Optoget af høringerne den 6. januar forbruger Washington


WASHINGTON – “Dette er min Super Bowl,” sagde en nyhedsanker uden for kameraet under de offentlige høringer, der blev afholdt af husudvalget, der efterforskede angrebet den 6. januar på Capitol. Men hvad er en Super Bowl uden nogen stjerner, eller endda fans, tænkte jeg. Tidligere præsident Donald J. Trump og hans familie ville bestemt ikke dukke op personligt. Det ville heller ikke Rudolph W. Giuliani, engang hans personlige advokat og den tidligere borgmester i New York City, eller nogen andre, der ville være genkendelige for andre end en politisk major.

Og i modsætning til ærekrænkelsessagen i sidste måned, der involverede Johnny Depp og hans tidligere kone, Amber Heard – hvor offentlighedens lidenskab for løssluppen berømthedssladder var umiskendelig – så ivrige tilhængere ikke ud til at stå i kø for at juble eller protestere.

BilledeEn elevator for lovgivere i Cannon House Office Building.
Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Uden for bygningen virkede Washington uberørt. Masser af farvekoordinerede skolebørn traskede fra monument til monument og svingede mellem undren og kedsomhed.

Svedende, hvidkravede mænd, jakker gemt i deres albuefolder, gik mellem møderne og Hyatt.

Og en issælger fodrede varme turister og sultne duer.

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Men inde i Capitol lå tv-hold, journalister og fotografer klar.

Journalister dvælede i Cannon House Office Buildings haller i timevis, klar til at sprinte, iPhones strakt ud efter udvalgsmedlemmer.

Fotografer pegede deres linser gennem sprækker i dørene i håb om at fange et sjældent uorkestreret øjeblik.

Billede

Triumph the Insult Comic Dog, der arbejdede på et segment til “The Late Show With Stephen Colbert”, cirklede rundt om Capitol Rotunda og lavede grove vittigheder og gjorde indtryk af Mr. Trump. Senere dukken (eller mere præcist hans mester, Robert Smigel) blev anholdt af Capitol Police og sigtet for ulovlig indrejse.

Billede

Billede

Billede

Billede

Nogle medlemmer af nyhedsmedierne virkede nostalgiske over Trump-administrationens turbulente dage. Præsident Bidens embedsperiode, der holder sig til manuskriptet, har ikke helt fremkaldt de samme passioner – eller vurderinger.

“Dette er den største begivenhed, vi har haft i lang tid,” sagde en fotograf.

Selve høringerne blev delvist styret af en veteran tv-chef, ansat for at fange opmærksomheden hos amerikanere, der er trætte fra to rigsretssager og utallige nyhedsbannere. Men Fox News afviste at vise en høring i bedste sendetid. (Det besluttede senere at udsende sessionerne i dagtimerne, hvilket ikke var i konflikt med dets flagskibs meningsudsendelser.)

Billede

Washington har haft sin del af politiske skuespil gennem årene, men denne føltes både medrivende og lidt skuffende. De mennesker, der altid var opmærksomme, blev opslugt af dækning, men den anden side skiftede simpelthen kanal.

Billede

Billede

Da jeg vandrede uden for Capitol, så jeg en turist fra Tyskland iført den berygtede sorte og gule Fred Perry-skjorte, de stolte drenges uniform. Tilsyneladende uvidende om dets symbolik, smilede han bredt til et billede med Capitol i baggrunden.

Jeg havde ikke hjerte til at fortælle ham det.

BilledeKilde link