

 • Det har Viktor Orban, Ungarns højreekstreme premierminister brugt millioner på at dyrke allierede såsom Mike Pence, den tidligere amerikanske vicepræsident, og lobbyvirksomhed i Washington.

Billede

Kredit…Chinatopix, via Associated Press
 • I stærkeste signal endnu at USA vil fastholde sin bekæmpende økonomiske tilgang til Kina, sagde embedsmænd fra Biden -administrationen, at de ikke umiddelbart ville hæve tolden på kinesiske varer. Ovenfor, Yangshan containerhavn i Shanghai.

 • Næsten 100.000 mennesker mangler i Mexico, et knusende vidnesbyrd om regeringens manglende evne til at standse blodsudgydelsen forårsaget af en narkotikakrig og bringe kriminelle for retten.

 • Omkostningerne ved olie, naturgas og kul har klatrede hurtigt i de seneste måneder. Olieselskaber og OPEC er tilbageholdende med at producere mere, fordi de er bekymrede for, at priserne falder.

 • Biden -administrationen i går vendte en omstridt politik sat under Donald Trump, der forhindrede organisationer, der leverede aborthenvisninger i at modtage føderale familieplanlægningspenge.

 • Det Nobelprisen i fysiologi eller medicin blev tildelt David Julius og Ardem Patapoutian for deres arbejde med, hvordan varme, kulde og berøring kan starte signaler i nervesystemet.

 • William Shatner, skuespilleren bedst kendt for sin rolle som kaptajn James Kirk i “Star Trek”, er planlagt til en rejse i midten af ​​oktober på raketten bygget af Blue Origin, det private rumfirma ejet af Jeff Bezos. Shatner, 90, bliver den ældste person til at flyve til rummet.

Billede

Kredit…Federico Rios for The New York Times

Bytransport er centralt i bestræbelserne på at bremse klimaændringer – og det kan ikke lade sig gøre ved blot at skifte til elbiler. Flere byer, herunder Bogotá, Colombia, ovenfor, er begynder at elektrificere massetransport.

Billede

Kredit…Metropolitan Museum of Art

Der er ingen tvivl om, at der var små hvide skødhunde for 2.000 år siden. Spørgsmålet er, om den moderne maltesiske race direkte stammer fra de kæledyr, romerne kradsede bag ørerne, skriver James Gorman til The Times.

Alle hunde stammer fra de første hunde, ligesom alle mennesker kan spore deres aner til de første Homo sapiens. Men forestillingen om at opdrætte dyr mod en æstetik og lukke avlslinjen går kun tilbage til midten af ​​1800-tallet i Storbritannien. “Jeg er ligeglad med, om du taler om en mops eller en New Guinea sanghund eller en basenji,” sagde Greger Larson, en evolutionær genetiker ved University of Oxford. Racer er pr. Definition nyere.

Når det er sagt, har folk opdrættet hunde for at jagte dyr eller flok får eller race i langt længere tid. En sådan slægt, kaldet den maltesisk-tilstødende, kan defineres som “virkelig små hunde med korte ben, og de kræver meget opmærksomhed, og folk er forelskede i dem,” sagde Dr. Larson.

Denne slægt var bestemt i det gamle Rom – selvom de ikke har nogen reel genetisk lighed med malteserne i dit liv i dag.

Læs mere om tilbage historie om en meget elsket hund.

Billede

Kredit…Andrew Scrivani for The New York Times

Denne store minestrone lægger sæsonbetonede grøntsager på udstilling.

I “Store etiketter, ”Kelefa Sanneh betragter de sidste 50 års musik og skriver anerkendende om alt fra R&B til“ bro -country ”.

Fordyb dig i “Edens have” hjem for en farverig, truet fugl.

Her er dagens Mini Krydsord, og en anelse: Det følger “Nord” eller “Syd” for at lave et landnavn (fem bogstaver).

Og her er stavebien.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Tak fordi du sluttede mig. – Natasha

PS The Times vandt hovedpræmien i Visual Storytelling kategori ved Gerald Loeb Awards.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om, hvordan ivermectin, et lægemiddel, der bruges til behandling af husdyr, blev den udprøvede covid -medicin for nogle af dem, der var tilbageholdende med at modtage vacciner.

Du kan nå Natasha og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.