Under pres fra LIV Golf forsvarer PGA Tour sin aborre


CROMWELL, Conn. — I den sidste måned, som opkomlingen, Saudi-støttet LIV Golfbane har pocheret nogle af de mest kendte spillere fra den etablerede PGA Tour, har der været spekulationer om, at de rivaliserende organisationer i sidste ende måske skulle lære at sameksistere.

Men en passioneret Jay Monahan, PGA Tour’s kommissær, lød ikke forsonende onsdag. Ved at bruge et stærkt sprog på sin første nyhedskonference siden midten af ​​marts fortsatte Monahan med at hævde PGA Tourens forrang, annoncerede en væsentlig stigning i fremtidige tour-præmiepenge og anklagede LIV Golf for at forsøge at “købe sporten.”

“Hvis dette er et våbenkapløb, og hvis de eneste våben her er dollarsedler, kan PGA Touren ikke konkurrere,” sagde Monahan til journalister på tærsklen til Travellers Championship i det centrale Connecticut. “PGA Tour, en amerikansk institution, kan ikke konkurrere med et udenlandsk monarki, der bruger milliarder af dollars i et forsøg på at købe golfspillet.

”Vi hilser god, sund konkurrence velkommen. Den LIV saudiske golfliga er ikke det. Det er en irrationel trussel, en trussel, der ikke er bekymret for afkastet af investeringen eller ægte vækst i spillet.”

Monahan, som mødtes med omkring 100 PGA Tour-tilknyttede spillere tirsdag, sagde, at han fortalte gruppen, at touren “til sidst vil komme stærkere ud af den nuværende udfordring på grund af vores loyalitet og støtte fra vores spillere og fans.”

LIV Golf-serien lod dog ikke Monahan have scenen for sig selv onsdag. Omkring to minutter efter Monahans nyhedskonference meddelte LIV Golf, at den firedobbelte major-mester Brooks Koepka havde officielt forladt PGA Touren for at deltage i den alternative tour. LIV Golf annoncerede også et flertal af feltet til sin første turnering i USA, der begynder den 30. juni på Pumpkin Ridge Golf Club uden for Portland, Ore.

Der var også andre nyheder i sporten. Som forventet sagde embedsmænd til næste måneds British Open, at de ikke ville udelukke spillere på linje med LIV Golf fra den store turnering. Flere af disse golfspillere, som Koepka, har allerede kvalificeret sig til British Open på grund af deres nuværende verdensrangliste eller tidligere store titler. Det kunne ændre sig i fremtiden, men som det var tilfældet for sidste uges US Open uden for Boston var British Open-embedsmænd ikke villige til at udelukke spillere, der allerede havde opfyldt de angivne kriterier for berettigelse til dette års begivenhed.

Og på spillerfronten brokkede adskillige PGA Tour-spillere ved Travellers Championship sig privat over, hvordan Koepka for blot en uge siden åbenlyst støttede et show af solidaritet fra et flertal af top-tier golfspillere, der har været loyale over for touren. På spørgsmålet om Koepkas afhopp i onsdags, Rory McIlroysom er nummer to på verdensranglisten for mænd i golf, sagde: “Jeg er overrasket over mange af disse fyre, fordi de siger én ting, og så gør de en anden.”

Han tilføjede: “Men det er temmelig dobbeltmoralsk fra deres side.”

Adspurgt om han talte om noget Koepka sagde for måneder siden eller for nylig, svarede McIlroy: “Hele vejen igennem, offentligt og privat, det hele.”

Udover at annoncere PGA Tourens planer om at øge udbetalingerne ved otte tour-begivenheder næste år med $54 millioner, fortsatte Monahan med at hylde sin tours etos som et meritokrati, hvor spillere tildeles præmiepenge baseret på præstation i modsætning til LIV Golf serie, hvor adskillige golfspillere har underskrevet garanterede kontrakter, der angiveligt er på hundreder af millioner af dollars værd. LIV Golf-begivenheder har heller ingen nedskæringer, hvilket betyder, at hver spiller er sikret mindst en sekscifret lønningsdag.

“Hvis du går tilbage til elementerne, grundlaget for denne tour, meritokratiet ved at spille på PGA Tour, hvor svært er det at komme herud, hvor svært er det at komme på spillets højeste niveau,” sagde Monahan . “Det vil i sidste ende være det element, der vil fortsætte med at gøre denne tour til den største i verden,” tilføjede han.

Et notat til tour-spillere udgivet i onsdags skitserede betydelige stigninger i pengepungen ved otte ikke-større turneringer, hvor udbetalingerne til spillere steg til omkring $20 millioner pr. begivenhed. Den nuværende gennemsnitlige præmiesum ved en PGA Tour-begivenhed er omkring $8,5 millioner.

Monahan sagde, at den øgede spillerindtægt ville blive finansieret af øget sponsorstøtte og suppleret med tourens driftsreserve. Touren tager også skridt til at forsøge at belønne toprangerede spillere med flere muligheder for at konkurrere i de bedst betalende begivenheder, hvilket ser ud til at være en direkte reaktion på LIV Golf-modellen med mindre turneringsfelter. Notatet beskrev også en ny international serie med tre begivenheder i efteråret næste år for topspillere med større pengepunge og begivenheder i Europa, Asien og Mellemøsten.Kilde link