Liz Cheney opfordrer Wyoming-demokraterne til at skifte parti til at stemme på hende


Repræsentant Liz Cheney, en republikaner fra Wyoming, hvis meningsmåling forbliver langt bagefter sin Trump-godkendte primære udfordrer, mens hendes huskomités høringer den 6. januar fortsætter, opfordrer demokraterne i hendes hjemstat til at skifte parti for at støtte hende i primærvalget den 16. august.

I den sidste uge har Wyoming-demokraterne modtaget mail fra Cheneys kampagne med specifikke instruktioner om, hvordan de ændrer deres partitilhørsforhold for at stemme på hende. Ms. Cheneys kampagne hjemmeside har nu et link til en formular til at skifte parti.

Billede

Kredit…Cheney til Wyoming

Joseph Barbuto, formanden for Wyoming Democratic Party, var blandt dem, der modtog fru Cheneys instruktioner. Mr. Barbuto sagde, at i løbet af den sidste uge er hans feeds på sociale medier blevet oversvømmet med demokrater – og kun demokrater – indlæg om modtagelse af mails fra Cheney-kampagnen.

“Jeg har ikke haft nogen republikanere til at dele online eller fortælle mig, at de har modtaget det,” sagde Mr. Barbuto torsdag.

Rekruttering af demokratisk støtte har været et følsomt emne for fru Cheney, siden hun stemte for at stille en rigsretssag til den tidligere præsident Donald J. Trump efter angrebet den 6. januar 2021. Hun har castet sin primære konkurrence i august med Harriet Hageman, som er allieret med og godkendt af hr. Trump, som en kamp om sjælen i det republikanske parti. At rekruttere demokrater til den kamp kan underminere disse bestræbelser.

I et februar-interview i Cheyenne, Wyo., Ms. Cheney afviste muligheden at hun ville gøre en fælles indsats for at nå ud til demokraterne og bede dem om at skifte parti forud for primærvalget.

“Det er ikke noget, jeg har overvejet, som jeg har organiseret, eller som jeg vil organisere,” sagde Cheney til The New York Times dengang og tilføjede, at hun ville “arbejde hårdt for hver eneste stemme.”

Hendes talsmand, Jeremy Adler, sagde torsdag, at fru Cheney var “stolt over at repræsentere alle Wyomingitter og arbejder hårdt for at tjene hver eneste stemme.”

Fru Hagemans kampagne sagde, at Cheneys forsøg på at rekruttere demokrater repræsenterede et politisk flip-flop.

“Liz Cheney fortalte The New York Times, at hun ikke ville opmuntre demokraterne til at angribe det republikanske primærvalg, men jeg gætter på, at drivkraften til at holde på magten bare er for stærk til, at hun kan holde sit ord,” sagde Carly Miller, Ms. Hageman’s. kampagneleder. “Hvad Cheney ikke forstår er, at demokraterne vil droppe hende som en dårlig vane, efter at hun ikke længere er nyttig for dem i udvalget den 6. januar.”

Cheneys embedsperiode i udvalget, der undersøger Capitol-angrebet, var et stort samtaleemne på Wyoming Democratic Party’s konvent denne måned i Rock Springs, sagde Mr. Barbuto. Han karakteriserede demokraterne som påskønnede for hendes tjeneste i udvalget, men sagde, at de ikke ville glemme, at “hun stadig har en stemmerekord, der var, 97 procent af tiden, med Donald Trump mens han var i embedet.”

Det er ret typisk for moderate Wyoming-republikanere at rekruttere demokrater til at skifte parti forud for primærvalg – det var nøglen til guvernør Mark Gordons sejr over et primært felt, der omfattede fru Hageman i 2018. Demokrater og uafhængige kan ændre deres partitilhørsforhold med posten op til 14 dage før primærvalget, eller de kan gøre det ved valgstederne på valgdagen.

Mellem januar og juni, steg antallet af registrerede republikanere i Wyoming med 1.689, mens antallet af demokrater og ikke-tilknyttede vælgere faldt med i alt 1.303 ifølge data fra Wyomings udenrigsministers kontor. Der er mere end fire gange så mange registrerede republikanere, som der er demokrater i staten.

Mr. Barbuto sagde, at han havde hørt om flere demokrater, der planlagde at skifte parti i år end tidligere, men han forudsagde, at det ikke ville være nok til at hjælpe fru Cheney med at overleve vreden fra statens republikanske primærvælgere.

“Selv hvis alle demokrater i staten skiftede,” sagde han, “tror jeg ikke, det ville være nok til at hjælpe hende.”Kilde link