I New Orleans, tidstestede charms og nogle klare nye kugler


Selv for en by som New Orleans, der er kommet tilbage fra katastrofer viral, meteorologisk og ellers i tre århundreder har de sidste par år været barske. Men i dag strutter den mest frihjulede by i nationen frem med en følelse af lettelse og fornyet selvtillid og forfører besøgende med gennemprøvede charme og et par flotte nye kugler.

Navnlig har en ånd af studeret elegance og eksperimentering sat et præg på gæstfrihedsscenen, med skræddersyede boutiquehoteller, der dukker op i kvarterer uden for det franske kvarter, og store internationale aktører, herunder Virgin Hotels og Four Seasons Hotels and Resorts, åbner forposter i nærheden af hjertet af den gamle by.

Et sted, der kører på turisme-dollar og hyggeskab, var nødt til at lide nogle bemærkelsesværdige tab under pandemien, især i spiseverdenen. Blandt dem var K-Pauls Louisiana køkken, det franske kvarter, der lukkede i 2020 efter årtiers udbredelse af evangeliet om kreolsk og cajun madlavning. Flere opkaldte gourmander sørger over tabet af OverlinieJoAnn Clevengers afslappet elegante Uptown-spisestue, der passede til kvarteret som den bedste form for krøllet button-down skjorte.

Men frygt ej: Ingen går sultne hjem. Nye og gamle restauranter buldrer igen, mens turister strømmer tilbage til byen, og de lokale vender tilbage til deres kærlighedsforhold til deres by.

På den kulturelle front vil tilbagevendende besøgende blive imponeret over et nyt museum dedikeret til den sydlige jødiske historie, mens et par kunst- og teknologidrevne attraktioner tilbyder fordybende og virtuelle bud på, hvad det vil sige at være i New Orleans.

Billede

Kredit…Sara Essex Bradley for The New York Times

Selvom franskmændene har tendens til at få topfakturering, har den spansktalende verden også haft en stor indflydelse på New Orleans-kulturen, fra den spanske kolonitid til de afgørende måneder efter Katrina, hvor mexicanske og mellemamerikanske arbejdere hjalp med at drive genopbygningsindsatsen. En af de mest populære nye restauranter i byen, Lengua Madre, hylder kokken Ana Castros familierødder i Mexico City. Hendes sofistikerede fem-retters smagsmenu ($70) lover at pirre de kulinariske og kulturelle forbindelser til de to byer: Et af hendes mottoer er “New Orleans er hjemme, Mexico er livet.” Menuen ændrer sig konstant, men det er den slags sted, hvor du er sandsynligvis at finde sennepsgrønt på din tlacoyo.

Pandemiske forholdsregler, herunder maskebæring og bevis for vaccination eller en negativ coronavirus-test, er blevet ophævet for restauranter og barer. Byens historie bastioner af kreolsk køkken – blandt dem Dookie Chase’s Restaurant, Galatoire’s og Arnauds — kører stærkt og slår mesterligt frem de største hits. Andre steder vil spisende gæster finde friske eksperimenter og indfald. En ny restaurant Uptown kaldet Mister Mao, fra den transplanterede kok og “Chopped” TV-show mester Sophina Uong, betegner sig selv som et “tropisk vejhus”, der er “uapologetisk uægte”, med sydøstasiatiske, mexicanske og indiske påvirkninger: Tænk pakoras, Maya sikil pak græskarfrødip, Khmer grapefrugt og mangosalat, der alle snakker til hinanden på samme tid. bord. I det hippe Bywater-kvarter, den nye pop-up Chance In Hell SnoBalls (motto: “Icy treats for a world on fire!”) skubber glædeligt grænserne for New Orleans sommergodbidder med hjemmelavede smagsvarianter, der har inkluderet sukkermajs med timian og en “Tom Kha”-version med basilikum, ingefær, mynte, citrongræs, lime og kokosmælk.

En gammel havneby rummer sådanne mash-ups, selvom den ærer sine traditioner. Faktisk, gennem årene, den israelsk-amerikanske kok Alon Shaya har opnået New Orleans homeboy-status, mens han slynger labneh og high-end hummus i landet med jambalaya og languster étouffée. Der er især noget ved tempoet og tonehøjden af ​​en New Orleans-brunch, som hr. Shaya lige ser ud til at få. Så der var meget forventningsfuld savlen over hans nye projekt, Miss River, som åbnede i august 2021 i det nye Four Seasons Hotel New Orleans. Han kalder Miss River for sit “kærlighedsbrev til Louisiana”, hvor han giver sit bud på and og andouille gumbo og en hel kærnemælksstegt kylling, serveret i en spisestue, der minder om Fitzgeralds jazztid.

