Østrig kasserer stille og roligt et vaccinemandat, som det aldrig håndhævede.


BERLIN – Østrig, den eneste vestlige nation, der har indført et generelt vaccinemandat mod coronavirus, opgiver politikken et par måneder efter, at det besluttede at udsætte håndhævelsen, sagde landets sundhedsminister torsdag.

Regeringen vil fjerne loven fra sine bøger i de kommende uger og sætte en stopper for et mandat, der førte til protester og blev suspenderet i midten af ​​marts, lige før håndhævelsen skulle begynde.

Sundhedsministeren, Johannes Rauch, sagde, at mandatet ikke havde ført til en stigning i vaccinationer, men havde “udvidet splid i befolkningen.”

“Jeg er overbevist om, at det ikke vil hjælpe os med at nå målet om at motivere så mange mennesker som muligt til at få en boostervaccination i efteråret,” sagde han. “Hvis noget, vil det gøre det modsatte.”

Vaccinationsraten i Østrig har haltet meget i resten af ​​Vesteuropa, og planerne for mandatet blev annonceret i november, da en alvorlig bølge af infektioner drevet af Delta-varianten truede med at overvælde dets sundhedssystem. Men ideen var ikke populær hos alle: Titusindvis af demonstranter gik på gaden Som svar.

Billede

Kredit…Christian Bruna/EPA, via Shutterstock

Da lovgivningen vedtog parlamentet og blev skrevet ind i loven i februar, pålagde den bøder på op til 3.600 euro (cirka 4.000 dollars) til voksne, der nægtede at blive vaccineret. Uvaccinerede borgere begyndte at modtage breve om mandatet, hvor de advarede om, at bøderne ville begynde i marts.

Men inden den måned besluttede en regeringskommission med ansvar for at føre tilsyn med mandatet, at nye sager – som for det meste blev drevet af Omicron-varianten – ikke var så stor en trussel. Håndhævelsen af ​​mandatet blev suspenderet få dage før, myndighederne skulle begynde at håndhæve det.

I løbet af den tid, det var gældende, lidt mere end en måned, gjorde mandatet meget lidt for at øge vaccinationstempoet. Omtrent 74 procent af østrigerne har modtaget to doser af vaccinen, ifølge tal fra regeringen. Det repræsenterer en af ​​de laveste vaccinationsrater i Vesteuropa og mindre end gennemsnittet i EU.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.