Netflix fyrer yderligere 300 medarbejdere.


Netflix afskedigede 300 personer torsdag, anden måned i træk, at streaminggiganten har skåret personalet ned, da det står over for faldende abonnentvækst og en faldende aktiekurs.

“I dag har vi desværre givet slip på omkring 300 ansatte,” sagde virksomheden i en erklæring. “Mens vi fortsætter med at investere betydeligt i virksomheden, foretog vi disse justeringer, så vores omkostninger vokser i takt med vores langsommere omsætningsvækst.”

Sidste måned, Netflix afskedigede 150 arbejdere, herunder personale, der arbejder på Tudum, som var en del af virksomhedens marketingafdeling.

I april meddelte selskabet, at det havde mistet 200.000 abonnenter, og sagde, at det forventede at tabe yderligere 2 millioner i andet kvartal af dette år. Det har næsten 222 millioner abonnenter i alt. Selskabets aktiekurs, der er faldet omkring 70 procent i år, var torsdag lidt lavere.

For at løse virksomhedens økonomiske kampe har Netflix sagt, at det vil introducere et lavere prissat abonnementsniveau, der inkluderer annoncering. Beslutningen er et væsentligt strategisk omdrejningspunkt for virksomheden, som i årevis havde afvist at adoptere annoncer. Ledere i virksomheden har sagt, at de håber på at introducere reklamemodellen ved udgangen af ​​dette årog Netflix er i forhandlinger med flere virksomheder, der kan være med til at opbygge forretningen.

Selvom den annonceunderstøttede tjeneste kunne øge omsætningen, har nogle Wall Street-analytikere advaret om, at den også kan kannibalisere sin eksisterende brugerbase, hvor de nuværende abonnenter handler ned for et lavere prisniveau.

“Ad-tiering kunne tjene som en måde for forbrugere på tværs af alle indkomstgrupper til at udvide deres streamingbudget ved at handle ned for at abonnere på en ekstra tjeneste, hvilket gavner Netflix’ konkurrenter meget mere end Netflix selv,” skrev analytikere hos Bank of America i en note til investorer torsdag.Kilde link