Nye Biden-regler vil forhindre diskrimination af transkønnede studerende


WASHINGTON — Det Biden Administrationen foreslog torsdag nye regler, der styrer, hvordan skoler skal reagere på kønsdiskrimination, og ruller store dele af en Trump-administrationspolitik tilbage, der indsnævrede omfanget af undersøgelser af seksuelle forseelser på campus og cementerede transkønnede studerendes rettigheder i loven.

Forslaget vil revidere en ekspansiv regel afsluttet under tidligere undervisningsminister Betsy DeVos, som for første gang kodificerede, hvordan gymnasier og K-12-skoler efterforsker seksuelle overgreb på campus. Forslaget vil også adressere diskrimination under afsnit IX, den føderale lov, der blev underskrevet for 50 år siden i dag, som forbyder udelukkelse fra eller nægtelse af uddannelsesmæssige fordele på grundlag af køn i føderalt finansierede programmer.

Trump-administrationsreglerne, der blev udstedt i 2020, indsnævrede definitionen af ​​seksuel chikane, udvidede retfærdig rettergang for studerende anklaget for chikane og overgreb, fritog skoler for nogle juridiske forpligtelser og krævede, at skoler afholdt retssalslignende procedurer kaldet “live høringer” der tillod krydsforhør af parter. Fru DeVos’ regler definerede ikke “sex-baseret chikane” i sig selv, og administrationen havde taget den holdning, at afsnit IX ikke udvidede til kønsidentitet.

Biden-administrationen fastholdt, at de nuværende regler “svækket beskyttelsen af ​​overlevende efter seksuelle overgreb og mindskede løftet om en uddannelse fri for diskrimination.”

“Vores foreslåede ændringer vil fuldt ud beskytte eleverne mod alle former for kønsdiskrimination,” sagde undervisningsminister Miguel A. Cardona i bemærkninger torsdag morgen og tilføjede, at den nye regel ville “gøre det klart, at disse beskyttelser omfatter diskrimination baseret på seksuel orientering og kønsidentitet .”

Forslaget vil helt sikkert skabe et sammenstød med statslige og føderale lovgivere og drage retslige skridt fra konservative grupper, der var begyndt at hærge mod afdelingens stilling, udstedt sidste årat transkønnede studerende var beskyttet under den føderale lov.

Billede

Kredit…Sarahbeth Maney/The New York Times

De foreslåede Biden-regler, som skal gennemgå en lang offentlig kommentarperiode, før de træder i kraft, vil revidere en række nøglebestemmelser relateret til undersøgelser af seksuelle overgreb.

Biden-reglerne udvider definitionen af, hvad der udgør seksuel chikane, og udvider de typer episoder, såsom hændelser rapporteret uden for deres uddannelsesmæssige programmering, som skolerne er forpligtet til at undersøge. Reglerne ville også gøre direkte høringer valgfrie, ikke længere et krav, og give skoler mulighed for at anvende en proces, der fastslår parternes og vidnernes troværdighed, selvom det ikke kræver krydsforhør.

Men en af ​​de store ændringer i Biden-reglen er inkluderingen af ​​sex-baseret chikane til at omfatte “stereotyper, kønskarakteristika, graviditet eller relaterede tilstande, seksuel orientering og kønsidentitet,” ifølge de foreslåede regler.

Afdelingen vil udstede en særskilt forordning om, hvordan afsnit IX gælder for atletik, herunder hvordan skoler skal afgøre en elevs berettigelse til at deltage på en mandligt eller kvindeligt atletikhold.

Spørgsmålet er blevet et kulturkrigsflammepunkt i det sidste år, da republikansk-dominerede lovgivere i mindst 18 stater har indført restriktioner for transkønnedes deltagelse i offentlig skolesport, og mindst et dusin stater har vedtaget love med nogle restriktioner.

“Afdelingen erkender, at standarder for studerende, der deltager i mandlige og kvindelige atletiske hold, udvikler sig i realtid,” sagde Dr. Cardona. “Og så vi besluttede at lave en separat regeludformning om, hvordan skoler kan bestemme berettigelse, mens vi opretholder titel IX’s ikke-diskrimineringsgaranti.”

“Jeg afviser bestemt bestræbelser på at politisere disse beskyttelser og så splittelse i vores skoler,” tilføjede han.Kilde link