Panelet giver nyt bevis for, at GOP-medlemmer af kongressen søgte benådning


Mindst et halvt dusin republikanske medlemmer af kongressen anmodede om forebyggende benådning fra præsident Donald J. Trump, da han kæmpede for at forblive i embedet efter sit nederlag ved valget i 2020, har vidner fortalt Repræsentanternes Komité den 6. januar, afslørede panelet torsdag. .

Mr. Trump “havde antydet en generel benådning for den 6. januar-ting for nogen,” vidnede Mr. Trumps tidligere chef for præsidentens personale, Johnny McEntee.

Repræsentant Matt Gaetz, republikaner fra Florida, så ud til at bede om en bred benådning, ikke begrænset til hans rolle i Mr. Trumps bestræbelser på at vende valgets udfald. Hr. Gaetz påberåbte sig endda den benådede tidligere præsident Richard M. Nixon, da han gjorde det, vidnede Eric Herschmann, en advokat i Det Hvide Hus for Mr. Trump.

“Han nævnte Nixon, og jeg sagde, ‘Nixons benådning var aldrig nær så bred’,” fortalte hr. Herschmann.

Repræsentant Mo Brooks fra Alabama sendte en e-mail for at søge en forebyggende benådning til alle 147 medlemmer af kongressen, der gjorde indsigelse mod certificeringen af ​​Joseph R. Biden Jr.’s Electoral College-sejr.

En tidligere rådgiver for Mark Meadows, Cassidy Hutchinson, vidnede, at Mr. Gaetz, repræsentant Louie Gohmert fra Texas, repræsentant Scott Perry fra Pennsylvania og repræsentant Andy Biggs fra Arizona alle udtrykte interesse for benådning.

Hun vidnede også om, at repræsentant Jim Jordan fra Ohio “talte om” benådninger, men ikke direkte bad om en, og at hun hørte om den nyvalgte repræsentant Marjorie Taylor Greene fra Georgia, der også udtrykte interesse for Det Hvide Hus’s advokatkontor.

Billede

Kredit…Michael A. McCoy for The New York Times

Tilsammen portrætterede de tidligere medhjælpere i Det Hvide Hus medlemmer af Kongressen bekymret over potentiel udsættelse for retsforfølgelse i kølvandet på deres støtte til Mr. Trumps forsøg på at blive ved magten. Og regnskabet gav et ekstraordinært, under-straf-of-mened portræt af bestræbelser på at bruge en præsidents brede nådebeføjelser til nøgne politiske formål.

I en erklæring nægtede Mr. Perry at søge benådning. “Jeg står ved min udtalelse om, at jeg aldrig har søgt en præsidentiel benådning for mig selv eller andre medlemmer af Kongressen,” sagde han. “På intet tidspunkt talte jeg med Miss Hutchinson, en planlægger i Det Hvide Hus, eller nogen medarbejdere i Det Hvide Hus om en benådning til mig selv eller noget andet medlem af Kongressen – dette skete aldrig.”

Ms. Greene postede et klip af Ms. Hutchinson på Twitter og tilføjede: “At sige ‘Jeg har hørt’ betyder, at du ikke ved det. At sprede sladder og løgne er præcis, hvad Heksejagtkomiteen den 6. januar handler om.” Og hr. Brooks bekræftede, at han søgte en benådning, men sagde, at det var, fordi han mente, at justitsministeriet ville blive “misbrugt” af Biden-administrationen.

Den kendsgerning, at den havde beviser for, at benådninger var under drøftelse, blev forhåndsvist af udvalget ved en tidligere høring. Og panelet afslørede tidligere, at en nøglefigur i Mr. Trumps bestræbelser på at undergrave valgets resultater, den konservative advokat John Eastman, havde sendt en e-mail til en anden Trump-advokat, Rudolph W. Giuliani, efter Capitol-optøjet, og bedt om at være “på benådningsliste, hvis den stadig er under arbejde.”

Mr. Eastman mødte op for udvalget og påberåbte sig sin femte ændringsret mod selvinkriminering gentagne gange.