Det Fire sæsoner, som også åbnede sidste år, er sin egen store historie, der bringer 341 high-end værelser (dobbelt fra $395) til et genbrugt kontortårn i centrum, tidligere kendt som World Trade Center. Det kan prale af en anden bemærkelsesværdig restaurant, Chemin à la Merfra den talentfulde Louisiana-kok Donald Link, og en halvmåneformet pool på taget med udsigt over Mississippi-floden.

Billede

Kredit…Sara Essex Bradley for The New York Times

På en anden skala, og toneangivende for byens boutiquehotelbevægelse, er Hotel Peter og Paul (fordobles om sommeren fra $159), som åbnede i Faubourg Marigny i 2018 og indtager en række gamle bygninger (tidligere skolehus, præstegård, kloster og kirke). At besøge kan føles som at leve gennem et fantasifuldt fiktivt remix af deres faktiske historier. Det samme kan siges om to nyere undersøgelser i hotelhyperreality: Chloeen, et 14-værelses ombygget palæ (dobbelt fra $550) på St. Charles Avenue (hvis vibe rimer tæt på Columns, det elskede mangeårige manse-hotel-hangout lige nede ad gaden); og Hotel Saint Vincent (dobler for nylig startet ved $305), beliggende i et børnehjem i Garden District fra det 19. århundrede, der indtil for nylig var et budget hostel. Alle tre tilbyder fine steder at tage en drink og sole sig i mikrofantasier af interiørdesign, der hver især fremkalder en særskilt gentagelse af subtropisk Wes Anderson-chic.

Billede

Kredit…Sara Essex Bradley for The New York Times

Reglen for en god tid i New Orleans forbliver den samme: Stol på dine instinkter for improvisation, undgå frugtige alkoholiske drinks serveret i skrigende nyhedskopper og følg dine ører, især for lyden af ​​gadeparader, som igen ruller gennem kvartererne. Radiostationen WWOZ FM 90.7 er fortsat den bedste ressource til at spore sådanne hændelser og til handlingen i musikklubberne. Ny på scenen og gammel på én gang er det renoverede Toulouse Teater, i hjertet af det franske kvarter, som indtil for nylig havde været vært for et spillested kaldet One Eyed Jacks. Længe før det havde New Orleans klaverlegende, James Booker, en stående koncert der. Den nye ledelse har en eklektisk blanding af R&B fra det 21. århundrede, indierock og andre lækkerier.

To nye attraktioner søger at forklare og udvide New Orleans-oplevelsen. Jamnola (for “Joy Art Music New Orleans”) er et 12-værelses fordybende kunstrum, hvor hvert værelse riffer om et aspekt af byens kulturelle rigdomme. Vue Orleanspå toppen af ​​Four Seasons, tilbyder panoramaudsigt over byen og tech-forward præsentationer af byens historie og kultur.

Billede

Kredit…Sara Essex Bradley for The New York Times

En mere specifik form for historisk fordybelse kan findes i det nye hjem Museum for den sydlige jødiske oplevelse, som giver kærkomne nuancer til historien om en egn, der for ofte udelukkende er bredpenslet som det rene bibelbælte. Med sine rødder i en Mississippi jødisk sommerlejr flyttede museet til downtown New Orleans og havde en blød åbning i 2021. Dets nye hjem giver mening i en by, hvor jøder har spillet en vigtig, men undervurderet, rolle inden for uddannelse, sundhedspleje, handel og kultur, og det supplerer det nærliggende National World War II Museum, som med talrige udvidelser har udviklet sig til en attraktion i verdensklasse, der er grund nok til at besøge New Orleans på egen hånd.

Andre steder fortsætter byen med at helbrede fra en periode med trængsler, der ikke kun omfattede pandemien, men orkanen Ida, kategori 4-stormen, der ramte Louisiana i august. New Orleans blev skånet for den form for omfattende katastrofe, som den led i 2005’s orkanen Katrina. Men der var nogle betydelige skader på den kulturelle scene. Blandt dem var Backstreet Kulturmuseumet håndlavet kærlighedsbrev til Black New Orleans karneval og maskeringskultur.

Museet har været lukket i flere måneder, efter at bygningen, der husede det, et gammelt begravelseshus i Treme-kvarteret, blev beskadiget i stormen. Men i et nyligt interview sagde Dominique Dilling, museets administrerende direktør, at en genfødsel er på vej, med et nyt sted valgt i hjertet af Treme og en storslået genåbningsfejring sat til den 9. juli.


Følg New York Times Travel Instagram, Twitter og Facebook. Og tilmeld dig vores ugentlige Travel Dispatch nyhedsbrev for at modtage eksperttips om at rejse smartere og inspiration til din næste ferie. Drømmer du om et fremtidigt tilflugtssted eller bare rejser i lænestol? Tjek vores 52 steder for en forandret verden for 2022.

Kilde link