Din onsdag briefing


Vi dækker eksplosivt vidnesbyrd fra en Facebook -insider og skoler uden masker i England.

BilledeFrances Haugen brugte timer på at forklare lovgiverne, hvordan det sociale netværk skader unge mennesker.
Kredit…TJ Kirkpatrick for The New York Times

I vidnesbyrd for kongressen beskyldte Frances Haugen, whistlebloweren, der sendte interne Facebook-dokumenter til journalister, teknologigiganten for at lægge sin “astronomiske fortjeneste foran folk”, og sagde, at kongresintervention var nødvendig.

“De skal indrømme, at de har gjort noget forkert, og de har brug for hjælp til at løse disse problemer,” sagde Haugen under høringen tirsdag. Her er vigtige takeaways fra hendes vidnesbyrd.

Facebook medarbejdere reagerede med vrede og lettelse.

Sammenhæng: Haugen havde delt dokumenter, der viste, hvordan Facebook tog beslutninger, der fremmede hadfuld tale og misinformation og vidste, at dets produkter var skadelige for teenagere.

Hvad er det næste: Haugen har fremlagt fordømmende beviser “Men det er op til lovgiverne at omdanne disse beviser til regler, der omhandler de specifikke spørgsmål, hun rejste,” skrev vores teknologiske klummeskribent Kevin Roose i vores live blog. “Det er svært at være optimistisk på den front i betragtning af kongressens rekord med hensyn til teknisk regulering,” skrev han og tilføjede: “Hvis kongressen ikke formår at regulere Facebook effektivt nu, skyldes det ikke mangel på beviser.”

Globalt Facebook -afbrydelse: I mere end fem timer på mandag, verden fik en forsmag på livet uden Facebook og dets apps. I Indien, Latinamerika og Afrika er dets tjenester blevet næsten et offentligt forsyningsselskab, normalt billigere end et telefonopkald.


Billede

Kredit…Anthony Devlin/Getty Images

England tog en stor indsats da den i sidste måned sendte millioner af elever tilbage til skolen uden hverken vaccination mod coronavirus eller krav om at bære ansigtsmasker.

Tirsdag udsendte Uddannelsesafdelingen sit rapportkort om, hvordan planen fungerede: 186.000 elever var fraværende fra skolen den 30. september med bekræftede eller formodede tilfælde af Covid-19, det højeste antal siden pandemien begyndte.

Men for at høre mange forældre fortælle det, skriver vores korrespondenter, ville den større risiko have været at tvinge eleverne til at fortsætte med masker eller værre på at holde dem hjemme. Da sagerne stiger hurtigst blandt de 10 til 19, bliver det engelske instinkt for bare at “komme videre med det” på prøve.

Detaljer: Der er stadig 90 procent af de 8,4 millioner elever på statsstøttede skoler, der går på klasser, og skolerne fungerer tæt på normalt.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:

  • Australien og New Zealand tættere på at genåbne deres økonomier ved at annoncere trin for at lade vaccinerede mennesker bevæge sig mere frit. Australien sagde, at udenlandske besøgende tidligst ville kunne besøge tidligst i 2022.

  • Indiens højesteret pålagde regeringen at betale 50.000 rupees, omkring $ 671, til familier til mennesker, der er døde af Covid.


Billede

Kredit…Gilles Sabrié for The New York Times

Kinesiske teknologivirksomheder trænger sig fra regulering. Nervøse kreditorer håber på en redning for Kinas største udvikler. Et stigende antal ledere kommer i fængsel. For Kinas leder, Xi Jinping, det er alt sammen en del af planen.

Under Xi omformer Kina, hvordan virksomheder fungerer, og begrænser ledernes magt. Politikkerne er drevet af et ønske om statskontrol og selvhjulpenhed samt bekymringer om gæld, ulighed og indflydelse fra lande som USA

“Selve definitionen på, hvad udvikling betyder i Kina, ændrer sig,” sagde Yuen Yuen Ang, professor i statskundskab ved University of Michigan. “I de sidste årtier var modellen ligetil: Det var en, der prioriterede væksthastigheden frem for alle andre spørgsmål.”

