Ville du uploade din bevidsthed til skyen?


Instagram, Twitter og TikTok kan monopolisere al din tid, drevet af det, forfatteren Jennifer Egan kalder menneskehedens “vedvarende hunger efter autenticitet.” Men for Egan er sociale medier ikke en vindende strategi til at opdage, hvad der er ægte eller sandt: “At kigge på internettet efter autentisk oplevelse er bare i sagens natur en taber,” siger hun. Den digitale verden tilbyder trods alt kun en “illusion af autenticitet.”

I sin nyeste roman, “The Candy House” – der foregår i samme univers som hendes Pulitzer-prisvindende “A Visit From the Goon Squad” – tegner Egan et billede af en verden, hvor søgen efter autenticitet bliver så allestedsnærværende, at folk kan vælge at uploade deres minder – og hele bevidstheder – til et kollektivt arkiv og derefter dele dem, så verden kan se dem.

[You can listen to this episode of “Sway” on Apple, Spotify, Amazon Music, Google or wherever you get your podcasts.]

I denne samtale diskuterer Kara Swisher og Egan, hvor langt Silicon Valley er fra at få adgang til vores bevidstheder og introducere denne form for dystopisk teknologi. De diskuterer, hvordan sociale medier har ændret verden, og om der stadig er plads til optimisme. Og Kara forsøger at tyde, hvilken tech-grundlægger, om nogen, der inspirerede Egans hovedperson, som Kara beskriver som Mark Zuckerberg med “Steve Jobs’ sjæl.” (Egan afviser for en ordens skyld alle sammenligninger.)

(En fuld udskrift af episoden vil være tilgængelig middag på Times hjemmeside.)

Billede
Kredit…Pieter M. Van Hattem

tanker? Email os på sway@nytimes.com.

“Sway” er produceret af Nayeema Raza, Blakeney Schick, Caitlin O’Keefe og Wyatt Orme, og redigeret af Nayeema Raza; faktatjek af Kate Sinclair; musik af Isaac Jones og Sonia Herrero; lyddesign af Isaac Jones; blanding af Carole Sabouraud og Sonia Herrero; publikumsstrategi af Shannon Busta. Særlig tak til Kristin Lin og Kristina Samulewski.Kilde link