Som Midterms Loom er valg ikke længere topprioritet for Meta CEO


Mark Zuckerberg, Facebooks administrerende direktør, gjorde det til en topprioritet at sikre det amerikanske valg i 2020. Han mødtes regelmæssigt med et valghold, som omfattede mere end 300 personer fra hele hans virksomhed, for at forhindre misinformation i at spredes på det sociale netværk. Han spurgt borgerrettighedsledere for at få råd om at opretholde vælgerrettigheder.

Kernevalgteamet på Facebook, som var omdøbt til Meta sidste år, er siden blevet spredt. Omkring 60 personer er nu primært fokuseret på valg, mens andre deler deres tid på andre projekter. De mødes med en anden leder, ikke Mr. Zuckerberg. Og den administrerende direktør har ikke for nylig talt med borgerrettighedsgrupper, selv om nogle har bedt ham om at være mere opmærksom på midtvejsvalget i november.

At sikre valg er ikke længere Mr. Zuckerbergs største bekymring, sagde fire Meta-medarbejdere med viden om situationen. I stedet er han fokuseret på transformerer sin virksomhed til en leverandør af metaversets fordybende verden, som han ser som den næste grænse for vækst, sagde folket, som ikke var autoriseret til at tale offentligt.

Skiftet i vægten hos Meta, som også ejer Instagram og WhatsApp, kan få vidtrækkende konsekvenser, da troen på det amerikanske valgsystem når et sprødt punkt. Det høringer om Capitol-optøjerne den 6. januar har understreget, hvor usikkert valg kan være. Og snesevis af politiske kandidater er kører i november på falske præmisser at tidligere præsident Donald J. Trump blev berøvet valget i 2020, hvor sociale medieplatforme fortsat er en nøglevej til at nå ud til amerikanske vælgere.

Misinformation om valg er stadig udbredt online. Denne måned, “2000 muldyr“, en film, der fejlagtigt hævder, at valget i 2020 blev stjålet fra Mr. Trump, blev bredt delt på Facebook og Instagram, og opnåede mere end 430.000 interaktioner, ifølge en analyse fra The New York Times. I indlæg om filmen sagde kommentatorer, at de forventede valgsvindel i år og advarede mod at bruge postafstemning og elektroniske afstemningsmaskiner.

Billede

Kredit…Jodi Hilton for The New York Times

Andre sociale medievirksomheder har også trukket noget af deres fokus på valg tilbage. Twitter, som stoppede med at mærke og fjerne misinformation om valg i marts 2021, har været optaget af sin 44 milliarder dollars salg til Elon Musk, sagde tre medarbejdere med kendskab til situationen. Hr. Musk har foreslået, at han ønsker færre regler om, hvad der må og ikke må lægges op på tjenesten.

“Virksomheder bør øge deres indsats for at blive forberedt på at beskytte integriteten af ​​valg i de næste par år, ikke trække sig tilbage,” sagde Katie Harbath, administrerende direktør for konsulentfirmaet Anchor Change, som tidligere styrede valgpolitikken hos Meta. “Mange spørgsmål, herunder kandidater, der presser på, at valget i 2020 var svigagtigt, er tilbage, og vi ved ikke, hvordan de håndterer dem.”

Meta, som sammen med Twitter udelukket hr. Trump fra sine platforme efter optøjet ved US Capitol den 6. januar 2021, har arbejdet i årenes løb for at begrænse politiske usandheder på sine websteder. Tom Reynolds, en Meta-talsmand, sagde, at virksomheden havde “taget en omfattende tilgang til, hvordan valg foregår på vores platforme siden før valget i USA i 2020 og gennem snesevis af globale valg siden da.”

Ifølge Mr. Reynolds har Meta hundredvis af mennesker på tværs af mere end 40 teams med fokus på valgarbejde. Med hvert valg, sagde han, var virksomheden ved at “bygge teams og teknologier og udvikle partnerskaber for at fjerne manipulationskampagner, begrænse spredningen af ​​misinformation og opretholde brancheførende gennemsigtighed omkring politiske annoncer og sider.”

Trenton Kennedy, en Twitter-talsmand, sagde, at virksomheden fortsætter “vores bestræbelser på at beskytte integriteten af ​​valgsamtalen og holde offentligheden informeret om vores tilgang.” Til midtvejsperioden har Twitter mærket de politiske kandidaters konti og givet informationsbokse om, hvordan man stemmer ved kommunalvalg.

Hvordan Meta og Twitter behandler valg har implikationer ud over USA, givet den globale karakter af deres platforme. I Brasilien, der afholder folketingsvalg i oktober, har præsident Jair Bolsonaro for nylig rejst tvivl om landets valgproces. Letland, Bosnien og Slovenien afholder også valg i oktober.

“Folk i USA får næsten helt sikkert Rolls-Royce-behandling, når det kommer til enhver integritet på enhver platform, især til amerikanske valg,” sagde Sahar Massachi, den administrerende direktør for tænketanken Integrity Institute og en tidligere Facebook-medarbejder. “Og hvor slemt det end er her, så tænk på, hvor meget værre det er alle andre steder.”

Facebooks rolle i potentielt at fordreje valg blev tydeligt efter 2016, hvor Russiske operatører brugte stedet at sprede betændende indhold og splitte amerikanske vælgere i det amerikanske præsidentvalg. I 2018 vidnede hr. Zuckerberg for Kongressen om, at valgsikkerhed var hans topprioritet.