Detaljer: Der har ikke været noget ord fra embedsmænd om en redning for Evergrande, den problemfyldte ejendomsgigant; centralbanken meddelte, at transaktioner ved hjælp af ikke -godkendt kryptokurrency ville være ulovlige; og myndigheder har slået ned på korruption og bestikkelse.

Relaterede: En kinesisk ejendomsudvikler, Fantasia Holdings Group, savnede en nøglebetaling til udenlandske obligationsindehavere denne uge øger frygt for en kommende krise i ejendomssektoren.

Stillehavsområdet

Billede

Kredit…Aaron Favila/Associated Press

Jorden rundt

Billede

Kredit…Sam Tarling/Getty Images

En morgenlæsning

Billede

Kredit…Daniele Volpe for The New York Times

En præst i den mexicanske grænseby Matamoros tog imod asylansøgere. Men midt i overbelægningen og pandemi, ændrede han mening og sparkede 200 mennesker ud. Så skriver vores korrespondent, at hans fremmedgjorte bror tilbød at beskytte dem lige nede ad vejen i sit hjem med et soveværelse. Bestræbelserne illustrere den overvældende situation på grænsen mellem USA og Mexico og den manglende støtte til migranter.

Billede

Kredit…Getty Images/Getty Images

“Slaget ved Lake Changjin,” en regeringssponsoreret film med stort budget, der fortæller om en brutal kamp i Korea-krigen, har rørt en nerve for en stor del af offentligheden i Kina.

Filmen skildrer et nederlag mod alle odds i USA, og den udkom på tærsklen til Kinas årlige oktoberferie, kendt som Golden Week.

Som et barometer for kinesisk politik og kultur er det en film, der fanger øjeblikket: forurettet, trodsig og jingoistisk, et overdådigt koreograferet kald til våben i en tid med global krise og spændte relationer til verden, især med USA

Skurkene er amerikanske soldater og befalingsmænd, herunder en rimelig efterligning af general Douglas MacArthur. Heltene er de kinesiske “frivillige”, der blev kastet mod det, der dengang blev betragtet som verdens mest uovervindelige hær.

Fredag, den anden dag i biograferne, slog den Kinas enkeltdags billetrekord og rakk mere end 60 millioner dollars ind. I tirsdags havde det indbragt mere end 360 millioner dollars, hvilket satte det på rette spor til at være blandt de mest succesrige kinesiske film, der nogensinde er lavet.

Det gjorde det på trods af blandede anmeldelser, en spilletid på 2 timer 56 minutter og tekniske fejl på militærhistorien.

Slaget, bedre kendt i USA som Battle of Chosin Reservoir, drev amerikanerne og deres allierede ud af Nordkorea i vinteren 1950 og satte scenen for dødvandet, der endte med en våbenhvile tre år senere.

Hvad skal man lave

Billede

Kredit…David Malosh for The New York Times

Det her weeknight pasta med aubergine og ricotta er inspireret af traditionel caponata, en syrlig, salt-sød italiensk ret.

Hvad skal man læse

I “Naboens hemmelighed” L. Alison Heller giver os en diskret fortælling om nysgerrige naboer, mystisk hærværk, familiens skam – og mord.

Hvad skal man se

Vores valg vælger det bedste nye streamingmuligheder for Australien i oktober omfatter “Colin in Black & White”, “Poltergeist” og “Diana: The Musical.”

Nu er det tid til at spille

Her er dagens Mini Krydsord, og en anelse: Brætspil med global erobring (fire bogstaver).

Og her er dagens stavebi.

Du kan finde alle vores gåder her.


Det er det til dagens briefing. Vi ses næste gang. – Melina

PS Tilmeld dig vores nyhedsbrev for det seneste om MLB -eftersæsonen, herunder analyse af de største spil her.

Det seneste afsnit af “The Daily”Handler om en afgørende amerikansk højesteretsperiode.

Du kan nå Melina og teamet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.