Det er uklart, om hr. Gaetz’ rapporterede anmodning om en generel benådning var drevet af bekymringer om hans forsøg på at omstøde valget eller anden potentiel kriminalitet. På det tidspunkt, hvor hr. Gaetz fremsatte anmodningen, var han netop blevet undersøgt af justitsministeriet for sex-smugling af en mindreårig. Han er ikke blevet sigtet.

Spørgsmålet om, hvem der fik benådninger, og for hvad, var en kilde til enorm bestyrtelse i de sidste dage af Trumps Hvide Hus. Husets udvalgte udvalg bruger oplysningerne om benådningerne til at beskrive en bredere indsats for at beskytte folk, der udførte Mr. Trumps ønsker.

I sine sidste uger tilbød Mr. Trump tilfældigt benådning til tidligere hjælpere, der var chokeret, fordi de ikke var sikre på, hvad han troede, de havde gjort, der var kriminelt, har to tidligere embedsmænd sagt.

Blandt de bekymringer, som hr. Brooks nævnte, var, at han og andre republikanere ville blive ramt af et kommende justitsministerium, da han bad om benådning for modstanderne af certificeringen, såvel som tilhængere af en retssag, som hr. Gohmert anlagde for at presse vicepræsident Mike Pence vil afvise hr. Bidens sejr den 6. januar.

Det Hvide Hus’ advokatkontor og hr. Herschmann argumenterede ihærdigt imod benådningerne til medlemmer af kongressen, og hr. Trump gav dem ikke.

Med kun timer tilbage i embedet udstedte Mr. Trump en benådning til Stephen K. Bannon, hans tidligere rådgiver i Det Hvide Husudslettet føderale anklager, der beskyldte hr. Bannon for at bedrage politiske donorer, der støttede bygningen af ​​en grænsemur, som Mr. Trump havde presset på for.

Billede

Kredit…Al Drago for The New York Times

I ugerne forud for benådningen havde hr. Bannon taget en aktiv rolle i forsøget på at holde hr. Trump i embedet ved at promovere hans påstande om bedrageri. Han hjalp også med at udtænke en plan – senere kendt som Green Bay Sweep – for at overtale medlemmer af Kongressen til at blokere for den normale optælling af valgkollegiets stemmer ved gentagne gange at udfordre resultaterne i forskellige svingstater.

Mr. Trump gav også benådninger til sine allierede, som var mål for undersøgelsen af, om hans kampagne konspirerede med russiske embedsmænd i 2016. Nogle af dem var tilhængere, der også støttede og forstærkede hans bestræbelser på at blive ved magten.

Den ene var Michael T. Flynn, den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, som havde erkendt sig skyldig i anklager om at have løjet for FBI om hans omgang med en russisk diplomat. Sagen blev senere henlagt på grund af bekymringer om proceduremæssige spørgsmål.

I løbet af ugerne efter hans benådning omkring Thanksgiving i 2020 optrådte Mr. Flynn ved såkaldte Stop the Steal-møder og talte til støtte for Mr. Trumps grundløse påstande om, at valget var blevet stjålet. I samarbejde med andre som forretningschefen Patrick Byrne og den pro-Trump-advokat Sidney Powell, fremmede Mr. Flynn også et forsøg på at overtale Mr. Trump til at bruge sit nationale sikkerhedsapparat til at beslaglægge stemmemaskiner over hele landet i et forsøg på til sidst at genkøre dele. af valget.

I slutningen af ​​december 2020, Mr. Trump bevilget en benådning til Roger J. Stone Jr., en mangeårig allieret og uformel rådgiver, som var blevet undersøgt i forbindelse med Rusland-undersøgelsen og fastholdt sin uskyld. Det skridt kom fem måneder efter Mr. Trump forvandlede Mr. Stones 40-måneders fængsel stammer fra hans Domfældelse på anklager om at hindre en kongresundersøgelse af Mr. Trumps kampagne i 2016 og mulige bånd til Rusland.

Ligesom Mr. Flynn brugte Mr. Stone sociale medier og taleengagementer ved Stop the Steal-møderne til at forstærke og styrke Mr. Trumps falske påstande om valget. Mr. Stone har benægtet, at han havde nogen personlig rolle i at anspore til volden den dag.

Luke Broadwater bidraget med rapportering.Kilde link