“Det vigtigste, jeg bekymrer mig om lige nu, er at sikre, at ingen blander sig i de forskellige valg i 2018 rundt om i verden,” sagde han.

Det sociale netværk er siden blevet effektivt til at fjerne udenlandske bestræbelser på at sprede desinformation i USA, sagde valgeksperter. Men Facebook og Instagram kæmper stadig med konspirationsteorier og andre politiske løgne på deres websteder, sagde de.

I november 2019 var Mr. Zuckerberg vært for en middag i sit hjem for borgerrettighedsledere og holdt telefon- og Zoom-konferenceopkald med dem, og lovede at gøre valgintegritet til et hovedfokus.

Han mødtes også jævnligt med et valghold. Mere end 300 medarbejdere fra forskellige produkt- og ingeniørteam blev bedt om at bygge nye systemer til at opdage og fjerne misinformation. Facebook bevægede sig også aggressivt for at fjerne giftigt indhold, forbud mod QAnon-konspirationsteoriindlæg og grupper i oktober 2020.

Omtrent på samme tid donerede Mr. Zuckerberg og hans kone, Priscilla Chan, 400 millioner dollars til lokale regeringer for at finansiere afstemningsarbejdere, betale for leje af afstemningssteder, skaffe personlige værnemidler og andre administrative omkostninger.

Ugen før valget i november 2020, Meta også fastfryste al politisk reklame at begrænse udbredelsen af ​​usandheder.

Men selvom der var succeser – virksomheden holdt udenlandsk valgindblanding væk fra platformen – kæmpede det med, hvordan det skulle håndtere Mr. Trump, der brugte sin Facebook-konto til at forstærke falske påstande om vælgersvindel. Efter optøjet den 6. januar forhindrede Facebook Mr. Trump fra at skrive. Han er berettiget til genindsættelse i januar 2023.

Sidste år, Frances Haugen, en Facebook-medarbejder, der er blevet whistleblower, indgav klager til Securities and Exchange Commission og anklagede virksomheden for at fjerne valgsikkerhedsfunktioner for tidligt efter valget i 2020. Facebook prioriterede vækst og engagement frem for sikkerhed, sagde hun.

I oktober annoncerede Mr. Zuckerberg, at Facebook ville fokusere på metaversen. Virksomheden har omstruktureret, med flere ressourcer afsat til at udvikle onlineverdenen.

Billede

Kredit…Christopher Furlong/Getty Images

Meta ombyggede også sit valghold. Nu er antallet af medarbejdere, hvis job udelukkende skal fokusere på valg, cirka 60, et fald fra over 300 i 2020, ifølge medarbejdere. Hundredvis af andre deltager i møder om valg og er med i tværgående teams, hvor de arbejder med andre problemstillinger. Divisioner, der bygger virtual reality-software, en nøglekomponent i metaverset, er blevet udvidet.

Mr. Zuckerberg mødes ikke længere ugentligt med dem, der fokuserer på valgsikkerhed, sagde de fire ansatte, selvom han modtager deres rapporter. I stedet mødes de med Nick CleggMetas præsident for globale anliggender.

Flere borgerlige højregrupper sagde, at de havde bemærket Metas ændring i prioriteter. Mr. Zuckerberg er ikke involveret i diskussioner med dem, som han engang var, og det er andre topledere i Meta heller ikke, sagde de.

“Jeg er bekymret,” sagde Derrick Johnson, præsident for NAACP, som talte med Mr. Zuckerberg og Sheryl Sandberg, Metas operative chef, forud for valget i 2020. “Det ser ud til at være ude af syne, ude af sind.” (Ms. Sandberg har meddelt, at hun vil forlade Meta dette efterår.)

Rashad Robinson, præsident for Color of Change, en anden borgerrettighedsgruppe, sagde, at Ms. Sandberg og Mr. Zuckerberg bad hans organisation om anbefalinger i 2020 for at modarbejde misinformation om valg. Deres forslag blev stort set ignoreret, sagde han, og han har ikke kommunikeret med nogen af ​​lederne i mere end et år. Han interagerer nu med Metas vicepræsident for borgerrettigheder, Roy Austin.

Meta sagde, at hr. Austin mødes hvert kvartal med borgerrettighedsledere og tilføjede, at det var det eneste store sociale medieselskab med en leder med ansvar for borgerrettigheder.

I maj 130 borgerrettighedsorganisationer, progressive tænketanke og offentlige interessegrupper skrev et brev til hr. Zuckerberg og topcheferne for YouTube, Twitter, Snap og andre platforme. De opfordrede dem til at fjerne indlæg om løgnen om, at hr. Trump vandt valget i 2020, og at bremse spredningen af ​​misinformation om valg før midtvejsperioden.

Yosef Getachew, en direktør hos den almennyttige offentlige fortalervirksomhed Common Cause, hvis gruppe studerede misinformation om valg i 2020 på sociale medier, sagde, at virksomhederne ikke har reageret.

“Den store løgn er i centrum i midtvejsperioden med så mange kandidater, der bruger den til på forhånd at erklære, at valget i 2022 vil blive stjålet,” sagde han og pegede på nylige tweets fra politikere i Michigan og Arizona som fejlagtigt sagde, at døde mennesker afgav stemmer på demokraterne. “Nu er det ikke tid til at stoppe med at håndhæve den store løgn.”

Kilde link