Patsy Minks kamp om titel IX

Mening

Op-Docs

Da tilbageslaget kom for
Titel IX, Hun kæmpede tilbage

Når modreaktionen
Kom til titel IX, hun
Kæmpede tilbage

Gennem hele sit liv udfordrede repræsentanten Patsy Mink
status quo. Som en førende fortaler for afsnit IX,
hun forsvarede lovforslaget mod dem, der søgte at svække det.

Hele hendes liv, repræsentant
Patsy Mink udfordrede status quo.
Som en førende fortaler for afsnit IX,
hun forsvarede lovforslaget mod dem, der
søgte at svække den.

Af Ben Proudfoot

Af Ben Proudfoot


Da tilbageslaget kom til titel IX, kæmpede hun tilbage


Mr. Proudfoot er en dokumentarfilmskaber.

For 50 år siden, den 23. juni, underskrev præsident Richard Nixon titel IX, det 37-ord store uddrag i Educational Amendments fra 1972, der forbyder forskelsbehandling på grundlag af køn "under ethvert uddannelsesprogram eller aktivitet, der modtager føderal økonomisk bistand.

Jeg blev nysgerrig efter oprindelsen af ​​titel IX, mens jeg lavede baggrundsforskning for mit Op-Doc "Dronningen af ​​basketball," om Lucy Harrisen af de tidligste modtagere af afsnit IX. Min forskning førte mig til repræsentanten Patsy Mink fra Hawaii, som var en central figur i at skrive og forsvare loven.

Som den første farvede kvinde valgt til kongressen, var fru Mink - og hendes vej til embedet - påvirket af den diskrimination, hun oplevede i sit personlige og professionelle liv. Mange døre var lukket for hende som japansk-amerikansk kvinde, og hun blev aktivist og senere politiker for at ændre status quo.

Da jeg lærte mere om den tidlige historie af afsnit IX i 1970'erne, fandt jeg ud af, at lobbyister og lovgivere iværksatte en formidabel kampagne for at udvande og udhule loven. Denne indsats ville kulminere i et dramatisk øjeblik på husets gulv, hvor fru Mink blev trukket væk under en afgørende afstemning om lovens fremtid.

I den korte dokumentar ovenfor, Wendy Mink fortæller om hendes mors banebrydende magtovertagelse og den opsigtsvækkende kollision mellem det personlige og politiske, der et øjeblik afsporede årsagen til ligestilling mellem kønnene i Amerika. Efter Ms. Minks død i 2002 blev titel IX officielt omdøbt til Patsy Takemoto Mink Equal Opportunity in Education Act.

Ben Proudfoot er filmskaber og grundlægger og administrerende direktør for Breakwater Studios. Han instruerede den Oscar-vindende Op-Doc "Basketballens dronning."

The Times er forpligtet til at publicere en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om denne eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores e-mail: letters@nytimes.com.


Op-Docs er et forum for korte, meningsfulde dokumentarer af uafhængige filmskabere. Lær mere om Op-Docs og hvordan man indsender til serien. Følg The New York Times Opinion sektion på Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link