Hun besvimede under verdensmesterskaberne. Hendes træner kom til undsætning.


Da den amerikanske kunstneriske svømmer Anita Alvarez sank langsomt til bunden af ​​bassinet ved verdensmesterskaberne i Budapest onsdag, scannede hendes træner Andrea Fuentes hurtigt pooldækket og tog en beslutning på et splitsekund: Hun dykkede ind for at redde hende.

Alvarez, en 25-årig fra upstate New York, havde mistet bevidstheden i slutningen af ​​sin solorutine ved begivenheden, hvilket skabte en potentielt livstruende situation, da hendes ubevægelige krop drev under overfladen.

“Jeg sprang i vandet igen, fordi jeg så, at ingen, ingen livredder, hoppede i,” Fuentes, en tidligere olympisk medaljevinder fra Spanien, fortalte den spanske avis Marca. “Jeg blev lidt bange, fordi hun ikke trak vejret.”

Fuentes sagde, at Alvarez, der blev behandlet af medicinsk personale, var gået omkring to minutter uden at trække vejret, da vand fyldte hendes lunger. Læger havde “tjekket alle vitale ting, og alt er normalt: hjertefrekvens, ilt, sukkerniveauer, blodtryk osv.,” sagde Fuentes i en opdatering lagt ud til USA Artistic Swimmings Instagram-konto, sportens amerikanske styrende organ.

Billede

Kredit…Oli Scarff/Agence France-Presse — Getty Images
Billede

Kredit…Oli Scarff/Agence France-Presse — Getty Images
Billede

Kredit…Zsolt Szigetvary/EPA, via Shutterstock
Billede

Kredit…Lisa Leutner/Reuters

Fuentes blev hyldet for sin hurtige tænkning, men hun vidste, hvad hun skulle gøre, fordi hun havde gjort det før. Ved en OL-kvalifikationsbegivenhed sidste år i Spanien mistede Alvarez på samme måde bevidstheden i slutningen af ​​en rutine med sin partner, Lindi Schroeder. Som hun gjorde i torsdags dukkede Fuentes ned i poolen fuldt påklædt og med Schroeder’s hjælp, trak Alvarez tilbage over vandet.

Torsdag reddede Fuentes, klædt i shorts og T-shirt, Alvarez igen. Efter at have returneret Alvarez til pooldækket, hvor hun modtog medicinsk behandling og blev lagt på en båre, fortalte Fuentes journalister, at Alvarez havde det “fint” og ville blive revurderet efter lidt hvile. Hun udelukkede ikke, at hun ville vende tilbage til holdbegivenheden senere på ugen.

“Vi glemmer nogle gange, at dette sker i andre sportsgrene med høj udholdenhed,” sagde Fuentes i USA’s erklæring om kunstnerisk svømning. “Marathon, cykling, langrend … vi har alle set billeder, hvor nogle atleter ikke når i mål, og andre hjælper dem med at nå dertil. Vores sport er ikke anderledes end andre, bare i en pool skubber vi igennem grænser og nogle gange finder vi dem.”

Fuentes rapporterede, at “Anita har det godt nu, og lægerne siger også, at hun er okay.”

“I morgen vil hun hvile hele dagen og vil beslutte med lægen, om hun kan svømme frie holdfinaler eller ej,” sagde Fuentes.

Alvarez havde gjort det samme ved den olympiske begivenhed sidste år i Spanien, og vendte tilbage til poolen kun få timer efter at hun besvimede for at udføre sin næste rutine.

Alvarez er en to gange olympier. Hun sluttede på niendepladsen i duetbegivenheden ved Rio Games 2016 og blev nummer 13 i konkurrencen ved de omlagte Tokyo 2020 Games sidste sommer i Japan. Hun deltager i verdensmesterskaberne for fjerde gang.

Kilde link