Ohio State University varemærker ‘The’


Ohio State University har modtaget et varemærke for et af de mest almindelige ord i det engelske sprog, et som skolens tilhængere ofte understreger kraftigt, når de udtaler dets navn: “The.”

Skolens spillere, alumner og tilhængere taler ofte sit navn i den konsekvente kadence, som fodboldfans, der har set NFLs startopstillinger præsentere sig selv søndag eller mandag aften, højst sandsynligt har hørt. Mens atleter fra andre skoler måske blot siger, at de tog til Michigan eller Penn State, slår en Buckeye sjældent hjørner: “The Ohio State University,” vil de sige og tilføjer normalt en dramatisk pause efter at have understreget “the.”

Til Ohio State’s tilhængere er traditionen værdsat og adskiller skolen fra resten. (For Ohio State’s rivaler er det kvalmende pompøst. For hver deres egen.)

Varemærket, der blev udstedt tirsdag af det amerikanske patent- og varemærkekontor, vil ikke frigøre hårdhændede advokater i jagten på nogen, der bruger ordet “den” – dets beskyttelse er begrænset til et snævert sæt omstændigheder, som folk næppe vil krydse, medmindre de sælger knockoff Ohio State merchandise. Men det giver universitetet en vis beskyttelse mod uautoriserede sælgere og tilføjer skolens bestræbelser på at knytte sig til det meget almindelige ord.

“DET har været et opråb i Ohio State-samfundet i mange år,” sagde Ben Johnson, en talsmand for Ohio State, i en erklæring.

Mange universiteter er voldsomt beskyttende over for deres varemærker, og Ohio State er ikke anderledes. Varemærke- og licensprogrammet tjener universitetet i gennemsnit på mere end 12,5 millioner dollars hvert år, sagde hr. Johnson.

Billede

Kredit…Andrew Spear for The New York Times

I et bemærkelsesværdigt eksempel fra 2012, University of Alabama undskyldte til en lokal bager efter at hun modtog et ophørsbrev, der beordrede hende til at stoppe med at bruge kollegiets manuskript A på kager og småkager.

Ohio State University ansøgte først om et varemærke for “The” i 2019, men løb ind i en konflikt med beklædningsdesigneren Marc Jacobs, som også ansøgte om at varemærke ordet til brug i dets tøj. De nåede frem til en aftale i 2021, der ville tillade dem begge at registrere sig for varemærker for ordet; Ohio State’s varemærke er begrænset til tøj – T-shirts og hatte – der sælges gennem “kanaler, der er sædvanlige inden for sport og kollegial atletik,” ifølge dets varemærke.

Det specifikke fokus er grunden til, at Ohio State varemærker det almindelige ord ikke forhindrer andre virksomheder i at have ordet “den” i deres navne eller produkter, sagde Josh Gerben, en varemærkeadvokat. Varemærket ville kun blive brugt, hvis nogen forsøgte at repræsentere Ohio State ved at bruge ordet, sagde han.

“Ohio State vil ikke have en meget bred beskyttelse af ordet,” sagde han. “Dette er en meget, meget snæver registrering med meget, meget snævre håndhævelsesmuligheder forbundet med den.”Kilde link