Bidens indre kreds diskuterer fremtiden for offshore-boringer


WASHINGTON – Præsident Bidens bedste hjælpere overvejer, om de skal forbyde ny olie- og gasboring ud for USA’s kyster, et skridt, der ville opmuntre klimaaktivister, men som kan efterlade administrationen sårbar over for republikanske beskyldninger om, at det forværrer en energikrise, efterhånden som gaspriserne stiger.

Ved lov er indenrigsministeriet forpligtet til at frigive en plan for nye olie- og gaslejekontrakter i føderale farvande hvert femte år. Deb Haaland, indenrigsministeren, har lovet kongressen, at et udkast til Biden-planen vil være tilgængeligt den 30. juni.

Med administrationen meget klar over, at inflation og høje priser ved pumpen tynger vælgerne forud for novembers midtvejsvalg, er Det Hvide Hus ved at forme planen, sagde to embedsmænd i administrationen.

Præsident Bidens inderkreds, herunder stabschef Ron Klain og mangeårige rådgiver Steve Ricchetti, er tæt involveret i diskussionen om, hvorvidt og hvor man skal tillade boring, sagde embedsmændene, som talte på betingelse af anonymitet, fordi de ikke var autoriseret til at diskutere overvejelser.

“Biden-administrationen er på et vanskeligt sted,” sagde Sara Rollet Gosman, professor i miljø- og energiret ved University of Arkansas. ”Hvis Indenrigsministeriet beslutter sig for at eliminere offshore-leasingsalg eller kun at tilbyde få salg, gør det det rigtige for klimaet. Men det giver også ammunition til fossile brændstofselskaber at argumentere for, at præsident Biden er ligeglad med høje gaspriser.”

Flere personer, der er bekendt med administrationens beslutningstagning, sagde, at det sandsynligvis vil blokere for nye boringer i Atlanterhavet og Stillehavet i lyset af udbredt topartisk modstand fra medlemmer af Kongressen og ledere fra kyststater. Den østlige Mexicanske Golf har været lukket for boring siden 1995.

Det overvejes stadig, om der fortsat skal tillades lejesalg i dele af det arktiske hav samt den vestlige og centrale Mexicanske Golf.

Som kandidat lovede Mr. Biden at stoppe nye boringer på offentlige arealer og i føderale farvande. Miljøaktivister har hævdet, at offshoreboring ikke har nogen plads i en fremtid med ren energi. De presser administrationen til at forbyde boring i hele den ydre kontinentalsokkel for at reducere USAs bidrag til klimaforandringerne.

“Vi har været meget tydelige i vores samtaler med Interior, at vi forventer, at præsidenten vil opretholde sin kampagneforpligtelse til at afslutte ny leasing,” sagde Diane Hoskins, kampagnedirektør hos Oceana, en miljøfortalervirksomhed.

Det Internationale Energiagentur har sagt, at nationer skal stoppe med at godkende nye kulminer eller olie- og gasfelter for at holde den globale opvarmning på et gennemsnit på 1,5 grader Celsius sammenlignet med det præindustrielle niveau. Det er den tærskel, ud over hvilken sandsynligheden for katastrofale hedebølger, tørke, oversvømmelser og udbredt udryddelse stiger markant. Jorden er allerede blevet opvarmet i gennemsnit 1,1 grader Celsius siden den industrielle revolution.

Hvis hr. Biden udsteder nye borelejekontrakter, risikerer han at fremmedgøre klima-mindede vælgere, som demokraterne skal stille op til midtvejsvalget til efteråret, sagde Tré Easton, en demokratisk strateg.

“Joe Biden bryder et stort kampagneløfte og forlænger nye lejekontrakter vil ikke have nogen indflydelse på energipriserne i dette land,” sagde han. “Det er en distraktion, og jeg håber virkelig, at Det Hvide Hus anerkender det som sådan.”

Arealer, der stilles til rådighed for udlejning under planen, vil blive bortauktioneret frem til 2027. Det kan tage år mellem et leasingsalg og produktion af gas eller olie fra offshore-boringer.

Alligevel skyder industrien for fossile brændstoffer og republikanerne skylden for rekordhøje gaspriser på Biden-administrationen og beskylder den for at bremse produktionen af ​​fossilt brændstof.

De primære årsager til stigende gaspriser, som ramte et nationalt gennemsnit på 4,95 dollar pr. gallon onsdag, er de coronavirus-pandemien og dens forstyrrelser af globalt udbud og efterspørgsel, Ruslands invasion af Ukraine og det efterfølgende forbud mod russisk olie, gas og kul.

Billede

Kredit…Chris Carmichael for The New York Times

Onsdag opfordrede Mr. Biden Kongressen til midlertidigt at sætte den føderale gasafgift på pause for at give bilister en vis lettelse. Administrationen har også frigivet strategiske petroleumsreserver, suspenderet et forbud mod sommersalg af benzinblandinger med højere ethanol og opfordret amerikanske olieproducenter til at øge produktionen.

Republikanerne siger, at administrationen forsøger at have det begge veje.

“Administrationen kan ikke foregive at støtte olie- og gasproduktion, mens de gør alt, hvad der står i deres magt for at bremse og blokere for udvidet produktion på offentlig jord,” sagde senator John Barrasso, republikaner fra Wyoming, ved en nylig høring, hvor han og andre grillede frk. Haaland om femårsplanen.

Udkastet til femårsplanen for den nationale ydre kontinentalsokkel Oil and Gas Leasing Program forventes at indeholde flere muligheder, herunder et “ingen handling alternativ” – det vil sige ikke at tilbyde noget nyt leasingsalg, hvilket er sket tidligere.

Melissa Schwartz, en talskvinde for indenrigsministeriet, afviste at kommentere de interne overvejelser og sagde, at ingen beslutninger er blevet endelige.

”Afdelingen arbejder hårdt på at udvikle femårsplanen. Jeg har ingen opdatering om timing,” sagde fru Schwartz.

På et tidspunkt havde Biden-administrationen overvejet at begrænse nye boringer til den centrale og vestlige Mexicanske Golf, ifølge tre personer, der blev orienteret om sagen.

Erik Milito, formand for National Ocean Industries Association, som repræsenterer offshore energiselskaber, sagde, at det ville være skadeligt for forbrugerne. Nye lejekontrakter i Den Mexicanske Golf kan betyde yderligere 2,4 millioner tønder råolie om dagen – et beløb, der “kan have global indflydelse på markedet,” sagde han.

Sidste måned annullerede Biden-administrationen leasingsalg i føderale farvande ud for Alaskas Cook Inlet, med henvisning til en mangel på industriinteresse.

Cook Inlet-bassinet, på et tidspunkt Alaskas primære kilde til olie, er nu hovedsageligt en kilde til naturgas for lokale forsyningsselskaber, og storskalaprojekter har været sjældne i de seneste år, sagde energieksperter. Alligevel ønsker industrien de arktiske farvande til rådighed for fremtidige mulige lejemål.

Billede

Kredit…Kevin Dietsch/Getty Images

Når først indenrigsministeriets Bureau of Ocean Management har frigivet femårsplanen, vil den være underlagt en periode med offentlig kommentar, før den færdiggøres. Tidligere præsidenter har brugt planen til skiftevis at åbne døren til ukontrolleret udvikling eller smække den i for at forhindre ny boring.

Præsident Obama forbudt boring i dele af Det Arktiske Oceans Beaufort- og Chukchi-hav, og senere påberåbte sig en obskur bestemmelse i en lov fra 1953, Lov om landområder på den ydre kontinentalsokkelfor også at forbyde boring langs områder langs Atlanterhavskysten.

Præsident Trump forsøgte at åbne alle kystnære farvande i USA for olie- og gasboringer, inklusive områder beskyttet af Obama-administrationen.

Men ved slutningen af ​​sin administration og under intenst pres fra Florida-republikanerne, der frygtede, at boring ville skade turismen, underskrev Mr. Trump en bekendtgørelse, der forbyder boring i 10 år ud for kysterne i Florida, Georgia, South Carolina og North Carolina.

Mr. Trumps bredere plan blev aldrig afsluttet. Fru Haaland har fortalt lovgiverne, at Trump-administrationen stoppede arbejdet med en femårsplan i 2018, og “varierende modstridende retssager” bidrog til forsinkelser, sagde hun.

Offshore olie- og gasleasingplanen er havnet i centrum af en debat om administrationens olie- og gasbeslutninger. Kort efter sin tiltræden præsident Biden underskrevet en bekendtgørelse at standse udstedelsen af ​​nye lejekontrakter – men en vellykket juridisk udfordring fra republikanske stater og olieindustrien har tvunget administrationen til at afholde nye lejekontrakter.

Administrationen anker dommen. Samtidig forsvarer det sig selv i en anden republikansk ledet retssag, der søger at forhindre regeringen i at overveje de økonomiske omkostninger ved klimaændringer, som er resultatet af boringer og andre handlinger, den tillader.Kilde link