Deborah Birx sagde, at Trump Det Hvide Hus bad hende om at udvande Covid-vejledningen til staterne


Dr. Deborah L. Birx, præsident Donald J. Trumps koronavirus-responskoordinator, fortalte en kongreskomité undersøgte den føderale pandemiske reaktion, som Trumps embedsmænd i Det Hvide Hus bad hende om at ændre eller slette dele af den ugentlige vejledning, hun sendte statslige og lokale sundhedsembedsmænd, i hvad hun beskrev som en konsekvent indsats for at kvæle information, da virustilfælde steg i anden halvdel af 2020 .

Dr. Birx, der vidnede offentligt til panelet torsdag formiddag, fortalte også udvalget, at Trumps embedsmænd i Det Hvide Hus tilbageholdt rapporterne fra stater under et vinterudbrud og nægtede at offentliggøre dokumenterne, som indeholdt data om virussens spredning og anbefalinger til, hvordan den skulle begrænses.

Hendes beretning om indblanding fra Det Hvide Hus kom i en flerdages interview udvalget gennemførte i oktober 2021, som blev frigivet torsdag med et sæt e-mails, som Dr. Birx sendte til kolleger i 2020, hvor han advarede om indflydelsen fra en ny pandemirådgiver i Det Hvide Hus, Dr. Scott Atlas, som hun sagde nedtonede truslen fra virussen. E-mailsene giver frisk indsigt i, hvordan Dr. Birx og Dr. Anthony S. Fauci, regeringens bedste ekspert i infektionssygdomme, kæmpede med det, Dr. Birx kaldte den misinformation, som Dr. Atlas spredte.

Presset for at nedtone truslen var så udbredt, fortalte Dr. Birx til udvalgets efterforskere, at hun udviklede teknikker til at undgå opmærksomhed fra embedsmænd i Det Hvide Hus, som kunne have gjort indsigelse mod hendes anbefalinger om folkesundhed. I rapporter, hun udarbejdede til lokale sundhedsembedsmænd, sagde hun, at hun nogle gange satte ideer i slutningen af ​​sætninger, så kolleger, der skimmede teksten, ikke ville bemærke dem.

I sit vidneudsagn i torsdags tilbød hun tilsvarende visnende vurderinger af Trump-administrationens reaktion på coronavirus, hvilket tyder på, at embedsmænd i 2020 fejlagtigt havde set coronavirussen som beslægtet med influenza, selv efter at have set høje Covid-19-dødsrater i Asien og Europa. Det, sagde hun, havde forårsaget en “falsk følelse af sikkerhed i Amerika” såvel som en “fornemmelse blandt det amerikanske folk af, at dette ikke ville være en alvorlig pandemi.”

Ikke at bruge “kortfattet, konsekvent kommunikation,” tilføjede hun, “resulterede i passivitet tidligt, jeg tænker på tværs af vores agenturer.”

Og dem, der var skyld i, sagde hun, var ikke “kun præsidenten.”

“Mange af vores ledere brugte ord som ‘Vi kunne rumme’,” fortsatte hun. “Og du kan ikke indeholde en virus, der ikke kan ses. Og det blev ikke set, fordi vi ikke testede.”

Dr. Birx blev en kontroversiel figur under sin tid i Trumps Hvide Hus. Hun var en respekteret AIDS-forsker plukket fra sin stilling kører regeringens program for at bekæmpe den internationale hiv-epidemi for at koordinere den føderale Covid-reaktion.

Men hende troværdigheden kom på tale da hun undlod at rette op på Mr. Trumps uvidenskabelige grublerier om coronavirus og roste ham på tv for at være “opmærksom på den videnskabelige litteratur.” Hun var også kritiseret for at styrke beskederne fra Det Hvide Hus i de første måneder af coronavirus-udbruddet, at pandemien var ved at lette.

Men efterhånden som udbruddene fortsatte det år, blev Mr. Trump og nogle seniorrådgivere stadig mere utålmodige med Dr. Birx og hendes folkesundhedskolleger, som insisterede på at mindske indsatsen. På udkig efter en kontrarisk tilstedeværelse hyrede Det Hvide Hus Dr. Atlas, der fungerede som en rival til Dr. Birx.

“De troede på de kontrafaktiske punkter, som aldrig blev understøttet af data fra Dr. Atlas,” sagde hun i torsdagens høring.

I én e-mail opnået af udvalget, dateret 11. august 2020, fortalte Dr. Birx Dr. Fauci og andre kolleger om, hvad hun kaldte et “meget farligt” Oval Office-møde med Mr. Trump. I den session, sagde hun, havde Dr. Atlas kaldt masker for “overvurderede og ikke nødvendige”, og havde argumenteret imod at teste for virussen og sagde, at det kunne skade Mr. Trump politisk.

Dr. Birx hævdede, at Dr. Atlas havde inspireret Mr. Trump til at efterlyse snævrere anbefalinger om hvem der skal søge test.

“Sagsidentifikation er dårlig for præsidentens genvalg – test bør kun være af de syge,” fortalte hun, at Dr. Atlas sagde.

“Han bemærkede, at det var taskforcen, der fik os i denne grøft ved at fremme testning og fejlagtigt øge antallet af tilfælde sammenlignet med andre lande,” tilføjede hun med henvisning til en gruppe højtstående sundhedsembedsmænd, der regelmæssigt samledes i Det Hvide Hus. “Konklusionen var, at Dr. Atlas er genial, og præsidenten vil følge hans vejledning nu.”

I en anden e-mail sendt til højtstående sundhedsembedsmænd to dage senere, katalogiserede Dr. Birx syv ideer, som Dr. Atlas gik ind for, som hun omtalte som misinformation, herunder at virussen kunne sammenlignes med influenza, at fodboldspillere ikke kunne blive alvorligt syge af virussen og at “Børn er immune.”

“Jeg er i tvivl om, hvad vi skal gøre,” skrev hun og advarede om, at hvis antallet af sager blev ved med at stige, ville der være “300.000 døde inden december.” USA sluttede året med mere end 350.000 Covid-dødsfald.

“Jeg ved, hvad jeg skal gøre,” skrev Dr. Fauci som svar. “Jeg vil blive ved med at sige, hvad vi har sagt hele tiden, hvilket modsiger hvert af hans 7 punkter nedenfor. Hvis pressen spørger mig, om det, jeg siger, adskiller sig fra hans, vil jeg blot sige, at jeg er respektfuldt uenig med ham.”

I sine interviews med udvalget sidste år beskrev Dr. Birx regelmæssige forsøg fra andre på at underminere de ugentlige pandemivurderinger, hun først sendte til statslige og lokale embedsmænd i juni 2020, som tilbød “omfattende data og statsspecifikke anbefalinger vedrørende status for pandemi,” skrev udvalget i en pressemeddelelse.

Begyndende i efteråret samme år, sagde Dr. Birx, hun begyndte at modtage “en liste over ændringer for tre eller fire stater” hver uge, hvilket nogle gange involverede bud på at løsne maskeanbefalinger eller indendørs kapacitetsbegrænsninger. I et tilfælde blev hun bedt om at mildne vejledningen beregnet til South Dakota-embedsmænd og fjerne nogle anbefalinger til staten, som havde en stigning i antallet af sager på det tidspunkt.

Da hun bad Det Hvide Hus om at offentliggøre rapporterne, så amerikanerne ville vide mere om udbrud i deres lokalsamfund, blev anmodningen afvist, fortalte hun efterforskerne. I december 2020, fortalte hun dem, holdt Det Hvide Hus op med at sende rapporterne til stater, medmindre de blev anmodet om.

Dr. Birx fortalte udvalgets efterforskere, at hun blev bedt om at ændre rapporterne omkring “25 procent” af tiden, ellers ville de ikke blive sendt.Kilde link