Hvad Fed-formand Powell har sagt om inflation, renter og risikoen for en recession.


Jerome H. Powell, formanden for Federal Reserve, optræder torsdag for Repræsentanternes Komité for Finansielle Tjenester efter vidnede i Senatet onsdag om centralbankens bestræbelser på at bringe inflationen under kontrol. Især sagde hr. Powell, at mens Fed forsøgte at undgå det, var en recession “bestemt en mulighed.”

Her er nogle af hr. Powells andre kommentarer fra hans onsdagsvidnesbyrd om stigende priser, renter og muligheden for en alvorlig økonomisk afmatning:

  • Hr. Powell sagde, at centralbanken måske ville være i stand til at sænke den hurtige inflation uden at vippe Amerika ind i en smertefuld nedtur. “Vi forsøger ikke at provokere, og tror ikke, at vi bliver nødt til at fremprovokere en recession,” sagde han.

  • Men succesfuld gennemførelse af en såkaldt blød landing “er blevet væsentligt mere udfordrende af begivenhederne i de sidste par måneder,” fortsatte hr. Powell med henvisning til forsyningsafbrydelser fra nedlukninger i Kina og krigen i Ukraine, der har presset priserne endnu højere op. .

  • Og det er Feds politik for at begrænse efterspørgslen og nedkæmpe inflationen forventes at gøre ondt økonomien. Centralbankfolk forudser selv, at arbejdsløsheden vil stige, og væksten vil aftage som højere renter træder i kraft, hvilket gør realkreditlån, kreditkortgæld og erhvervslån dyrere. “Jeg tror, ​​at det, du vil se, er fortsatte fremskridt, hurtige fremskridt mod højere rater,” sagde Mr. Powell.

  • Samtidig siger Fed-embedsmænd, at det ville være et endnu større problem at ikke forsøge at køle inflationen ned – at tillade den at fortsætte med at stige højere og blive forankret. “Dette er meget høj inflation, og det skader alle,” sagde Mr. Powell.

LÆS HELE ARTIKLEN →Kilde link