Covid -vacciner reddet liv blandt ældre og handicappede amerikanere, undersøgelser


Selv i de første måneder reddede den amerikanske coronavirus -vaccinationskampagne titusinder af ældre menneskers liv, ifølge en føderal regeringsrapport, der blev offentliggjort tirsdag.

Fra januar til maj forhindrede vaccination omkring 265.000 tilfælde, 107.000 indlæggelser og 39.000 dødsfald blandt Medicare -modtagere, der enten er over 65 år eller er handicappede, Department of Health and Human Services sagde analyse.

Det inkluderer en periode, hvor relativt få mennesker havde modtaget skuddene. Vaccination begyndte i USA i midten af ​​december, og var først generelt begrænset til ældre og mennesker med alvorlige underliggende tilstande.

Men udrulningen var ujævn, og produktion og distribution af vacciner steg stadig. I midten af ​​februar var kun 4 procent af den amerikanske befolkning blevet fuldt vaccineret, men i slutningen af ​​maj var tallet 41 procent og cirka 80 procent for mennesker over 65 år.

HHS -undersøgelsen har ikke set på dødsfald siden maj, hvor andelen af ​​vaccinerede mennesker fortsatte med at vokse, men effekten af ​​tidlige vacciner kunne være aftaget.

Analysen fandt ud af, at for hver stigning på 10 procentpoint i et amts vaccinationsrate faldt antallet af Covid -hospitalsindlæggelser og dødsfald blandt Medicare -modtagere med 11 til 12 procent.

Covid-19 dødsfald rapporteret af lokale og statslige myndigheder toppede i januar med omkring 4.000 om dagen, faldt til så lavt som 200 til 300 pr. Dag i juli og er siden steget tilbage til omkring 2.000 om dagen. Men eksperter betragter disse tal som undertal.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *